Nimam toliko v ETFjih, imam pa toliko, da je zame znesek velik (kaj je za nekoga velik denar je itak relativno), in hodlam do večnosti. Strinjam se z Buffetom, da ni nikoli pravi čas za vstop na trg obenem pa tudi nikoli ni prav, da se na vstop čaka.
Je pa res, da sem tudi jaz kakšno delnico kupil, ko je bila poceni (Krka ko se je začela vojna, Triglav, ko so užgale poplave)... Prav tako je to nujno pri kriptu...
Po mojem ima ravno penzič neomejeno časa: porihtan ima stanovanjski problem, penzijo s katero lahko preživi ima, najbolj je zainteresiran pa, da čez 30 let ne bo presenečenj: da ne bo penzija takrat precej manjša kot je zdaj (ali pa življ. stroški iz bilokaterega razloga toliko višji, da bi bila penzija premalo za spodobno preživetje)... Ne vidim razloga, da bi že jutri rabil neke strašne donose... Rabi stabilen donos na srednji rok in to ETFji so... Pa še davka na tisto, kar je vložil danes, ne bo čez 15 let...
Lahko je seveda ziheraš in vloži v SLO cegle, to je še bolj ziher, bo pa nekaj dela z obnovo starega stanovanja (to je nujno, če hoče kupiti dva flata), delo bo z najemniki, in dobrih 20% davka bo stalnica... Realen donos je z dvema fletoma po 100 jurjev okrog 4%, kar recimo da vsaj realno (ne pa zlagane, prenizke, ki jo računa SURS) inflacijo pokrije...