Je se kaj pametnega za kupiti? :)

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.132
13
38
Trenutno prevozno sredstvo bo treba enkrat zamenjati in iscem naslednika pa ga ni in ni...:) Isce se vecji avto od sedanjega in da je seveda v notranjosti vec prostora, predvsem v prtljazniku. Odpadejo vsi hibridi in elektrika, isce se zanesljiv bencinar (preferiram) ali dizel. Novo do dve leti staro, budget do nekje 45, zacnemo pa od 30 navzgor. Vsi fiati, citroeni, peugeot-ji, opli itd odpade...

Trenutno si lastim mazdo3, s katero bolj zadovoljen ne bi mogel biti. Skoraj 300k km, edino lambda je bila menjana, vse ostalo samo olje, filtri, zavore in gorivo. Ce bi obstajala vecja verzija bi takoj ostal na mazdi. Alternativa je sicer CX-5 ampak kaj pa vem, "star" model, letos drugo leto pride baje nova, verjetno prve s porodnimi krci...Potem sem se oziral za kaksno rabljeno E klaso, A6, oboje karavan, nekaj mi pogled uhaja na skodo superb tanovo, pogojno octavio. Potem pa koncamo in ce sem iskren me VAG grupa skrbi, ker denimo je nekaj normalnega, da na par jurjev km dolivas olje in to pri novem avtu, DSG ne vem od nekje davno imam v glavi da je tako tako.

Ima se kdo kaksen predlog? Ali bi izpostavil kaksen bulletproof motor/avto? Delal sem relativno precej km, v povprecju skoraj 50k, sedaj manj in bi imel rad nekaj zanesljivega, moc 150KM pa navzgor in solidno opremo. Ker ce ne bom dal kljuko na mazdo pa dokupil prikolico :D

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.164
6.975
113
pri taščici
Kdo je ze na alterju kupil novega superba in ga hitro menjal (po kupu težav) za avensisa (camry)?
Nasel
ynos

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.531
7.049
113
Se spomnim, da prvo je bila barva izbrana. Potem so pa napacno dobavili. Camry je bil pol bel...

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.477
449
83
Camry je meni sila vsecen, zal ga na nasem trgu ne dobis vec. Imajo pa ga nekatere bliznje vzhodne drzave. Nekje na zgornji meji budgeta bi dobil tudi njegovo premijsko verzijo lexusa es. Novo, na slovaskem, odvisno od vetra in letnega casa (beri: aktualne akcijske ponudbe). Naslednja vsecna stvar je novi mazdin inline six dizel. Cx-60 je sicer nov cez budget, ne vem pa kaksne so cene rabljenih?

Jaz sem v tej dilemi, ob zgoraj napisanih alternativah, navsezadnje izbral "gilija od katerega teces stran kar te noge nesejo". Notranjost (sedezi) deklasira vse zgoraj napisano, vkljucno z novimi nemci, tudi E in A8 kar sem jih imel prilike videti od blizu. Motor pa tudi dela zaenkrat :)

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.134
97
48
Glede na to da praviš da je bla Mazda3 dobra izbira; če nisi na nove modele cepljen, imaš v Germaniji na zalogi še za kupit nove direkt iz Hirošime Mazde6 bencinarje, večinoma karavane, pa še kak sedan se najde.

• Všeč mi je
Reactions: Mirko

Mirko

Fizikalc
24. jul 2007
1.063
76
48
Kolega je kupil 1 leto staro bencinsko Mazdo 6 v Avstriji od pooblaščenca za 29k €. Men se zdi to pri današnjih ponorelih cenah avtov dober deal. Jajca od diesela pa k sreči v 6ki ne dobiš več.

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.607
494
83
Kolega je kupil 1 leto staro bencinsko Mazdo 6 v Avstriji od pooblaščenca za 29k €. Men se zdi to pri današnjih ponorelih cenah avtov dober deal. Jajca od diesela pa k sreči v 6ki ne dobiš več.
ja seveda ne, japoncev se ne kupuje dizlov + mazdin je imel res težave v šestki pa še kje, mašenje oljnega sita na polno

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.132
13
38
Glede na to da praviš da je bla Mazda3 dobra izbira; če nisi na nove modele cepljen, imaš v Germaniji na zalogi še za kupit nove direkt iz Hirošime Mazde6 bencinarje, večinoma karavane, pa še kak sedan se najde.
Samo osebne izkusnje, pali i vozi...zaenkrat. Z oplom sem se zacel sprehajat po servisih pred 150k km. Fotr z renaulti tudi veselica, bols da se cimmanj vozis...

• Všeč mi je
Reactions: Jest

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.302
1.925
113
Trenutno prevozno sredstvo bo treba enkrat zamenjati in iscem naslednika pa ga ni in ni...:) Isce se vecji avto od sedanjega in da je seveda v notranjosti vec prostora, predvsem v prtljazniku. Odpadejo vsi hibridi in elektrika, isce se zanesljiv bencinar (preferiram) ali dizel. Novo do dve leti staro, budget do nekje 45, zacnemo pa od 30 navzgor. Vsi fiati, citroeni, peugeot-ji, opli itd odpade...

Trenutno si lastim mazdo3, s katero bolj zadovoljen ne bi mogel biti. Skoraj 300k km, edino lambda je bila menjana, vse ostalo samo olje, filtri, zavore in gorivo. Ce bi obstajala vecja verzija bi takoj ostal na mazdi. Alternativa je sicer CX-5 ampak kaj pa vem, "star" model, letos drugo leto pride baje nova, verjetno prve s porodnimi krci...Potem sem se oziral za kaksno rabljeno E klaso, A6, oboje karavan, nekaj mi pogled uhaja na skodo superb tanovo, pogojno octavio. Potem pa koncamo in ce sem iskren me VAG grupa skrbi, ker denimo je nekaj normalnega, da na par jurjev km dolivas olje in to pri novem avtu, DSG ne vem od nekje davno imam v glavi da je tako tako.

Ima se kdo kaksen predlog? Ali bi izpostavil kaksen bulletproof motor/avto? Delal sem relativno precej km, v povprecju skoraj 50k, sedaj manj in bi imel rad nekaj zanesljivega, moc 150KM pa navzgor in solidno opremo. Ker ce ne bom dal kljuko na mazdo pa dokupil prikolico :D

Ravno fčera videl na enem jumbo plakatu Octavia Combi z 2.0 dizlom za 29.900 ojrotov.... ?

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.581
4.726
113
Vsi proizvajalci že dajejo od sebe limone. Kolega ima Toyoto Corollo staro manj kot 1 leto, praktično najbolj generičen avto na svetu. Na cesti jih je pustil točno 4x do sedaj. Trenutno imajo mir slab mesec in upajo, da je bilo to to. Sigurni pa seveda niso.

Če ti je Mazda ok, pač kupi naslednjo Mazdo, izbire imajo dovolj med novimi in rabljenimi. VAG bi se osebno izogibal, ker imajo lepo število sicer ne katastrofalnih napak, ampak napakic, ki ti jedo živce (črički, napake senzorjev, software dela, razen, ko občasno kaj ne,..).

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.574
1.740
113
Ne rečem da Mazda ni dober avto, ampak kolega ima 6ko pa ima isto čričke nekje v armaturi. To je bolj od sreče odvisno ali kaj?