gibanje cen stanovanj v prihodnosti

casio

Fizikalc
19. nov 2014
536
28
28
Kdo že opaža kakšen padec cen?

Kolikor jaz spremljam so cene obstale in imam občutek, da jih agencije umetno držijo v višavah.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.318
7.338
113
Definitivno se je zelo ustavila prodaja. Je veliko ogledov ampak ljudje cakajo in ne kupujejo.

• Všeč mi je
Reactions: sad

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Zadnjic bilo po tv k je bil požar nekje v dalmaciji. Nemci kupjo na cro obali da uzivajo v penziji. Eden nemc jokal k mu je hisa zgorela v njo.pa vlozil vse kar imel...prodal vse v germany.

sad

Guru
24. avg 2007
21.191
9.818
113
Kdo že opaža kakšen padec cen?

Kolikor jaz spremljam so cene obstale in imam občutek, da jih agencije umetno držijo v višavah.
V naših krajih se je tudi prodaja bistveno zmanjšala in prodajalci kličejo kupce. Vem za konkreten primer hiše, kjer je šla cena dol za 10% na začetno oglaševano izpred meseca dni, pa še vedno ni kupca. Par mesecev nazaj so se pa stanovanja prodala po višji ceni od oglaševane, ker so se kupci stepli za njih.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.004
6.174
113
Dopusti so, logično da se 2 meseca nič ne proda. Je pa jasno, vsi se bojijo recesije in čakajo. Verjetno bo padec.

Zanimivo pa to da se tukaj na hrčkolandiji je en Švabo z MB S-ko vozil po ulici in bil pripravljen dat 30% več kot smo kupili lani, pa žal nepremičnine v tem firtlu trenutno niso naprodaj.

• Všeč mi je
Reactions: PHOBiA

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.250
1.395
113
Saj o tem govorim. Za obalo to velja ja. Dokler Nemci in Jodlarji kupujejo kot nori, cene ne bojo padle.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
V naših krajih se je tudi prodaja bistveno zmanjšala in prodajalci kličejo kupce. Vem za konkreten primer hiše, kjer je šla cena dol za 10% na začetno oglaševano izpred meseca dni, pa še vedno ni kupca. Par mesecev nazaj so se pa stanovanja prodala po višji ceni od oglaševane, ker so se kupci stepli za njih.

To je kot, da bi prvo stran te teme bral.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Hanza, mešaš kruške in jabolke. Pri avtu oz. v prometu je riziko ene 500x večji da se ti bo kaj zgodilo, kot je to možno pri kočurini ali stanovanju. Temu primerne so premije.

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Jaz ne razumem da si ljudje ne zavarujejo hiše/stanovanja, glede na to da nam je nepremičnina večini največji del premoženja. Ja, nimam za zavarovanje. A za novo nepremičnino pa bo ko bo prišlo do pizdarije?

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Kupiš danes gori drug tedn ti si pa zmenjen čez 14 dni.
Saj so imel takšne primere ob potresu v zg. Kupl stanovanje 30+ let kredit . Drug dan potres ni vseljivo ....kredit je pa še kar za plačevat.

Mislte tudi na to opcijo da stanovanja v lj bodo pocen po potresu. Stavim pa da takrat zavarovalnce tud nebodo izplačevale .

tony

Guru
23. jul 2007
9.747
1.531
113
Jaz ne razumem da si ljudje ne zavarujejo hiše/stanovanja, glede na to da nam je nepremičnina večini največji del premoženja. Ja, nimam za zavarovanje. A za novo nepremičnino pa bo ko bo prišlo do pizdarije?
Ogromna večina ljudi se obnaša racionalno, ker se tega žal niso nikoli naučili. Nekaj jih je pustil na cedilu izobraževalni sistem, nekaj pa lastna lahkomiselnost ("pamet"). Šparaj živce, težko boš kaj spremenil...