Pa saj ti razumeš, da sprašujem na Alterju? Da nisem pričakoval, da bo nekdo napisal gradnja te bo prišla 1346,23€/m2. Uglavnem, primerjava s člankom mi je dovolj. Namreč tudi sam sem 6 let nazaj zgradil hišo, takrat recimo za 1000€/m2, sedaj kot vidim lahko pričakujem od 1300-1500€/m2.Ne da ne vem, smo ravno gotovi z gradnjo tako da nekaj verjetno vem ampak na butasto vprašanje ti lahko dam samo butasti odgovor. Če bi dal malo več podatkov bi lahko dobil kak odgovor, tako pa. Saj ti je kljub temu članku verjetno jasno da te gradbenk na Goričkem v povprečju ne bo enako olupil kot gradbenik v LJ ali na obali? Da je odvisno ali te zanima montažna ali masivna gradnja, da je pomembno kakšna so tla, od tega je odvisno kakšen bo izkop in kolilo boš moral nasipati. Da je pomemben podatek ali delaš zase in ne boš šparal ali se bo delalo za trg in delaš npr. budget varianto itd. itd. Torej koliko je danes cena dvojčka na m2?
Ja se pac ne strinjava. Kot si sam napisal: ko zacnes komplicirat - sky is the limit. Ampak to ne pomeni da bi te moralo priti bistveno drazje kot tistega ki gradi za trg. Ce bos pa sam kompliciral pa si komot lahko podrazis, samo to ne pomeni da je to pravilo. Letos smo dokoncali 3 objekte ki so bili grajeni za trg pa so imeli vsi okna drazjih proivajalcev in na vseh se je delal test zrakotesnosti. Tako da tudi trg ne poje kar vsega kar bi se nekdo spomnilTukaj se pa ne bova strinjala. Če sva že pri keramiki, a vzameš v Jagru za 7€/m2 ali vzameš kak Floor Gres za 50€ in gor. Debelina izolacije? Vseeno a ne? Izolacija? Navaden stiropor? A se boš šel pasivno hišo ali energetsko varčno z "zgolj" 17cm izolacije. Izolacija pod ploščo? Aja pred tem še potem rabiš podložni beton. Vseeno, malo dražje a ne? Okna? A jih naročimo direkt s poljske, kjer ti jih skipajo na hofu in jih sam zapenaš in zašraufaš brez garancije ali bo montiral AJM? Plastika? Les? Aluminij. Morda kombinacija alu-les? Vhodna vrata ALU? Štoki in notranja vrata? Poljski v standard merah? Furnirček? Po naročilu? Vseeeeno, zanemarljiva razlika. Fasada? Kakšna? Baumit, Weber? XYmit? Parketi? Scheucher ali damo tistega, kako ga že imenujejo, za v bloke kjer cena štima, sem že pozabil izraz prodajalca. Kritina? Nima smisla, tukaj res ne bova prišla skupaj. Zgolj skelet hiše, tukaj verjetnk ni nekih razlik in to je najceneje, vse ostalo kar pa sledi po goli zidariji pa lahko samo rečem "Sky is the Limit". Naša hiša je bila kar se tiče zidarskega dela do strehe smešno poceni, potem pa se začne veselica. Ko začneš malo komplicirati ti vnaprej začrtani okvirji zletijo v nebo. Pa ne mi zdaj govorit da je to vse isto kar se tiče materialov ker ni. Seveda te nategnejo ampak isto pa ni. Idi si kam pogledat ta fina notranja vrata oblečena v folijo v imitaciji lesa ali kakšna kvalitetna furnirana vrata narejena po naročilu. Že vizualno ni primerjave.
Ja se pac ne strinjava. Kot si sam napisal: ko zacnes komplicirat - sky is the limit. Ampak to ne pomeni da bi te moralo priti bistveno drazje kot tistega ki gradi za trg. Ce bos pa sam kompliciral pa si komot lahko podrazis, samo to ne pomeni da je to pravilo. Letos smo dokoncali 3 objekte ki so bili grajeni za trg pa so imeli vsi okna drazjih proivajalcev in na vseh se je delal test zrakotesnosti. Tako da tudi trg ne poje kar vsega kar bi se nekdo spomnil
Jaz imam tudi 40m2 garaže. Ti lahko dam na privat info, ni problema. Daj mi čas tekom dneva pa se ti javim MaverickT ali pa kar obema z AvtoFun .Moral bi skupaj potegniti. Sicer pa to je relativno, v hiši imam tudi 40m2 garaže za dva avta, kako hočeš to ovrednotiti? Ti javim na PM ko skupaj potegnem oz. izluščim kar ne sodi zraven.
to je velika hiša,Sem en mesec nazaj rušil.
150m2 pritličje + 80m2 nadstropje.
34 normalnih tovornjakov (7 tonski al kak se jim reče) in 6 4-aksarjev.
Cena 23k€.
Trenutno se najbolj pozna da se je volumen prodaje precej zmanjsal. Sicer par podatkov iz zadnjega casa - vse LJ:
3.5 sobno stanovanje prenovljeno 2022 100m2 v dvostnovanjski hisi
Ocenjeno 300k
Oglasevana 280k
Prodano za 245k
Dvostanovanjska hisa letnik 1930 240m2, parcela 502m2
Ocenjeno 412k
Oglasevana 440k
Prodano 370k
5 sobno stanovanje center 100m2 letnik 1960
Ocenjeno 395k
Oglasevana pol leta nazaj 440k
Oglasevana sedaj 360k
Prodano za 360k
Vsaj pri nas se je zadeva komplet ustavila. Skoraj ni ponudbe več. Izgleda je šlo v hibernacijo in se čaka, kaj se bo zgodilo.