Pa vendar... Pozar gre skozi, potres pa ne. Banke zahtevajo vinkulacijo za pozar in elementarne nesreče, ne pa tudi potresa. Marsikdo potresa nima zavarovanega iz istega razloga kot nima parkirisca pri kasku za avto. Je kar konkretna cifra. Konkretno pri meni cca 3/4 zneska osnovnega zavarovanja pa nimam osnovnega paketa.
To ne vem ali zahtevajo banke za potres.
Ampak kdo pri hudiču nima zavarovanega za potres? Recimo meni so poplave popolnoma brez veze, pa mi jo je agent turil, za potres pa rekel, to je predrago... WTF? In ja, samo potres je dodatno nekje 50% cene ostalega zavarovanja. Ampak treba je gledat verjetnost dogodka in stroške in potem to dati skupaj s premijo.
Sicer pa, vsak se sam odloči. Samo ne mi potem po TVju jokat in crowdfundat.
In prosim, ne primerjaj parkirišča pri avtu s potresom, ker so to popolnoma druge zadeve. Na parkirišču imaš v skoraj najslabšem primeru le delno škodo, prasko, dve, tri. Pri potresu so večinoma škode ogromne ali pa celo v celoti. Je pa verjetnost dogodka seveda drugačna, ampak vseeno. Avto je kaj 20 jurjev? HIša, stanovanje pa 200, 500? Malo drugačni rangi.
No, razen, če si pravi slovenc z avtom za 100 jurjev v garsonjeri za 70. Ajd, potem je drugo.