Iz moje izkušnje je zadeva zelo kompleksna. Če so se pojavile gljivice nekje na enem nohtu, pomeni da je celo telo vrženo iz ravnotežja in jih imaš v bistvu povsod. Itak jih imamo v telesu že po defoltu, toda živijo v nekakem ravnotežju skupaj z bakterijami, ravnotežje pa uravnava hormonski sistem. Če se gljivice razširijo, pomeni da je v globalnem nekaj s hormonskim sistemom narobe. Če zadevo zdraviš samo lokalno, zdraviš zgolj posledice in tisto lokalno neprijetnost
.
Treba je zdraviti "znotraj in zunaj" hkrati - jaz sem pri zdravniku moral posebej SAM predlagati, da mi je naredil 3 mesečno kuro z Lamisilom : tablete + lokalno s sprejem in kremo. Ampak me je posebej opozoril, da jetra posebej fašejo
. Torej mi je čisto najprej naredil jeterni test ! Pa po koncu zdravljenja še enkrat.
Prvič mi je dal tablete Lamisila samo za 1,5 meseca ( - boš takrat prišel nazaj
(pameten kot sto mater !)
Ja, je bilo dobro - za kake pol leta, potem se je pa ponovilo. Po dveh letih sva ponovila zadevo, tokrat sem bil bolj resen. Sedaj imam že okoli 5 let mir, toda počasi opažam, da se zopet po malem pojavljajo.
Sklepam da je vmes kriv tudi življenjski slog, staranje s hormonskimi spremembami in predvsem
stres ! . Tisti famozni in peklenski stres, brez katerega normalnega življenja ni in bi morala evolucija (če bi Darwin zares veljal) že zdavnaj opraviti z njim.
Saj ne da ne bi verjel Darwinu, morda je problem vseh bolezni in zajedalcev samo v tem, da predolgo živimo