gibanje cen stanovanj v prihodnosti

Marxon

Majstr
24. feb 2009
758
383
63
Pri nakupih #keštakoj gre zelo verjetno za pranje denarja, ki se ga z nakupom stanovanja lepo legalizira.

Kako pa na tak način opereš keš? Predpostaviva, da ti iz neba pade 200k... A te davčna nič ne vpraša o izvoru premoženja, ko prepišeš stanovanje nase?
Prej bi rekel, da teh 200k zapravljaš in plačuješ kredo s "celo plačo"....

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Jaz se ne spoznam na podrobnosti mafijskih poslov, samo vem, da se da z nakupom nepremičnin denar lepo oprati. Morda se je Apollo8 srečal z njimi pri svojem delu.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.005
6.174
113
Kako pa na tak način opereš keš? Predpostaviva, da ti iz neba pade 200k... A te davčna nič ne vpraša o izvoru premoženja, ko prepišeš stanovanje nase?
Prej bi rekel, da teh 200k zapravljaš in plačuješ kredo s "celo plačo"....
Ne vem kako je pri nas, ampak na Hrvatiji se dosti dela keš na roke. Tam je najmanjši problem kupit apartma nantak način. Mogoče se na pogodbo napiše, da si soinvestitor, ter se reda radi nakaže 20k preko računa. Če položiš več po 4x 5 jurjev na račun tudi nikjer ne zazvonijo alarmi. Poznam par komadov okoli sebe, da so tako oprali denar.

Nazadnje urejeno:

B81

22. jul 2007
37.670
10.952
113
Naj vpraša na NLB za nasvet, oni so bolj izkušeni...

Vzame se kredit, denar pa se porabi za obračanje. Če ni dveh levih rok, bosta na koncu ostala stanovanje in 200k.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Oglasni material. To je tako kot bi vprašal lastnike NFT-jev, če bodo še rasli.
1649227603776.png

borelij

Pripravnik
20. feb 2008
102
17
18
Kje ste miljonarji - Domžale vas pričakujejo ;)

Priponke

• Screenshot 2022-04-13 at 08.25.27.png
    Screenshot 2022-04-13 at 08.25.27.png
    2 MB · Ogledi: 166

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Ne vem kako je pri nas, ampak na Hrvatiji se dosti dela keš na roke. Tam je najmanjši problem kupit apartma nantak način. Mogoče se na pogodbo napiše, da si soinvestitor, ter se reda radi nakaže 20k preko računa. Če položiš več po 4x 5 jurjev na račun tudi nikjer ne zazvonijo alarmi. Poznam par komadov okoli sebe, da so tako oprali denar.

Aha, kupiš apartma za 160 đokov doli, na pogodbo napišeš da si soinvestitor čeprav nimaš P od papirčka s katerim bi to dokazoval kaj šele da ne omenjam zemljiške knjige v katero je vsak soinvestitor z določenim deležem vpisan in nato prodajalcu nakažeš 20 đokov (140 pa na roko), torej ga izplačaš kao, njegov delež in si lastnik apartmaja? Si kvalitetno opral 140k a ne? Daj ne bluzi in ne širi gostilniških debat tukaj gori. Vse to kar si napisal gre skoz, v kolikor se ne bo nekdo odločil da te bo nekaj "vprašal", takrat pa te več ni. Dokler se ne spravijo nate ni nikoli problem, niti prat ne rabiš denarja, enostavno keširaš.

• Všeč mi je
Reactions: Ateis in Apollo8

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.005
6.174
113
Točno tako. Ravno lani sem tako speljal posel, vse uradno preko nepremičninske agencije. Začelo se je z predpogodbo, avansom 20k, potem pa vsak naslednji mesec, kako je gradnja sledila, po 20k zraven podpisanega aneksa.... Pa nisem pral denarja, da nebo pomote. Ampak investitorju je nekajkrat prav prišlo da sem mu prinesel eure na roko. Prvič zaradi menjalnega tečaja, drugič ker verjetno je on plačeval bosancem na roko, ti pa tako ali tako imajo radi Eure, tretjič, ker je verjetno tudi on nekaj skril pred davkarijo. Na koncu glavna pogodba, ter vložitev v ZK. Ti pošljem link na privat. Seveda to ne gre če imaš za seboj nek lizing, jaz sem imel nek del na koncu samo gotovinskega kredita, da mi je shodla zadeva... Seveda je treba pazit, da je investior dejansko vpisan kot lastnik parcele, da ima gradbeno dovoljenje, da poteka gradnja v okviru gradbenega, ker na koncu sledi uporabna dozvola, tam pa se lahko zalomijo zadeve, če niso v okvirju 10tih centimetrov.

