Geto Celovški dvori

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Jas se selim ravno v nasprotno smer kot ti. Ampak pač tebi trenutno več pomeni, da je sosed 100 m stran in podobno.
Meni pač trenutno več pomeni čas vožnje in stalno mislita koga moram danes kam odpeljati in koga prvo pobrati, da česa ne zamudimo. Pa nismo neka družina, ki bi imeli miljon in eno obveznost. Predvsem otroci ne hodijo vsak dan na krožke in podobno.
Sem v fazi če crkne avto je panika.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Zelo korektno in pravilno napisano! Ko si mulc ti sede, da zivis zraven diskaca, ljubljanice, da se dogaja, ko se druzba poparcka in gredo vsi mal po svoje ni vec potrebe po vsem tem, verjetno z nesamostojnimi froci si zelis infrastrukture, ko pobegnejo pa samo se mir!

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.285
811
113
Sigurno ti vožnja jemlje čas. Sam sedaj živim 4 leta v LJ, prej sm 20km iz LJ. Razlika je le v tem, da naredim mogoče 30% kilometrov manj, še vedno pa imam avto. In tudi če živiš v mestu, potrebuješ avto. Ja kako pa pripelješ špecerijo iz Lecrerca na Vič al pa greš za vikend na izlet do sorodnikov? Z avtobusom, taksije al kaj? Avto se pač potrebuje, vsaj eden. Drugo pa so otroci, šola in dodatni krožki. Ne razumem, zakaj mora pa otrok hodit še k trem krožko. Sej če si doma na periferiji, maš sosede s katerimi se lahko igraš, vsaj mi smo se. Športno igrišče ima sedaj čisto vsaka vas, travniki in gozdovi pa so neizčrpen vir zabave. Kdor želi se ukvarjat z glasbo ne potrebuje glasbene šole, ampak inštrument in kolega s katerim lahko skupej npr. brenkata. Vseen mislim, da starši preveč silite otroke v neke zgodbe, ki jih mogoče oni hočejo predvsem zaradi vas, ne pa zato, ker si to resnično želijo. Ne razumet, da logistika ni problem če si na vasi, ni pa tak problem. Večji problem so ponavadi starši, ki ne upajo dat svojga otroka v dijaški doma, ker mora bit pod nadzorom.

lp

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Celotno življenje imamo vezano na mesto. Od služb naprej. Tako smo posledično tudi otroke dali v vrtec v mestu. Saj ga do zakonsko določenih ur ne moremo pobrati v lokalnem vrtcu. Pa tudi če bi ga lahko bi revež ostal zadnji tam. In če temu dodaš še kakšno aktivnost in morda samo ogled lutkovne prestave. Ostane opcija vožna proti domu in nato vračanje nazaj v mesto. Lahko pa seveda čakaš na predstavo v kakšnem šoping centru ker je pa največji kretenizem.
Vsekakor pa ne bom otroku preprečeval zaradi moje lenobe ali logističnih težav, da nebi šli na plesne, kino, gledati lutke, kakšno tekmo kasneje.
Seveda pa te mestne dobrote ne odtehtajo "vaških" dobrot. Vikendi so se že v moji mladosti vedno odvijali na travnikih na vasi. Seveda če le znese.
Avto seveda ostane, je pa realna možnost, da ostane en in ne dva. Tudi meni nebio škodovalo, da bi zjutraj šel v službo s kolesom ampak sedaj je malo predaleč.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
poznam nekoga, ki se je iz vasi preselil v mesto. Po 30 letih na vasi je zdaj rekel da ima obcutek, kot da je zdaj komaj zazivel. Tam je bila edina mozna aktivnost sedenje v vaski gostilni. Zdaj v mestu je kot da je prisel na mars. Zdi se mu fascinantno, da lahko gre nekam pes in da ne rabi do hamburgerja it 10km, ko mu zapase. Opazil je da tukaj ljudje gredo na sprehod. Kar tako, brez cilja, za sprostitev. Na vasi bi te cudno gledali, seveda ob predpostavki da sploh imas kam it, razen po eni in edini cesti, ki je tam. Polek tega ceni vse dobrote ki jih mesto prinasa: kino, parki, trgovine, sole, ustanove,..., vse pri roki. Rad ima da se dogaja. Ze lokalni promet je razburljiva stvar, kaj sele ce kaki resilec mimo pridivja.
Mene kot otroka betona ne spravi ziva sila iz mesta. Zmesa se mi v roku 1 tedna, pa mi je cisto vseeno ce je drazje ali cenejse.

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Sicer smo malo zavili s teme. Jaz sem se iz Ljubljane preselil na dezelo in ce bo vse ok, ostanem tu
smile-1.gif

Drugace pa so tema Celovski dvori. Nekdaj opevan projekt pred katerim so se postavljali Hilda, Jankovic in se kdo. Danes pa ocitno tam postavajo manjsi kriminalci.

So prodali kako od luksuznih stanovanj?

Koliksna je bila zacetna cena in kaksna je sedaj?

Nazadnje urejeno:

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.285
811
113
Steve, teb se vidi da si res otrok betona, sej misliš, da je trgovina, kino, hamburger vrhunec doživetja. O tvojem sprehodu po edini cesti in rešilcu pa itak ne bi. Kaj pa dirkanje po gozdu z štirkami, lovljenje rib v lokalnem potoku, zidanje hišk na drevesu, kurjenje za gmajno in pečenje krompirja, kopanje v sosednjem bajerju, met pri 15 svojo delavnico za šraufanje doma izdelanga štirikolesnika, nabiranje gozdnih dobrot, klanje prašiča in koline pri sosedu, robutanje sosedove češnje in koruze, bežanje pred sosedovim cuckom, streljanje ptičev na gasilski strehi z zračko, nočnjo skrivanje v gozdu, nočni mir, pretepi z mulci iz sosednje vasi, it v gozd in nardit lok, ki je večji od tebe...res dolgčas.

