Generali : Triglav

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.829
113
hja, kaj naj rečem... lepo da se še najdejo s pozitivnimi izkušnjami s triglavom in obžalujem kretenizem naših cenilcev v določenih primerih. še dobro, da je takih primerov bolj malo in da je več kot očitno večina ljudi z nami zadovoljnih, itaq pa nobody's perfect.... (except nobody, ane Nobody
grin1.gif
)

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Tole s šipo sem bil tudi sam priča na Verovškovi (Generali)... Konkretna luknja, avto nov, kombinacija šipe, cenilec pa flegma pošlje žensko (po moje precej neveščo) na Carglass na popravilo stekla... Pa da meni to reče, se bo revež spotaknil in tako padekl na šipo da bo moral priznati novo...
evil.gif

On: pri Triglavu pri D kombinaciji niti na cenilno linijo ne rabiš hoditi, če popravljaš na Carglasu, vse uredijo oni. Ti samo avto pripelješ in odpelješ popravljenega.

talean

Pripravnik
6. mar 2008
333
0
16
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
hja, kaj naj rečem... lepo da se še najdejo s pozitivnimi izkušnjami s triglavom in obžalujem kretenizem naših cenilcev v določenih primerih. še dobro, da je takih primerov bolj malo in da je več kot očitno večina ljudi z nami zadovoljnih, itaq pa nobody's perfect.... (except nobody, ane Nobody
grin1.gif
)

poznam več ljudi ki so nezadovolnji z generali in so šli drugam kot pa ljudi ki nebi bili zadovoljni z triglav.

mene generali tud od blizu ne mo vidu , ker so mi vsi taki nakladači da res ni. ko pa je problem pa vemo kako je. pač italjani...

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.237
54
48
Se moja izkusnja,...avto na triglavu, hisa pri Generaliju..

Glede triglava vse ok, razen problemov pri nadomestnem avtomobilu (kjer pa je bla tudi krivda pri serviserju)

Pri hiši sem do sedaj imel dve škodi. Pri vdoru vode, ni blo nič drugega kot poslati slike in sem dobil denar nakazan. Pri streli, pa po začetnem "šoku" glede njihovih pooblaščenih serviserjih, se je na koncu izteklo vse lepo.

Imam pri obeh zavarovalnicah ok izkusnje.....

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Dobro je vedeti:
... da so pri Triglavu pri indirektnem udaru strele izvzeti računalniki.

Jih je potrebno posebej zavarovati.

Sicer pa velja za vse zavarovalnice: Če je nek škodni dogodek krit po splošnih pogojih, zavarovalnica odškodnino mora plačati. Včasih se kak zavarovanec ob sklepanju zaradi cene odloči le za osnovno kritje, ko pa pride do škode pa jok in stok. To velja za vse zavarovalnice.
smile-1.gif

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
S tem se pa popolnoma strinjam... Pred podpisom pogodbe (zavarovalne police) si je nujno potrebno prebrat splošne pogoje. Pa premislit, kaj in kako imeti zavarovano... In šele nazadnje gledati na ceno.

Ampak kaj, ko folk vedno pogleda, koliko ga bo zavarovanje stalo, ne glede na to, kaj in kako bo imel premoženje (ali življenje) zavarovano.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Največji štos je, ko stranke poudarjajo kako imajo vse zavarovano. Problem je, da pa ne vedo proti katerim vse nevarnostim.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Problem je tudi v tem, da velik delež prodajalcev teh zavarovanj (aka zastopnikov, agencij, uslužbencev za okenci) ne ve kaj prodaja oz. kaj prodana zavarovanja tudi dejansko krijejo in kaj ne...

talean

Pripravnik
6. mar 2008
333
0
16
Samo v info kjer sem izdelal primerjavo med Generali in Triglav za moje vozilo z enakimi pakeeti zavarovanja (AO, kasko: divjad, ogledala, steklo, kraja), zavarovanje potnika in sopotnikov, asistenca:

Pri Triglavu je kasko BREZ odbitne franšize pri Generali pa z 1% odbitne franšize. Predvidevam če bi Generali imel BREZ odbitne franšize bi bila razlika še večja v ceni.

