Garmin nüvi 3597LMT

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.313
19
38
MB
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Žal ne, ne vem kaj bi s 3597, ker v avtu mam vgrajeno, za motor oregona.

P.s.
Ponudbi dodam še gratis novi moto vodič 4
Saj ti je vseeno katerega prodajaš..tudi Zumota ne rabiš
wink-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Rahla razlika je, če se prodaja original zapakirana zadeva, ki je tudi več vredna... no
smile-1.gif

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Primerjaj ceno 3597 in zumota in boš videl, da menjava ne pride v poštev, ker bi bil na koncu Snecer na zgubi.
Tebi ga prodaja za 250€ medtem, ko za njega brez problema dobi med 300€ - 350€, če ga proda komu drugemu.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.313
19
38
MB
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Primerjaj ceno 3597 in zumota in boš videl, da menjava ne pride v poštev, ker bi bil na koncu Snecer na zgubi.
Tebi ga prodaja za 250€ medtem, ko za njega brez problema dobi med 300€ - 350€, če ga proda komu drugemu.
Očitno se le ne proda za 350€, ker ne vem zakaj bi bil tako prijazen do mene in bi ga prodajal s 100€ izgube
smile-1.gif

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Zato, ker je prijazen do forumaša in tukaj ponudi ceneje.

Kupil ga je za 250€ ( v akciji ) in ti ga prodaja po isti ceni, torej ni nič na izgubi, v redni prodaji je 400€, torej lahko ima od prodaje profit nikakor pa izgube.

Saj ti ne zvija rok, videl je da imaš probleme s 3597 in ti je dal ponudbo, če ti ne ustreza bo pač prodal tistemu, ki da več, tako preprosto je vse skupaj.

p.s.
Jaz sem zadnjič kupil nuvija za drobiž, sedaj moram še kupit nosilec in polnilec in ga bom prodal forumašu za isto ceno kot bo mene prišlo vse skupaj. Sem bil ob pravem času na pravem mestu in zadevo dobil za " male pare " in forumaš, ki ga rabi bo dobil za isto ceno, jaz ne bom imel profita niti €.

I

Izbrisan uporabnik #488

Ja, dobil sem ga bo subvencionirani ceni, tako da nisem na zgubi, če dam dalje za 250. (s tem da je zapakiran, nov in z računom)

Pač bi lepo ugodno dal dalje forumašu, mu naredil uslugo in vsi smo zadovoljni. Sicer ga raje obdržim in montiram na motor.

Leon2007

Fizikalc
12. mar 2011
1.662
29
48
58
Horjul
@popotnik
Kaj je to z odstanitvijo basemape. Pri meni sivega ekrana ni samo nalaganje zemljevida gre pa zelooooo počasi.
sprasujem se.gif

Iz Maribora v Graz še vedno pelje ena varianta čez Ptuj..
Iz Maribora v Trst se še vedno ne da, se ustavi na 80%.

Nazadnje urejeno:

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Sva probala z Jodlarčkom s starim basemap in ugotovila, da basemap ni problem.
Ko bota imela 2014.40 karte gor, bo potrebno probat če bo potem kaj drugače, ker v tej 2014.30 so bile neke napake s tuneli in še nekaj z računanjem v Italiji, če se dobro spomnim.

Gnjavim konstantno na Garmin da naj preverijo če je napaka v samem nuviju ali v kartah, samo če me občutek ne vara je ta napaka v kartah.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Jaz pa ne. Jaz mislim, da je napaka v tej novi funkciji Garmin Guidance 2 in 3 (kao pametno računanje rute). Serija 2xxx uporablja verzijo 2 serija 3xxx, pa verzijo 3. Po mojem je problem v algoritmu.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
To bi bilo tudi možno, če je to krivo potem bi se moral izračun izboljšat, če iz naprave odstraniš SID datoteke.

Torej za probo se lahko preimenuje mapa SID v recimo SID1 in se naprava ponovno zažene in potem se proba izračun, če bo kaj drugačen.
Če je kriv Guidance 3 potem bi sedaj moralo delat bolje, ko ne bo naprava videla omenjenih datotek.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.313
19
38
MB
Citat:
To bi bilo tudi možno, če je to krivo potem bi se moral izračun izboljšat, če iz naprave odstraniš SID datoteke.

Torej za probo se lahko preimenuje mapa SID v recimo SID1 in se naprava ponovno zažene in potem se proba izračun, če bo kaj drugačen.
Če je kriv Guidance 3 potem bi sedaj moralo delat bolje, ko ne bo naprava videla omenjenih datotek.
Bom sprobal ko pridem domov. Vendar sem jaz sprobal na seriji 2xxx pa je delalo enako narobe

Leon2007

Fizikalc
12. mar 2011
1.662
29
48
58
Horjul
Sedaj te iz Maribora proti Grazu ne pelje več na Ptuj, ampak pelje verjetno tko kot bi moral.
Proti Trstu še nič novega, ustavi se na 80%. Zanimivo, da če daš začetno točko Domžale pa najde pot.
sprasujem se.gif

Proti Salzburgu se tudi ustavi na 75%.

Nazadnje urejeno:

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Naprava začne prvo skenirat basemap, nato gmapprom in šele nato gmapsupp in ostala imena, torej če je v basemap napačen algoritem bo tudi v gmapprom in gmapsupp karti, to je najlepše razvidno ko umakneš gmapbmap in ne zna več prikazat CN, ker ne ve po kakem ključu naj skenira gmapprom.

Eden lahko proba tole in bomo videli kaj se bo zgodilo:

prvo preveri izračun omenjenih rut samo z vklopčjeno karto AR potem pa naredi tole:

- iz naprave odstrani gmapbmap ( daj ga na pc v backup )
- AR preimenuj v gmapbmap
- probaj izračunat isto ruto kot prej, ko je bila na napravi še basemap
- sedaj vklopi CN in probaj zračunat ruto, ki dela težave

Javi, če bo rezultat enak kot je trenutno.

Leon2007

Fizikalc
12. mar 2011
1.662
29
48
58
Horjul
Je na koncu potrebno imet vkljupljeno AR in CN?

Kot prvo mi pri MB-TS ne izračuna nič, ravno tako MB-Graz (samo AR).
Potem sem naredil rute MB-Ribnica (181 km) in MB-NG (318 km in 309 km).

Z AR spremenjeno v Gmapbmap

MB-Ribnica je rezultat enak, pri MB-NG je odstopanje v km:
1. 237 km (81 km manj)
2. 233 km (76 km manj)

Z vklopljenim CN brez AR(gmapbmap):

1. 242 km
2. 229 km

Z vklopljeno AR(gmapbmap) in CN:

1. 235 km
2. 301 km ( čez Austrijo)

Vse to z spremenjenim SID.

Nazadnje urejeno:

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.313
19
38
MB
Citat:

Še vedno računa narobe iz MB--Graz
frown-1.gif
, tako da ni kriv SID

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
@Jodlarcek

Kupi vinjeto in ne boš več imel težav z napačno potjo
evil.gif

Pri meni kjer imam vedno nastavljeno samo izogibanje makadamu nimam nikoli problemov, da bi me peljalo okoli riti v žep razen, če na karti manjka kakšna cesta, to je pa že druga zgodba
wink-1.gif