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Dolgačas res niso ampak je ravno toliko drugih cukrčkov tudi v mestu.
Iz opisa izgleda da si malo mlajši in skrbiš zase in nimaš v mislih tudi kakšnega otroka in njegovih obvez oziroma želja.

Jaz osebno bi najraje imel vas v mestu. Cukrčke iz vasi ko sem doma ampak par km pa da si v Lj. Ampak tega ni ali pa jaz ne poznam.
Izbereš pač tisto kar bolj sede.

Nazaj na temo.
V mladosti sem bil na Fužinah in ko pridem tja vidim, da je veliko starejših (ljudje, ki so že v moji mladosti živeli tam) in priseljencev iz drugih SLO krajev. Po pogovoru z nekaterimi prijatelji, ki tam še stanujejo je bolj mirno kot prej. Seveda še vedno ni mir kot na vasi.

So se vse aktivnosti preselile v celovške dvore?

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
bah, dejte ga no srat... 30 let zivim v lj, zivel sem v strogem centru, na jezci, pol sm meu 2 letni izlet v kranj, zdej sm v siski... dnevno hodim okrog celovskih dvorov do sihta in ne opazam popolnoma nic abnormalnega... pac normalna urbana soseska, v kateri zivi mesanica ljudi... ce mislite, da je oz je bilo na recimo glinskovi al pa brilejevi kej drugace, se grozno motite...

drgac pa tist, ki bi rad mel vas v mestu: imas tud take dele ljubljane, recimo savlje... za soseda mas kmeta, do centra mas pa 5min z avtom...

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Sem mislil, da so cene spustili. Mislim, da so bile zelo podobne ze v startu.

Bojo raje pustili da vse skupaj propade, kot pa da bi dali neko realno ceno? Ze ko so bili novi, bi tezko nasli dovolj kupcev za 1500. Sedaj, ko ima vseljene ljudi kot jih ima in ko se ne vzdrzuje, bo tudi cez 1000 tezko.

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.234
24
38
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Zelo korektno in pravilno napisano! Ko si mulc ti sede, da zivis zraven diskaca, ljubljanice, da se dogaja, ko se druzba poparcka in gredo vsi mal po svoje ni vec potrebe po vsem tem, verjetno z nesamostojnimi froci si zelis infrastrukture, ko pobegnejo pa samo se mir!

467716-post_slo.gif

Še mojih 5 dek

Rojen Ljubljančan, probu vse od Trzina, Horjula, Šk.Loke, Dol/LJ, Vrhnike,Logatca, Grosuplja... ne gre
crazy1.gif

sm pa pred 5+ leti kupu flet na samem obrobju LJ (LPP ga pokriva) precej obdano z naravo in mislim da je to to.

Ne grem več iz LJ never
ne-ne-1.gif

P.S.Ne da se mi pisat kaj sem vse moru požirat pa grgrat ko sm bil izven LJ.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Da mam spodobne komunikacije... Pa če 20km okoli ni nobenega. Teh 10 let ob glavni cesti z dnevno naraščajočim tovornim prometom zaradi Lidla in izogibanja cestnine tovornjakarjev so naredila svoje. Praktično ni več miru, tovornjak gre v povprečju na minuto mimo. Jebemu Drolcu in Podboršku. Prvemu ki je zgradil cono brez ustrezne infrastrukture in drugemu ki je za dober prispevek v lasten žep dovolil da se uprablja obstoječa cesta...

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Js sm bil tud do 21leta v centru Lj, zdej pa 30km izven....sej se navadis na mir, pa hisa, pa lepo je....ampak ti dosadi se vozit vsak dan v Lj na siht, cele logistike so, ce mors zvecer kam, al bluzis po Lj, al se pa vozis gor pa dol, kar nanese en kup denarja. Nazaj v Lj bo treba, pa s kolesom lepo na siht, ker skoda metanja denarja za bencin in morebitna popravila avtomobila. Da ne omenjam kasni problemi so, ce ostanes brez avta. 2 uri je projekt dom-siht z javnimi prevoznimi sredstvi, pol pa se 2 uri siht-dom. Jebes to.

QBR

Pripravnik
26. okt 2012
886
0
16
Citat:
Uporabnik perofero pravi:
Ljubljančani dobrodošli v Maribor... ......... v 10ih letih odkar sem tukaj nobene pi*darije...

LJ- jumboplakat je visel samo en dan, pa ste ga posrali do amena.
grims-1.gif

perofero

Pripravnik
27. feb 2013
405
0
16
Citat:
Uporabnik QBR pravi:
Citat:
Uporabnik perofero pravi:
Ljubljančani dobrodošli v Maribor... ......... v 10ih letih odkar sem tukaj nobene pi*darije...

LJ- jumboplakat je visel samo en dan, pa ste ga posrali do amena.
grims-1.gif

Dobro pustimo takšne malenkosti.
evil.gif

Snaga1 s tem mislim, da imaš res vse kar rabiš na kupu... vemo pa da je cela Slovenija ena velika vas za kakšno svetovno metropolo.

QBR

Pripravnik
26. okt 2012
886
0
16
Ha, radi bi k sebi zvabili žabarje, da bi jih potlej lahko namukali, a? Ali pa cepili s svojo šmarnico.
evil.gif