Generai: 1310e
Triglav: 1255e

Tako da res ne vem kje je sedaj prednost Generalija ko vsi tako hvalite Generali.

p.s. Tilia je se za 100e cenejša, samo tam sem imel slabe izkušnje tako da odpade.

Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Generali bi se NAJ splačal samo za izkušene voznike ki imajo 20+ ali koliko let že vozniško....

talean

Pripravnik
6. mar 2008
333
0
16
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Generali bi se NAJ splačal samo za izkušene voznike ki imajo 20+ ali koliko let že vozniško....

Sem varen vozik, brez nezgode, vozniško dovoljenje več kot 10 let.

lp

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Hja jaz sem tudi varen voznik če ni šla nobena škoda iz moje police, 7 let dovoljenje pa niti približno ni šlo naredit za podobno ceno kot sem dobil na Triglavu!

talean

Pripravnik
6. mar 2008
333
0
16
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Hja jaz sem tudi varen voznik če ni šla nobena škoda iz moje police, 7 let dovoljenje pa niti približno ni šlo naredit za podobno ceno kot sem dobil na Triglavu!

Če sem prav razumel si dobil pri Triglavu ceneje?

lp

talean

Pripravnik
6. mar 2008
333
0
16
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
To drži lost, to ni kaj ampak pri Triglavu me bode predvsem da mi ne nudijo odkupa prve škode (oz. nudijo menda samo pri kasku, jaz pa nimam kaska). Imam pa ostale kombinacije od A-Ž skoraj vse...

To sem tudi opazil ja da ZM, Generali nudita odkup prve škode v zavarovalnem letu. Lepa gesta.

Danes mi je nek agent naredil izračun in začuda je AO + kasko + asistenca ZM precej precej cenejša kot pa Generali in Triglav.

Prosil bi za kakšen feedback glede ZM , cenitev škod, izplačil itd.

Hvala

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Glede na to da imam po petih letih letos prvič zopet kasko bom se tudi jaz drugo leto pozanimal pri ZM koliko me bo drugo leto stal kasko. Tudi meni je všeč odkup prve škode. Pri Triglavu se mi zdi "svinsjko" predvsem to da lahko dobiš odkup prve škode če si v PR2 se mi zdi, torej niti če imaš -50 ne moreš dobit odkupa prve škode... Pa v primeru vandalizma ti gredo 3 razredi, tega ZM nima ali..?

talean

Pripravnik
6. mar 2008
333
0
16
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Pa v primeru vandalizma ti gredo 3 razredi, tega ZM nima ali..?

Če je vandelizem tudi poškodba na parkirišču v smislu črta-praska na vratih potem so meni to uredili brez problema ne da bi kam "padel"?

Letos sem dobil precej dobro ceno za Triglav conform plus. Drugo leto pa če bodo še cene takšna na ZM.

lp

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Vandelizem je v resnici vandAlizem. In v tvojem primeru je cenilec ocenil, da je šlo za udarec neznanega vozila in je bila škoda krita iz kombinacije H (parkirišče). Zato nisi fasal malusa.

Če pa bi bila poškodba posledica vandalizma (npr. nekdo ti s ključem potegne po avtomobilu) potem se škoda krije iz 3. sklopa polnega kaska (nasilno, objestno dejanje tretjih oseb) in izgubiš 3PR. Razen v primeru odkupa prve škode.

In ne, ZM izgube PR v primeru "risanja neznanih umetnikov" ne pozna.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Ja blazko ravno iz tega razloga grem drugo leto po ponudbo na ZM. Drugam pa avtomobila ne dam kot ZM ali Triglav!

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.688
113
Dve škodi na ZM, obakrat popolnoma korektno in v skladu z obljubljenim. Brez kakršnihkoli teženj. Trenutno v teku tretji zahtevek in kot kaže bo identično. Priporočam.