Nazadnje urejeno:

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.318
7.341
113
Točno tako. Ravno lani sem tako speljal posel, vse uradno preko nepremičninske agencije. Začelo se je z predpogodbo, avansom 20k, potem pa vsak naslednji mesec, kako je gradnja sledila, po 20k zraven podpisanega aneksa.... Pa nisem pral denarja, da nebo pomote. Ampak investitorju je nekajkrat prav prišlo da sem mu prinesel eure na roko. Prvič zaradi menjalnega tečaja, drugič ker verjetno je on plačeval bosancem na roko, ti pa tako ali tako imajo radi Eure, tretjič, ker je verjetno tudi on nekaj skril pred davkarijo. Na koncu glavna pogodba, ter vložitev v ZK. Ti pošljem link na privat. Seveda to ne gre če imaš za seboj nek lizing, jaz sem imel nek del na koncu samo gotovinskega kredita, da mi je shodla zadeva... Seveda je treba pazit, da je investior dejansko vpisan kot lastnik parcele, da ima gradbeno dovoljenje, da poteka gradnja v okviru gradbenega, ker na koncu sledi uporabna dozvola, tam pa se lahko zalomijo zadeve, če niso v okvirju 10tih centimetrov.
Dec to nima nic skupnega s pranjem denarja.

Ker se naredi cenitev in se te povprasa kako si prisel do nepremicnine. In nisi nic opral.

Plus da je zelo naivno pri nepremicninskih poslih na roko nosit denar.

• Všeč mi je
Reactions: AvtoFun

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.005
6.174
113
Dejansko je vsako poslovanje v gotovini tako lahko pranje denarja. Če na roko tja prineseš 100k, potem čez leto uradno prodaš, in ti kupec nakaže denar na račun je to pranje.

Za drugo pa se strinjam. Naiven in riskanten je tak posel, vemo zakaj, tudi kaj so plusi in minusi.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.318
7.341
113
Dejansko je vsako poslovanje v gotovini tako lahko pranje denarja. Če na roko tja prineseš 100k, potem čez leto uradno prodaš, in ti kupec nakaže denar na račun je to pranje.

Za drugo pa se strinjam. Naiven in riskanten je tak posel, vemo zakaj, tudi kaj so plusi in minusi.
Ja ne ni no. Pri pranju ti legaliziras denar. Pri poslu ki ga opisujes ti bo se vedno vprasanje kako si v osnovi prisel do nepremicnine.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113

Stari ti ne štekaš najbolj kaj je pranje denarja. A misliš da pri ugotavljanju pranja denarja organi ne gredo korak dva ali tri nazaj? Že res da lahko ti na tak način kupiš, in potem to dalje prodaš in prideš do "čiste" gotovine ki ti jo kupec nakaže na TRR. Vse pije vodo, dokler nekdo ne pogleda koraka ali dveh nazaj in dokler ti ne da dveh podvprašanj. Sicer pa postopek ki si ga ti izpeljal zgoraj se ga jaz nikoli v življenju ne bi šel. Si imel srečo da te hrvat ni peljal scat. Brez vpisa v ZK ni denarja, ne zafrkavaj se, kakšne etape? Zakaj pa se ti nisi prvo vpisal v ZK in bi hkrati hrvat vpisal na tvoj delež plombo dokler obveznosti ne bi bile poravnane? A ni tako bolj pravi vrstni red? Hrvat bi lahko mirne volje stvar čez noč prodal, ti pa ga šel na koncu tožit.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.005
6.174
113
Če bi čakal na vpis v ZK na podlagi tvojega predloga, se gradnja še danes nebi začela. Pri vpisih so vsaj na otoku počasni v 3 krasne. Tako pa smo že eno poletje preživeli not. Tudi gradbeno dovoljenje ne vem kako je veljavno, če se spremeni lastnik. Skratka ogromno kolobocij. Vsak evro je bil podpisan in uverjen. Izšlo se je ok in je to precej razširjena praksa tam doli.