10-15k% za rušitev v Lj in okolici, kjer ste loaded in prebavite vse mogoče bedarije. Jaz sem pred 3 leti za rušitev 90 kvadratov butane hiše (z butom smo zasuli luknjo kjer je bila prej klet) in odvozom ostalega matariala (cca 15 kamionov) plačal 950€, 150€ je stal elaborat ravnanja z odpadki, GD za rušitev je stala 4,5€ upravna taksa, na obrazcu obkljukana rušitev te-in-te št. stavbe v tej-in-tej katastrski občini. Bagerist, ki je to delal je seveda bil lokalec. Sem pa imel več ponudb in sem se biserom za 4 in 5k€ samo nasmehnil in zaželel lep dan.S tem dobiš kaj , še 10-15 k€ dodatnega stroška za rušenje potem pa imaš zazidljivo parcelo. Za novo hišo je pa sedaj postopek enak kot bi gradil od začetka tudi če gre za gradnjo na podrtiji
Ta link, ki ga je sajkek dal, je pa potrebno upoštevati en pomemben dejavnik pri gradnji... to so Haloze, kamor ti več kot 10 tonski kamion Z materialom vred ne bo peljal. Been there, done that... se malo namatraš za prevoze kakih večih količin in dimenzij materiala. Če pa se greš to, pa dobiš izjemno naravo, še bolj izjemne sosede in razgled na Pohorje in avstrijske alpe za milijon €