Geološko poročilo in mnenje

eCoyote

Pripravnik
21. apr 2009
500
0
16
Fun4Days.Com
Za pridobitev PGD potrebujem izdelavo geološkega poročila. Ali pozna kdo podjetje iz okolice LJ, ki bi poročilo lahko naredil korektno in ugodno? Slišal sem, da je iz te stroke precej takih, ki delajo pod ceno, zadeva pa se zatakne pri ARSO, ker poročilo ni izdelano na nivoju, kot ga zahteva Arso..
pozdrav.gif

I

Izbrisan uporabnik #9334

Meni je delal GEO Sergej Venturini. Ni bilo predrago.

Dulle

Pripravnik
12. dec 2013
35
1
6
Sergej Venturini je dober geomehanik. Cena pa je odvisna od konfiguracije in kvalitete terena ter velikosti objekta. Lahko se naredi samo izkop tja do 4m (ponavadi družinske hiše), lahko se vrta tudi do 10 in več metrov (ponavadi stolpnice, hoteli, industrijske hale...), temu je primerna tudi cena. Če gre za večji objekt in neugoden teren, bi že sam statik moral zahtevati geomehansko poročilo, da ga uporabi za statični izračun. Geomehanik ponavadi predvidi način temeljenja (pasovni temelji, temeljna plošča, piloti) ter predpiše dopustne posedke in napetosti pod temelji glede na vrsto zemljine. V primeru če je teren plazovit ali pa nivo podtalnice visok, pa nimate brez geomehnika kaj počet.

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.462
579
113
44
Še vedno Rdeči revirji
Da ne odpiram nove teme. Jaz bi rabil izvajalca za geološko geotehnično poročilo za izpust odpadne vode iz MKČN. V naši občini občinski odlok zahteva tudi to, kar je v primeru ponikovalnic popolnoma pravilno, drugače pa mimosunek. Gre se pa za Zagorje. Pa iz določenih razlogov ne želim Ozzinga.

eCoyote

Pripravnik
21. apr 2009
500
0
16
Fun4Days.Com
Citat:
Uporabnik Dulle pravi:
Sergej Venturini je dober geomehanik. Cena pa je odvisna od konfiguracije in kvalitete terena ter velikosti objekta. Lahko se naredi samo izkop tja do 4m (ponavadi družinske hiše), lahko se vrta tudi do 10 in več metrov (ponavadi stolpnice, hoteli, industrijske hale...), temu je primerna tudi cena. Če gre za večji objekt in neugoden teren, bi že sam statik moral zahtevati geomehansko poročilo, da ga uporabi za statični izračun. Geomehanik ponavadi predvidi način temeljenja (pasovni temelji, temeljna plošča, piloti) ter predpiše dopustne posedke in napetosti pod temelji glede na vrsto zemljine. V primeru če je teren plazovit ali pa nivo podtalnice visok, pa nimate brez geomehnika kaj počet.

Za izdelana geološko-geomehanska poročila za Sergeja Ventorinija nisem dobil dobra priporočila. Sem pa našel manjše podjetje, ki ima od večjih podjetij in občin zelo dobra priporočila. Prav tako poročila in mnenja izdelajo strokovno, ugodno in hitro.
Bom izbral njih (www.geoforma.si).

eCoyote

Pripravnik
21. apr 2009
500
0
16
Fun4Days.Com
Citat:
Uporabnik Slovenet pravi:
Da ne odpiram nove teme. Jaz bi rabil izvajalca za geološko geotehnično poročilo za izpust odpadne vode iz MKČN. V naši občini občinski odlok zahteva tudi to, kar je v primeru ponikovalnic popolnoma pravilno, drugače pa mimosunek. Gre se pa za Zagorje. Pa iz določenih razlogov ne želim Ozzinga.

Glede na potrebe izdelave geološke-geomehanskega poročila v katerem je zajeta tudi izgradnja MKČN, vsekakor priporočam podjetje Geoforma (www.geoforma.si, 041-369-640). Sem jih kontaktiral že danes.

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.519
14
38
37
Dolenjska
Za Geoformo lahko potrdim, da je gospa ugodna in hitro opravi delo, nam je prejšnji teden delala poročilo o ponikanju.

Prav tako pa imam dobre izkušnje s Koširjem.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.637
3.090
113
v lokalni ostariji
sam imam odlične izkušnje (kar dosti sodelujemo-jaz delam izkop za raziskave) s geoeng d.o.o (geoeng.si)... So na mestu in obvladajo zadevo...