Garmin nüvi 3597LMT

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Karta AR je plačljiva in ker nimaš kode ti napiše, da zemljevidov ni mogoče odklenit in ti tudi AR ne prikaže.

Zaženi Garmin Express in preveri, če ti ponudi prenos celotne EU ali samo Eastern Europe.
Glede na to, da si imel to prednaloženo imam občutek, da ne boš mogel prenest celotne EU.

drsin

Zelenc'
19. nov 2013
9
0
1
Zanimivo je ker sem prej mel celotno evropo ampak sem zarad tele AR nekj šaru po disku in nekj zbrisou.
A mislš de nebi mogu še enkrat dobit te karte?

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Pa si preveril na SD kartici, če imaš slučajno tam karto?
Preveri v mapi Garmin, če imaš datoteko velikosti čez 3Gb, če jo imaš je to celotna CN, ker je karta + dodatki velika jo naloži na SD, ker v sami napravi ni več prostora.

Drugače pa priklopi nuvija na računalnik in zaženi Garmin express in pojdi pod posodobitve in tam za karto nastavi na Celotno evropo.
V temi CN 2014.20 ali 2014.30 imaš slike od Garmin express kako se nastavi za celo evropo.

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.205
26
48
Ali v tujini ne poznajo modela 3597? Nekaj iščem po tujih forumih, pa tega modela ne najdem.

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.205
26
48
Čudno mi je, da v podzemlju ni teme o tem modelu, Noe pa danes ne dela. Na kateri mail pišeš direktno na Garminov support?

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.205
26
48
Tudi po zadnji posodobitvi FW- ja ni nič boljše glede spremembe oddaljenosti pogleda glede na hitrost vožnje!

Leon2007

Fizikalc
12. mar 2011
1.662
29
48
58
Horjul
@jodlarcek
Ali si že nadgradil na zadji FW 4.0? Poskusi, če je kaj drugač od prej, ker pri men je sedaj mal spremenjeno, no vsaj zdi se mi.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.313
19
38
MB
Citat:
Uporabnik Leon2007 pravi:
@jodlarcek
Ali si že nadgradil na zadji FW 4.0? Poskusi, če je kaj drugač od prej, ker pri men je sedaj mal spremenjeno, no vsaj zdi se mi.
Imam zadnji F.W. 4.0

Leon2007

Fizikalc
12. mar 2011
1.662
29
48
58
Horjul
No sedaj pa naredi ruto od Maribora do Gradca z izogibanjem cestnin in boš videl kaj se bo zgodilo, vendar počakaj do konca, ko ti bo preračunal poti. Mora ti boljšo oz.krajšo pot dvojno odebeliti.
P.s. To se pravi po koncu preračuna počakaj še nekaj sekund.

Nazadnje urejeno:

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Pri tem modelu se mi zdi, da pride do napak pri izračunu ravno zaradi tega, ker ti samodejno preračuna dve ali več poti in se mu nekje vmes malo zmeša.

Bomo videli, če bo isti problem glede izračuna pri tem modelu 2014, ki kmalu pride na police, čeprav se mi zdi, da je novost le, da bo zraven vzvratna kamera.

Leon2007

Fizikalc
12. mar 2011
1.662
29
48
58
Horjul
Saj preračuna ti sedaj še ravno tko kot prej, samo da ti sedaj ponudi četudi je violična na prvem mestu in daljša (čeprav je vedno, vsaj mislim tako, na prvi izbiri), drugo možnost, ki je dejansko hitrejšna ali krajša.
Print screena ne morem podat, ker sem še na šihtu.
P.S. Prej tega nisem opazil.

Leon2007

Fizikalc
12. mar 2011
1.662
29
48
58
Horjul
Evo nekaj slik.

Relacija Maribor-Graz.

Tukaj je izbral najboljoptimalnejšo.

Tukaj pa sploh ne more izračunat. Ko sem pa dal vmesno točko Ljubljana, je pa v hipu izačunal pot. Relacija Maribor-Trst.

Povsod je izogibanje Plačljivim cestam in Makedamu.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
@Jodlarcek

Nekaj mi je padlo na pamet samo ne vem če bo rezultat kaj boljši

Probaj iz mape .System odstranit gmapbmap.img ( basemap) daj jo na Pc za backup.

Sedaj ko boš brez basemap se zna zgodit, da boš imel siv zaslon in ne bo videlo tvoje karte, če bo videlo karto kljub temu, da si odstranil basemap nadaljuj postopek naprej.

Sedaj, ko si brez basemap ponovno zaženi nuvija in probaj naredit ruto, ki ti dela težave in javi, če jo bo sedaj izračunalo kot mora ali bo spet imelo kake čudne izračune.

I

Izbrisan uporabnik #488

Imam pa jaz zanimivo alternativno ponudbo.

Rešiš se Nuvija 3597LMT, ki je hroščat, torej ga prodaš.

In ti jaz prodam čisto novega (zapakiran, račun) Garmin Zumo 350LM (lifetime itak), cena za tebe sitnica, 250 EUR (cena pri nas 410 eur na mimovrste), pa še prevzem v MB, da prihraniš na pošnitni
evil.gif

In imaš vrhunsko navigacijo tudi za motor in avto.

Poleg pa je še nosilec za avto znamke Renault.
priden.gif

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.313
19
38
MB
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
@Jodlarcek

Nekaj mi je padlo na pamet samo ne vem če bo rezultat kaj boljši

Probaj iz mape .System odstranit gmapbmap.img ( basemap) daj jo na Pc za backup.

Sedaj ko boš brez basemap se zna zgodit, da boš imel siv zaslon in ne bo videlo tvoje karte, če bo videlo karto kljub temu, da si odstranil basemap nadaljuj postopek naprej.

Sedaj, ko si brez basemap ponovno zaženi nuvija in probaj naredit ruto, ki ti dela težave in javi, če jo bo sedaj izračunalo kot mora ali bo spet imelo kake čudne izračune.
Ne gre
ne-ne-1.gif
Ni karte. Siv zaslon.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Pa saj ni hroščat samo nuvi 3597. Tudi 3590 oz. vse novejše naprave imjo težave pri izračunu rute z izogibanjem plačljivih cest. Relacija MB- N. Gorica ne gre. Relacija Graz- Salzburg ne gre itd.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.313
19
38
MB
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Imam pa jaz zanimivo alternativno ponudbo.

Rešiš se Nuvija 3597LMT, ki je hroščat, torej ga prodaš.

In ti jaz prodam čisto novega (zapakiran, račun) Garmin Zumo 350LM (lifetime itak), cena za tebe sitnica, 250 EUR (cena pri nas 410 eur na mimovrste), pa še prevzem v MB, da prihraniš na pošnitni
evil.gif

In imaš vrhunsko navigacijo tudi za motor in avto.

Poleg pa je še nosilec za avto znamke Renault.
priden.gif
Si za menjavo ?

I

Izbrisan uporabnik #488

Žal ne, ne vem kaj bi s 3597, ker v avtu mam vgrajeno, za motor oregona.

P.s.
Ponudbi dodam še gratis novi moto vodič 4