Geto Celovški dvori

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
ksz..

našel na forumu iz Mesarske:

Danes nekaj čez šest zjutraj me je zbudil zvonec. Odprem vrata in na hodniku stoji zelo pijan mlad moški. Vprašam ga kaj hoče in reče: "Iščem pičke". No potem zaprem vrata in jih zaklenem. On začne trkat in pritiskat na kljuko. In ker je to počel ene 10 minut sem poklicala policijo. Ko so prišli še 10 minut kasneje je že spal na sredini hodnika. Povedali so mi, da so stanovalci pustili vrata odprat (spodnja in na hodnik) in da je zato pač fant pritaval v blok. Potem so ga malo zasliševali in spustili.
Samo toliko glede puščanja odprtih vrat v bloke čez noč!
hysterical-1.gif

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Nic, proti takim naseljem pa! Ce bi moral imet na izbiro celovske dvore bi izbral prakticno karkoli drugega! Jaz sicer se vedno ne razumem point zivljenja v blokih! Ok, da v idealnih pogojih sobivas z normalnim folkom,,kar pa je v praksi nemogoce. In folk se kreditira za cel life za 200k eur, da lahko zivi na 70 kvadrih.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik sandra pravi:
od takih ma največ, beri glas na volitvah

mislis da je mozno da so CD in taksna naselja malce starejsi koncept od Jankovica... btw... koliko volilnega telesa predstavljajo CD?
smirk-1.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Nic, proti takim naseljem pa! Ce bi moral imet na izbiro celovske dvore bi izbral prakticno karkoli drugega! Jaz sicer se vedno ne razumem point zivljenja v blokih! Ok, da v idealnih pogojih sobivas z normalnim folkom,,kar pa je v praksi nemogoce. In folk se kreditira za cel life za 200k eur, da lahko zivi na 70 kvadrih.

point je naceloma boljsi price/performance in da.. vedno imam raje stanovanje za 150 kakor hiso za 150k
smirk-1.gif
Verjetno se iz Idrije priseljujo v LJ zaradi blazenosti

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik eazy pravi:

- 2 firmi veliki, ki še nekako živita (brezposelnost je ena najnižjih)
- plače sedaj tudi v lj niso več kar so bile, da zaradi razlike v plači se skoraj ne splača več selit
- stanovanja so pa tudi max. 70-80k tista, ki se resno prodajajo
- veliko zelenja in gričev okoli
- pa še relativen mir je v primerjavi z ljubljano
- zadnje čase pa se opaža tudi enkup albancev pa nevem kakšne golazni, mi je kolega rekel.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:

- plače sedaj tudi v lj niso več kar so bile, da zaradi razlike v plači se skoraj ne splača več selit
- zadnje čase pa se opaža tudi enkup albancev pa nevem kakšne golazni, mi je kolega rekel.

zivis pa v 3pm, otrok ti se vozil v 3pm celo mladost, cena bencina bo samo se visja, itd, itd, itd.. je pa cena teh "gricev" da si prikrajsan za vse prednosti mesta...

in da, zivel sem v in izven mesta

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:

zivis pa v 3pm, otrok ti se vozil v 3pm celo mladost, cena bencina bo samo se visja, itd, itd, itd.. je pa cena teh "gricev" da si prikrajsan za vse prednosti mesta...

in da, zivel sem v in izven mesta

Prednosti mesta....? City park
bonk.gif
ali Kolosej. No kliničnega pa res ni.

Srednje šole so, da otrok gre pri 19 šele od doma... da ne živi v kakem hudem pomanjkanju.

Drugače pa sedaj vidim po lj, dosti več zapečenih kot pred 10 leti. Da zgleda, da postaja mesto socialcev. Z državo, gre tudi glavno mesto pačasi v k....

Spodobni ljudje se že selijo na obrobje. http://www.dnevnik.si/ljubljana/1042533702

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Kje izven mesta pa si zivel? Ker si v dveh postih navedel precej bedarij. Jaz ti povem, da sosolci, ki so pri 15-ih sli od doma se solat so si prej preskrbeli svoje riti in se osamosvojili kot pa mi ljubljancani! Ce bi jaz zivel na primorskem bi bil car, nizje cene nepremicnin, visje cene storitev. Govorim za svojo branzo! Edina stvar, ki me vlece nazaj je, da imam tu frende in vse vpeljano. Sicer bi ze zdavnaj spokal.

In razlozi mi tvoj price performance med flatom in bajto za 150k? Verjetno so ti povedali, da z bajto je samo delo, flat pa zaklenes in gres! Tolk bucmanov kot jih zivi po blokovskih naseljih jih tud po selih izven lj ne najdes!

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Prednosti mesta? Da imam lekarno, bolnice, posto, 150trgovin, sole, vrtce, itd, itd, itd pod nosom.... Da za stroske placujem "drobiz", da se ukvarjam z vzdrzevanjem, itd, itd, itd.

