Mi smo država, ljudstvo ima oblast, ne pa Cerkev.
Cerkev je imela do nedavnega svojo stranko, ki je bila celo v vladi in tako so sledili zakoni s cerkvenimi privilegiji.
No pa pustimo to.
Zgoraj je en omenil, da nihče ne vidi "dobrih" strani Cerkve.
Poznam eno, npr. karitativna dejavnost, ki je seveda deloma pesek v oči. Prvo z lažjo "ooberejo" novce, nato pa del tega razdelijo in "pomagajo", da se kažejo kot dobrodelna ustanova.
Danes je 22.04.2009. No pa naj mi nekdo napiše še kakšno dobro stvar... Pa ne kaj je bilo, ampak sedanje stanje.
Problem Cerkve je tudi v tem, da gre za izrazito nedemokratično in diskriminatorno ideološko organizacijo, ki deluje v demokratični državi...
To dvoje tudi ne gre skupaj in je v neskladju z našo državno ureditvijo, da se takšni sistemi/ideologije dopuščajo.
Glede cerkvenih laži: sem zadnjič bil v cerkvi na neki poroki in je bila tam tabla o posmrtnem življenju... kot za marlboro čike...
Popušiš in si popušil
Vidim, da še kar lepo nekateri mešajo in etiketirajo uporabnike z antikristi, ateisti, komunisti, če opozorijo in povejo kaj ni v redu z organizacijo/ideološkim totalitarnim sistemom, ne pa s samo vero, ki se tu sploh ne omenja.
stardec: zgoraj si omenjal nekega kljukca, raje se drži vsebine in ne uporabnikov, enkrat sem te že pred časom vljudno opozoril.