Garmin Nuvi - več kart na eno kartico

Mitja_Krebs

Zelenc'
1. feb 2009
9
0
1
Na kartici imam dve *.img datoteki pa ne vem kako naj jih imenujem, da mi bo pokazalo vse karte,ki so naložene na kartici, prej sem dal vse karte razen ARoute in ATopo ki sta na garminu (205w) pa je naložlo na kartico imam 4gb, velikost map je blo 3,2gb pa ni pokazalo nič da mam kaj naloženo, samo tisto kar je blo na garminu AT in AR, zdaj mam pa dve po 1,5gb in 1,7gb veliki img datoteki na kartici pa mi pokaže samo tisto, ki ima ime gmapsupp, če pa drugo preimenujem tako kot to gmapsupp prvi pa dodam še eno številko pa mi pokaže kar je na drugi datoteki (1. datoteka cn2009, 2. datoteka pa topo deutschland v2).

medeni

Pripravnik
6. dec 2008
56
0
6
Murska Sobota
Če pošlješ vse karte naenkrat na kartico se samodejno poimenujejo in tudi delajo ne vem zakaj posamezno nalganje ali krkoli počnete? Jaz sem poslal 4 karte naenkrat gor in vse delajo???

Mitja_Krebs

Zelenc'
1. feb 2009
9
0
1
Poslal sem vse karte naenkrat, velikost datoteke 3,2gb, garmin pa ne pokaže nobene karte, ki je shranjena na kartici, samo one pokaže, ki so na garminu .Očitno je omejitev velikosti datoteke omejena na približno 2gb (fat32), če naložim karte tako, da je velikost datoteke pod 2gb pa dela, samo jaz imam potem dve datoteki po 1,6gb, garmin pa pokaže tisto karto, ki je shranjena pod ime gmapsupp, drugo pa ne vem kako naj jo shranim, da bo še drugo datoteko prebralo.

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Nalozis na dve kartici, na prvo nalozis karte, ki jih vecinoma rabis, na drugo pa ostale, kje je problem.

medeni

Pripravnik
6. dec 2008
56
0
6
Murska Sobota
Garmin avtomatično razdeli karte oziroma IMG datoteke tako, da nobene ne preseše 2Gb vsaj meni tako naredi. Bilo koliko kart naložim in koliko img datotek naredi prepozna vsako karto ne vem kaj je pri tebi narobe?

Mitja_Krebs

Zelenc'
1. feb 2009
9
0
1
Jaz še enkrat nalagam vse karte, velikost v mapsource je 3284,9MB, pa bom videl, koliko bo velikost na kartici ko naredi do konca. verjetno bo samo ena datoteka tako kot je bila prej. bomo videli.

Mitja_Krebs

Zelenc'
1. feb 2009
9
0
1
Zdaj mi je pa naredilo do konca in je velikost na kartici 3,2GB, isto kot v mapsourcu, ne vem, zakaj mi v garminu ne pokaže, da imam naložene zemljevide na kartici, pokaže samo tiste, ki so na garminu. Če pa grem v mapsourcu sprejmi iz naprave, pa mi pokaže, da so zemljevidi na kartici- vsi 3,2gb. odkljenjeni so vsi, če ne mi tudi v prejšnjem primeru ne bi pokazalo, ko sem imel dve datoteki po 1,6gb.

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.721
84
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Ne bo držalo! V mojem Nuviju 250 je 4GB SD (133x, ne SDHC) kartica, na kateri je v imeniku Garmin samo ena datoteka z imenom gmasupp.img, velika 3,4 GB, v njej pa je med drugim tudi tole:AdriaROUTE 2.20, AdriaTOPO 2.11, BlueChart Atlantic v2008, SCG Route 1.90, City Navigator Europe NT 2009, City Navigator North America NT 2009, pa stvar dela in vsako karto v Nuviju lahko vklopim ali izklopim. Je pa res, da karte niso odklenjene z UNL datotekami!

waters

Pripravnik
31. dec 2007
42
0
6
Koliko časa pa vam Mapsource nalaga in sestavlja karte velikosti približno 2GB? Meni namreč kar dolgo cca 7 ur je to realno ali imam problem?

