Lep pozdrav vsem na forumu......kar nekaj časa se nisem oglasu ker nisem imel nobenih problemov z mojo 760-tko.
Sedaj pa moram zajet zrak na polno, ker mam kr dost za povedat
1) In sicer sem pred kratkim naložu nove zemljevide (update) CN EUROPE 2009 NT.
Sedaj imam na napravi naloženo : - (update) CN EUROPE 2009 NT in Adria Route 2.20, na SD kartici pa posebej Adria topo 2.10.
In sedaj ko nažgem napravo vse dela normalno. Problem se pojavi takrat, ko hočem spremeniti državo iz Slovenije v naprimer Avstrijo(austria, osterreich).Pritisnem KAM->NASLOV>SPREMENI DRŽAVO in takrat mi najde samo balkanske dežele, ki so naložene na Adria Route 2.20. Ne najde pa mi evropske države. Preden sem imel evropo 2008 mi je vse države pokazalo po vrsti če nisem vedel kak natipkat, kako se imenuje katera država. Sedaj pa ni evrope nikjer.Ko pa si pogledam zemljevid pa je cela mapa gor z vsemi državami...................ali je to mogoče zaradi basicmape, ki je shranjena v napravi, da prikaže svet?????
MOJI ZEMLJEVIDI NA NAPRAVI
POKAŽE CELO MAPO]
OD TU NAPREJ PA SE VIDI KATERE DRŽAVE NAJDE
TULE PA MAM VSEBINO NA SVOJI MAPI...............ali sem mogoče kaj narobe preimenoval, ko sem nalagal karte, ker sem pazil, da se mi nista prepisali mapi - (update) CN EUROPE 2009 NT in Adria Route 2.20, ko sem ju nalagal in sem medtem spremenil ime eni da sem lahko naložu drugo, potem pa ju preimenoval nazaj, tak kot kaže slika.
Prosim, če mi lahko kateri pomaga
2) Druga stvar pa je tudi zanimiva in sicer ko iščeš posamezne države jih je včasih težko najdit. Primer: Avstrija, garmin pa ima zanjo ime na glavnem zemljevidu AUSTRIA, če iščeš v iskalniku KAM pa jo najde pod OSTERREICH, Mapsource pa tudi pod AUT. Tak da je pomoje iz tega vidika zelo nerazumljivo, sploh za katerega, ki se bolj slabo spozna na geografijo in poznavanje držav.
3) Pri primerjavi CN EUROPE 2008 NT in CN EUROPE 2009 NT v MAPSOURCU sem opazil, da tanova mapa po večini sploh nima napisanih držav, ampak samo glavno mesto. Ali gre tukaj za krivdo mapsourca ali kaj drugega. Uporabljam pa različico 6.14.1
Lep pozdrav vsem