Glupača v Trenjih

I

Izbrisan uporabnik #488

Far je v tem primeru predstavnik-zastopnim ideološke organizacije, ki tvojo svojo idejo širi=vsiljuje z vplivom tudi na ostale.
Ima vpliv podobno zdravnik, učitelj itd... Te osebe so tudi posebej obravnavane npr. kazenski zakonodaji, če storijo kakšnp kaznivo dejanje z zlorabo zaupanja.

Kaj si misli kot občan je pa res njegova stvar, ampak mi govorimo o totalitarnem ideološkem sistemu.

I

Izbrisan uporabnik #488

Točno tako. Enako kot npr. poslančeki, ki pritiskajo na gumbe kot jim je rekel šef, ne da bi se ubadali z vsebino in glasovali po svoji vesti in prepričanju...

Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Neverniki = zadnje govno sveta, pa se niti ne trudi, da bi mi kontriral.
Jah, za antikriste je pa vernik zadnje govno sveta. In zakaj bi eni lahko sikali, drugi pa ne?

Nič nisem imel proti vernikom, dokler se ni zgodilo kar se je. Da sem se lahko na lastne oči prepričal, kakšno mišljenje imajo kristjani o nevernikih. Da ti ponovim besede "Šta plačeš kad je umro nevjernik" s strani neke hrvatice na račun pred pol ure umrlega prijateljevega očeta

+ ko sem bil na pogrebu od očeta moje drage, toliko bullšita težko nabereš v pol ure v ušesa. To je pa spet drugo, ampak to smo že predebatirali.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Dej ti kljukec raje manj in jbolj jedenatio piši! Men se ne da brat tvojih litanij. Nimam cajta ker grem zdaj.
Citat:
Mi smo država, ljudstvo ima oblast, ne pa Cerkev.
Kdo pa je reku, da ima cerkev oblast? Jaz pravim da jo nima, cerkev tud zase pravi, da oblasti nima, ti pa kar naprej lapaš da ima cerkev oblast.
In veš kaj, v cerkvi so tud ljudje in ti ljudje imajo pravico izražat svoje mnenje, tako kot vsak državljan. Kaj ti ni prav? A bi imel spet rad Titovo diktaturo, kjer bi imeli besedo samo komunisti?
Ajd jaz grem ti se pa nauč krajše spise pisat.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
ksz

Čestitam moderatorjema (predvsem moderatorju leta 2008), sta z lastnimi pripevki uspela povsem skreniti in zasmetiti temo.
Tako se moderira. Bravo!

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Ljudje so že večkrat izrazili svoje mnenje neposredno na volitvah, plebiscitu, referendumih...

Iz lastnih ugotovitev pa povem, da sem npr. med katoliki srečal največje primitivce in iztirjence, ko bi pričakoval da so to drugačni ljudje.

Vsaka oblast je po svoje diktatura, saj uvaja svoja pravila in predpise, le da nekatera oblast zapiše pravila v skladu z ljudsko voljo državljanov, druga pa avtokratsko po svoji pameti in željah.

Zadeve so zelo preproste.

Zmanjkalo?

Pa nisem jaz nič zasmetil, je smrdelo že prej. Samo izražam mnejne...tako kot cerkev
bonk.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.417
5.653
113
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
[

RKC priznava ateiste in pripadnike drugih ver
priden.gif

Kdor ni z nami je proti nam, je moto. Neverniki = zadnje govno sveta, pa se niti ne trudi, da bi mi kontriral.

Bogi softi ( sposodu sm si ga zarad druge vere), dobr je ker živi v sloveniji......same cerkve okol njega....a on si upa še naokol po raznih McDonaldsih hodt! Da ga ni strah da ga ne bo RKC 1x na ulci zbasala v kombi z napisom SVEŽ KRUH ( za kamuflažo...btw tko je delala KGB po rusiji) pa ga 1x na barju razkosanga brez glave vn vrgla!

