Prej bi rekel, da so eni občutljivi, alergični še na kakšno drugo hrano kot gluten, saj je ogromno hrane predelane z dodatki.
Zrediš se od prekoračenega vnosa, logično, če spiješ čez dan 1l mleka s kakavom (približno 1000kcal) ali 2l sladkih pijač (1500kcal) in poješ 3xpo 200g kruha (1400kcal) si dejansko že zapolnil potrebo po metabolizmu oz. si že čez, ker pa je to za nekatere le manjši obrok poleg kosila, večerje, sladkih pijač, si 1,2,3 na 3-4000kcal in več vnosa...pa še zmer si lačen ob 10 zvečer.
Mene je skor kap, ko sem po debelosti zračunal vnos, kar neverjetnih 4-7000kcal je bila tud številka...saj včas smo tud jedli čokolade, lizal cukr, pa vse skurl, ko smo se zunaj igral.
Gluten je pomojem marsikje, dejansko povsod, moka se uporablja marsikje. Vse te pohane zadeve, salame, paštete, klobase, omake, sladkarije....ga imajo.
Domač kruh je druga zgodba proti kupljenem, kupljeni ima dodatke in ga samo ješ in ješ, domač 2 kosa in si sit. Jaz ga 1x/dan jem.
Če ni domačega kruha ješ pa več kemije
dejansko se ne zrediš si pa dejansko znotraj čez tolk in tolk let bolan. Saj zdravniki so tud debeli pa vrjetno vsak mesec na testih popolnoma zdravi.
Če bi res hotel zdravo živet, bi moral vso hrano pridelat doma, skuta, maslo, pusto meso, zelenjavne juhe, sveža solata, zelje......