Da... preselil se bom v 3pm, da se bom lahko za vsako stvar fijakal 1.5h gor in dol in imel svoj 5x5 vrticek in tam posadil bio solato. Fak no.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Kje izven mesta pa si zivel? Ker si v dveh postih navedel precej bedarij. Jaz ti povem, da sosolci, ki so pri 15-ih sli od doma se solat so si prej preskrbeli svoje riti in se osamosvojili kot pa mi ljubljancani! Ce bi jaz zivel na primorskem bi bil car, nizje cene nepremicnin, visje cene storitev. Govorim za svojo branzo! Edina stvar, ki me vlece nazaj je, da imam tu frende in vse vpeljano. Sicer bi ze zdavnaj spokal.

In razlozi mi tvoj price performance med flatom in bajto za 150k? Verjetno so ti povedali, da z bajto je samo delo, flat pa zaklenes in gres! Tolk bucmanov kot jih zivi po blokovskih naseljih jih tud po selih izven lj ne najdes!

Spet govorimo nekaj pocez in bedarije... Vecina "vozacev" je zivljenje v LJ dozivela kot nekaj novega in divjala bolj od domacinov. Najbolj raspolozena deklica je bila iz Idrije, btw. Si ti kdaj primerjal koliko placujes za stroske v stanovanju in v hisi? Ves koliko stane streha za hiso? Preureditev cesarkoli? Centralno? Okna? Spremljas kaj cene?

Osnovna ideja "blokov" je ravno price/performance.... cisto tako btw. Ce bi bile hise cenejse bi verjetno gradili masovne hise, kaj pravis?

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Prednosti mesta? Da imam lekarno, bolnice, posto, 150trgovin, sole, vrtce, itd, itd, itd pod nosom....

To ima že vsaka občina. (lekarno, posto, bolnico, hofer, merkator, tuš, omv, petrol). Kaj misliš, da so bloki pa samo v ljubljani
hysterical-1.gif

London tolk pozna, ena povprečna mesta po sloveniji pa ne
bonk.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik eazy pravi:

Lani je bila neka študija EU o naraščanju št. prebivalstva v mestih. Št. prebivalcev v LJ se je kar občutno zmanjšalo, tam za okrog 20k, evropski rekorder v zmanjšanju (procentualno) pa je Maribor. Tako da ja, tisti, ki imajo, se sigurno selijo iz mest na obrobje ali še malo dlje, ker je kvaliteta življenja boljša. Jaz sem 10 let živelj v LJ in mi ni žal, da sem se preselil 50km ven. Do šihta v LJ rabim manj časa kot nekdo iz enega na drug konec LJ, pa čisto vso infrastrukturo imam na dosegu peš, ne pa da vsakič naredim 30km da grem v konkreten šoping ali pa na pošto
bonk.gif

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Pa saj je logicno, da se ljudje selijo v predmestje ali se malo ven, ce imajo to moznost. Se samo nam to zdi, ki smo to storili?

Prednosti mesta, ki jih nastevas so bolj ali manj nicne. Izven mesta res nimam 20 lekarn, imamo pa eno, dve oddaljene 5 minut voznje. Najblizji trgovini s tekstilom in hrano sta pes oddaljeni nekaj vec kot 5 minut, ce pa delas v Ljubljani ali Mariboru. pa tudi nakupe navadno opravis spotoma kot 90% ljudi, ki zivijo v mestu.

Mislim, da ti primerjas mesto in izven mesta cisto napacno. Izven mesta se ne pomeni na vrhu nekega hriba, kjer je najblizji sosed oddaljen nekaj kilometrov makedama. Ce bos sel kdaj 10 ali 20 kilometrov iz Ljubljane bos mogoce presenecen. Ce ni kablov po zraku se ne pomeni, da ljudje nimajo kabelske ali elektrike. Vse je pod zemljo.

Streha za hiso? Odvisno za kako se odlocis. Se pa odlocas sam in ne se z dvajsetimi drugimi, ki zelijo vsak nekaj svojega. Cena je nekje med 10 in 25 evri na meter. Obnavljas jo pa recimo enkrat na trideset let.

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.234
24
38
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Ksz...

Ga ni denarja, da se naselim v tak geto. Grem rajsiv Idrijo zivet!

2x
zmaga.gif

Sam se čudim da so vsi hoteli v CD,100x raje grem v Borovnico
zmaga.gif

pa Btw: vlak pelje do centra LJ v 20min+
wink-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik Barbarian pravi:
pa Btw: vlak pelje do centra LJ v 20min+
wink-1.gif

ja sm tega folku ne moreš dopovedat, pa tudi če vsak dan rabi vsaj 45 minut da pride do šihta. on je v LJ. on je v centru. on ima vse pri roki
bonk.gif

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Saj ne vem, ce je navdusenje nad CD bilo dolgo. Glede na to kako prazni so, ni bilo. Samo Hilda in Jankovic sta bila navdusena, ostali pa ravnodusni.