1.
Z kreditom si vezan prakticno tako na delodajalca pri katerem si bil ko si dvignil kredit in predvsem teritorialno vsaj do poplacila kredita.
2.
Ko si mlajsi moras menjat sluzbo na cca 5 let da folgas in nabiras izkusnje...
3.
Voznja je jeba in z leti vse bolj.
1. Zakaj?
2. Zakaj?
3. To se sicer strinjam, sem vedno menjala službo tako, da sem se čimmanj vozila. Razen zdaj nazadnje, ko se spet vozim 20km+. Edina stvar, ki mi je odveč, ampak vsi ostali plusi odtehtajo veckratno. Preslikati trenutno situacijo na 5min stran je pa nemogoc ideal, ker ni odvisno samo od mene.
Drgač pa... Placevati kredit je meni veliko bolj ziher in predvidljivo, kot se sfaljkat po najemih. Pri kredi se dorece enkrat, na zacetku, in to ves cas drzi in ves, kaj te čaka jutri. Pri najemu pa... Mislis lahko, da imas vsaj do 2027 mir, ce bos plačeval, pa kot vidite, ni nujno. Pa najemodajalec ni nic zleht ali pa kaj, situacija je za vse neugodna postala... Ce bi bila sama, ok, ce imam pa male otroke, pa meni neznanka, kaj bo jutri, predstavlja stres in breme. Zatorej imam raje, da dam tele eksistencialne neznanke na minimum, ze tako pridejo...
Sva bila enkrat v najemu, 3 leta, vmes sva hiso gradila. Najemodajalec je bil dalec od tega, da bi naju ven metal, ampak je dal vedeti, da cim greva, da bo stanovanje prodal, ker sam rabi denar za gradnjo svoje hise, ki bi jo tudi rad zacel seveda cimprej. Ze to sem cutila kot pritisk in mi je bilo strasno nelagodno, pa sem imela kam iti, brez bojazni, da bom 1 dan brez strehe nad glavo. Nismo vsi na enak flegma zvezani.