Po tej logiki bi morali tudi na depozite imeti negativno obrestno mero. Toliko potem o varnosti denarja na banki ...Citat:
Uporabnik darjan pravi:
btw, a ve kdo v čem je finta, da recimo sparkasse ne upošteva negativnega euribora, ampak računajo euribor 0, če je le-ta negativen, ter ne priznavajo mnenja ZPS in združenja bank. Sem bral članek, da razmišlja ZPS o sodni poti...
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
A si prebral sploh članke... kupujejo se tile nasedli projekti po "dragih" cenah.
Prodaja se pa itak vse, da ni tole kaka referenca.... tisto je pa tudi moj avto na prodaj, če mi ga kdo kupi za 2x cene.
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Takrat bomo imeli pa spet švicarje, ki se bodo naredili francoze da jih ni nihče opozoril.
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Če je 2% (pa se da dobiti še precej nižje) visok pribitek, kaj je potem nizek pribitek? 0.5? Pred tremi leti so bili pribitki okol 3%, pa euribor ni bil 0.
Citat:
Uporabnik dinos77 pravi:
Mislim, da se bodo cene v prihodnje dvignile, tako da je zdaj realno gledano precej vredu čas za nakup nepremičnine, ker so obrestne mere (fiksne in spremenljive) zgodovinsko gledano zelo nizko.
Citat:
Uporabnik McGiver pravi:
Dvigujejo se umetno, ker počasi zmanjkuje "pametnih" nepremičnin.
Citat:
Uporabnik ginek pravi:
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Če je 2% (pa se da dobiti še precej nižje) visok pribitek, kaj je potem nizek pribitek? 0.5? Pred tremi leti so bili pribitki okol 3%, pa euribor ni bil 0.
Nisem vedel, da jim gre že tako "slabo", sem imel v mislih 3%, ko so banke oglaševalsko nategovale s skupno obrestno mero.
Pred desetimi leti kupcu nepremičnine ni bilo tako težko dobit 1,3% z malo pogajanja.
Citat:
Uporabnik McGiver pravi:
Ja, ja tržno gospodarstvo, bla, bla, bla,...
V normalnih razmerah se cene dvigujejo zaradi boljših materialov, boljše pozicije,... ne pa ker se zavira gradnja, da bi ustvarili pomanjkanje.
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Ja... ampak to je realnost. Zavira se gradnja? Kdo zavira gradnjo luksuznih 3 nadstropnih blokov? Mislim da enostavno izvajalcev/investitorjev ni. Zakaj jih ni pa ne vem. Problem je verejetno v tem da bi slovencelj imel novo luksuzno stanovanje na top lokaciji npr. v MB za 1500m2 in v LJ za 2500/m2. Ko je že nekdo omenjal Sernčevo v MB, celo večnost se že prodaja tam pod kalvarijo luksuzno novo stanovanje po 2k/m2. Kaj je tam prava cena? 1300-1400? No pa dajmo pametovat