gibanje cen stanovanj v prihodnosti

disc

Guru
4. feb 2011
2.449
570
113

Očitno se v ameriki že nekaj dogaja na nepremičninskem trgu. Tukaj pa ponavadi pride z nekaj mesečnim zamikom.

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Jaz poznam z vidika da ena sestricna zivi tam (race), druga je pa je bila v framu ampak je prodala… in zato sem napisal… zgrazajo se nad framom, brezovica pa elitna lokacija… si pa lepo vse opisal… sam se to gostoljubje gostiln morem se spoznat :)
Kje kdo trdi, da je Brezovica elitna destinacija?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Eh to je isto kot smo se rusani tolazli da je do mb al pa avtoceste 10 min.

ima pa logicno vse svoje prednosti in slabosti :D

Jaz se ne tolažim kaj dost ker sem ravno 3x na mesec v Mariboru :) Sicer pa Ruše so neprimerljiva zgodba. Tam pa je res sitna, utrujajoča cesta do centra MB, sto potencialnih radarjev in dvesto kontrol. V Framu pa štartaš na AC in je to to. Normalno, jaz naprimer v MB ne bi bil dolgoročno nikoli doma ker je brezvezno, mrtvo mesto. Bi pa po drugi strani zopet bil takoj v centru LJ. Mi pa je npr. bilo všeč pod vzpenjačo ko sem živel, bil sem skoraj vsak dan na Pohorju, ker mi je bila zadeva na dosegu nog, pač prikladno. Sicer pa kakor koli obrneš, vse kaj je bilo pametnega je že itak zdavnaj zbežalo iz MB v bližnjo okolico.

luknjac

Pripravnik
21. feb 2008
374
13
18
Koliko se danes ocenjuje izgradnja dvojčka (cca 120m2 stanovanje) brez parcele, papirjev.. skratka gradnja na ključ po m2?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Pa res ja, mb je postal predmestje frama takorekoc :D

Ne razumeš, kako ti naj razložim. V MB ni ničesar kar bi človek vsakodnevno pogrešal. Pa ni fora v Framu. Imaš tudi Hoče, imaš Miklavž, imaš marsikaj kar je boljše za kvaliteto samega življenja da se izogneš betonu. Ne razumeš da narod tišči ven iz mesta, ne not. Kar se pa tiče otrok in dejavnosti, tudi jaz sem bil otrok in tudi jaz sem treniral in obiskoval dejavnosti, pa nobene drame. Sicer pa jaz sem iz Frama prej v centru MB na "dejavnosti" kot ti v špici izpod Pohorja pa če ti je to všeč ali ne. Saj veš da sva svoj čas bila soseda in vem.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

luknjac

Pripravnik
21. feb 2008
374
13
18
Isto vprašanje kot koliko stane pol kile kruha v trgovini. Od 1€ pa vse do 4€.
Pa dobro, če ne veš ne piši. Sem našel na spletu.

Sam nimam izkušenj z dvojčkom, predvidevam, da je izgradnja dvojčka načeloma cenejša kot družinske hiše po m2?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.312
7.319
113

Sam nimam izkušenj z dvojčkom, predvidevam, da je izgradnja dvojčka načeloma cenejša kot družinske hiše po m2?
Ne… ni razloga da bi bila… morda je dokumentacija kaj manj…sicer pa imas pac dve hisi ki se drzita skupaj… ok manj fasade in izolacije… to je pa to

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113

Ne da ne vem, smo ravno gotovi z gradnjo tako da nekaj verjetno vem ampak na butasto vprašanje ti lahko dam samo butasti odgovor. Če bi dal malo več podatkov bi lahko dobil kak odgovor, tako pa. Saj ti je kljub temu članku verjetno jasno da te gradbenk na Goričkem v povprečju ne bo enako olupil kot gradbenik v LJ ali na obali? Da je odvisno ali te zanima montažna ali masivna gradnja, da je pomembno kakšna so tla, od tega je odvisno kakšen bo izkop in kolilo boš moral nasipati. Da je pomemben podatek ali delaš zase in ne boš šparal ali se bo delalo za trg in delaš npr. budget varianto itd. itd. Torej koliko je danes cena dvojčka na m2?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.312
7.319
113
Am…deat zase pa za trg… ni neke resne razlike. Realno. Drugo je kok te nekdo olupi ker ti nekaj proda kot ekstra dobro ker je zate. Razlika v ceni keramike ali talne obloge kot finalnih materialov je zanemarljiva pri celotnem strosku investicije

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Am…deat zase pa za trg… ni neke resne razlike. Realno. Drugo je kok te nekdo olupi ker ti nekaj proda kot ekstra dobro ker je zate. Razlika v ceni keramike ali talne obloge kot finalnih materialov je zanemarljiva pri celotnem strosku investicije

Tukaj se pa ne bova strinjala. Če sva že pri keramiki, a vzameš v Jagru za 7€/m2 ali vzameš kak Floor Gres za 50€ in gor. Debelina izolacije? Vseeno a ne? Izolacija? Navaden stiropor? A se boš šel pasivno hišo ali energetsko varčno z "zgolj" 17cm izolacije. Izolacija pod ploščo? Aja pred tem še potem rabiš podložni beton. Vseeno, malo dražje a ne? Okna? A jih naročimo direkt s poljske, kjer ti jih skipajo na hofu in jih sam zapenaš in zašraufaš brez garancije ali bo montiral AJM? Plastika? Les? Aluminij. Morda kombinacija alu-les? Vhodna vrata ALU? Štoki in notranja vrata? Poljski v standard merah? Furnirček? Po naročilu? Vseeeeno, zanemarljiva razlika. Fasada? Kakšna? Baumit, Weber? XYmit? Parketi? Scheucher ali damo tistega, kako ga že imenujejo, za v bloke kjer cena štima, sem že pozabil izraz prodajalca. Kritina? Nima smisla, tukaj res ne bova prišla skupaj. Zgolj skelet hiše, tukaj verjetnk ni nekih razlik in to je najceneje, vse ostalo kar pa sledi po goli zidariji pa lahko samo rečem "Sky is the Limit". Naša hiša je bila kar se tiče zidarskega dela do strehe smešno poceni, potem pa se začne veselica. Ko začneš malo komplicirati ti vnaprej začrtani okvirji zletijo v nebo. Pa ne mi zdaj govorit da je to vse isto kar se tiče materialov ker ni. Seveda te nategnejo ampak isto pa ni. Idi si kam pogledat ta fina notranja vrata oblečena v folijo v imitaciji lesa ali kakšna kvalitetna furnirana vrata narejena po naročilu. Že vizualno ni primerjave.

Generik

Guru
14. maj 2011
3.901
1.279
113
Lepo si napisal in lahko samo potrdim, glede na to da mi v hisi manjkajo samo se montirana vrata pa zunaj zbetoniran in brusen beton. 2022 je bilo kar pestro.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Lepo si napisal in lahko samo potrdim, glede na to da mi v hisi manjkajo samo se montirana vrata pa zunaj zbetoniran in brusen beton. 2022 je bilo kar pestro.

Ja, katastrofa je ko začneš komplicirati in izbirati malo boljše materiale oz. malo lepše stvari. Pa to kar sem naštel je zgolj do faze "na ključ". Potem pa pride nova porcija z notranjo opremo.