Kamele0N

23. jul 2008
42.417
5.653
113
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:

Nič nisem imel proti vernikom, dokler se ni zgodilo kar se je. Da sem se lahko na lastne oči prepričal, kakšno mišljenje imajo kristjani o nevernikih. Da ti ponovim besede "Šta plačeš kad je umro nevjernik" s strani neke hrvatice na račun pred pol ure umrlega prijateljevega očeta

+ ko sem bil na pogrebu od očeta moje drage, toliko bullšita težko nabereš v pol ure v ušesa. To je pa spet drugo, ampak to smo že predebatirali.

Pust ti hrvate....to majo mal svoje.....sodelavka k je drugač iz korčule razlagala da 1x enga niso hotl pokopat na Korčuli ker ni bil pr komunistih!

Kar se pa druzga dela tiče.......pa ne da so ti stare mamce uspele spremenit tvoje mnenje.....whooooosaaa
hysterical-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.417
5.653
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

Zgoraj je en omenil, da nihče ne vidi "dobrih" strani Cerkve.

Danes je 22.04.2009. No pa naj mi nekdo napiše še kakšno dobro stvar... Pa ne kaj je bilo, ampak sedanje stanje.

Naprimer na Rudniku majo čez poletje organizirane delavnice za mladino ki ta čas ni na morju...pač zarad socialnih stisk doma.....itd....majo "poletne" dejavnosti da zamotijo tamale da se kje na ulci drugač ne opijajo al pa druge peesdarije ne počnejo....bil parx čist tko usput tm pa na pol iz firbca......pa morm rečt da kot ateist še nism na križ prbit!

Kamele0N

23. jul 2008
42.417
5.653
113
To dela rakovniška cerkev (na rudniku) čez poletje!

Ko j**** karitas.....preveč birokracije k pobere $

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
No vidiš, to je pa lepo da tukaj župnija da za tiste ki nič nimajo.
zmaga.gif

Ter za razliko od večine župnij, tukaj očitno župnik kaj organizira in naredi za mladino. Saj je tako, ne?

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.138
11.010
113
kod Džej-Zija
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Far je v tem primeru predstavnik-zastopnim ideološke organizacije, ki tvojo svojo idejo širi=vsiljuje z vplivom tudi na ostale.
Ima vpliv podobno zdravnik, učitelj itd... Te osebe so tudi posebej obravnavane npr. kazenski zakonodaji, če storijo kakšnp kaznivo dejanje z zlorabo zaupanja.

Kaj si misli kot občan je pa res njegova stvar, ampak mi govorimo o totalitarnem ideološkem sistemu.

Žalostno, vendar resnično, da je treba leta 2009 pisat takele prispevke: vsaka posameznik ali skupina ljudi ima v demokraciji pravico do izražanja svojih mnenj. Ker lahko RKC kot občestvo gledamo kot interesno skupino katolikov, ima tudi RKC pravico izražati svoja mnenja in stališča glede družbenih vprašanj.

Ves čas govoriš o nekakšnem totalitarnem ideološkem sistemu, ki bi ga ti ločeval od vere. A se tebi sploh sanja, o čem govoriš? Tole si preberi, potem pa uporabljaj velike besede, ki je ne razumeš: http://www.ius-software.si/Novice/prikaz_Clanek.asp?id=25253&Skatla=17 . Da povzamem: RKC nikakor ne more biti totalitarni sistem, ker NIMA oblasti in se ni zažrla v vse pore naše družbe.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.138
11.010
113
kod Džej-Zija
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
No vidiš, to je pa lepo da tukaj župnija da za tiste ki nič nimajo.
zmaga.gif

Ter za razliko od večine župnij, tukaj očitno župnik kaj organizira in naredi za mladino. Saj je tako, ne?

V zelo veliko župnijah se z mladino dobro dela in se organizira razne dejavnosti. Ni to osamljen pojav, vendar večina tega ne obeša ne veliki zvon, ker je to pač njihovo poslanstvo.