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.721
84
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Jaz nikoli ne nalagam kart direktno iz MapSourcea na kartico ali napravo. Posamično sem si na disk naredil bazo kakih 40 datotek (vsakič ko dobim novo karto ali posodobitev stare karte naredim novo in staro zbrišem ali arhiviram), v katerih so le posamične države in ko potrebujem določene karte jih s programom MapTool združim v eno gmapsupp.img datoteko, ki jo potem prenesem na kartico ali napravo. Za 2GB mi vzame vse to manj kot 20 minut časa (SD kartica, USB2) oziroma kako uro in pol (Nuvi, N8GB, USB1).

Mitja_Krebs

Zelenc'
1. feb 2009
9
0
1
Zdaj sem kupil navadno SD kartico, ne sdhc, pa še vseeno ne pokaže kart. Očitno je omejitev na 2gb, pa še na garmin podporo sem pisal, pa so mi napisali tako:Garmin nüvi 205W ne podpira SDHC kartic, zato vam kart ne prepozna. Podpira navadne SD kartice do velikosti 4 GB.Prav tako morate v programu MapSource vse karte označiti naenkrat ter jih tako tudi poslati na napravo. To sem tudi naredil, pa še vedno ne pokaže. Kartica ima datotečni sistem fat32, pa če se ne motim,da fat32 ne podpira datotek več kot 2gb!?

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.721
84
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Tudi meni iz MapSourcea ni uspelo narediti datoteke večje kot 2GB, če pa narediš tako, kot sem v prejšnjem postu napisal, pa gre. In sem še enkrat preveril: v mojem Nuviju 250 je 133x 4GB kartica, formatirana v FAT32 in na njej je v imeniku garmin le ena datoteka gmasupp.img - GMapTool pokaže tole:

gmt v0.3.9.1309 (C) AP

File: G:\Garmin\gmapsupp.img, length 3392339968
Header: 29.12.2008 13:36:24, DSKIMG, xor 00h
Mapset: eu+usa+exYu

Data MPS
V: eu+usa+exYu (0)
F: PID 1, FID 708, AdriaROUTE 2.20
F: PID 1, FID 844, AdriaTOPO 2.11
F: PID 1, FID 295, BlueChart Atlantic v2008
F: PID 2, FID 295, BlueChart Atlantic v2008 Tides and Marine Services
F: PID 1, FID 929, SCG Route 1.90
F: PID 1, FID 378, City Navigator Europe NT 2009
F: PID 1, FID 325, City Navigator North America NT 2009

In vsako karto v Nuviju lahko omogočim ali onemogočim in vse dela normalno hitro.

Mitja_Krebs

Zelenc'
1. feb 2009
9
0
1
Zdaj sem pa naredil tako kot je napisal Primus, pa sem naložil z GMapTool, velikost je 3,2gb, pa mi v mapsoucu pokaže vse tiste mape, ki sem jih naložil z GMapTool, v garminu pa še vseeno ne pokaže, če dam pa velikost npr. 1,95gb pa lepo pokaže. Zdaj pa res ne vem, a res sam ta 205w noče pokazat.

Mitja_Krebs

Zelenc'
1. feb 2009
9
0
1
Na kartico sem naložil datoteko veliko 3,2gb in v mapsource sem izbral da naj sprejme iz naprave pa mi je pokazalo vse karte, ki so na kartici, potem pa sem odklopil in ponovno vklopil in priklučil usb kabel in še 1x sprejmi iz naprave, tokrat mi pa ni hotelo, napisalo je eno napako in da naj pošljem na support od garmina.com, nato sem na isto kartico naložil datoteko veliko 1,6gb to mi pa normalno prebere, lahko ugasnem garmina in pokaže da je karta na kartici, isto mi pokaže tudi v mapsourcu!Očitno res ta garmin ne prepozna datotek večjih kot 2gb, isto sem imel problem tudi na sdhc 4gb kartici, kjer je isto napisalo napako v mapsourcu.Zdaj sem pa si naredil dve datoteki, manjši kot 2gb in jih skopiral na dve kartici, kot je napisal NAVI_boy
Imam pa kartico Transcend ts4gsdc, kupil sem jo pa v comshopu, http://www.comshop.si/Article.asp?articleid=51361 , morda ni kartica prava, ne piše da ima 133x
Primus : sem iz zgornje Savinjske doline tako, da je malo predaleč za v Lj. hodit