Garmin Mobile PC

tomos

Pripravnik
2. maj 2008
57
0
6
Jaz mislim za USB (GlobalSat Usb-GPS BU353) in ne Bluetooth GPS.
17758-icon_confused.gif

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Citat:
Uporabnik tomos pravi:
Jaz mislim za USB (GlobalSat Usb-GPS BU353) in ne Bluetooth GPS.
17758-icon_confused.gif

Če se prav spomnim je v času iskanja GPS signala bilo v oknu razvidno, da išče GPS preko USB, BT in serijskih portov. Ugibam: mogoče sam USB GPS ni dobro "nameščen"!

tomos

Pripravnik
2. maj 2008
57
0
6
Na začetku se vse prav pritisnal. Port na katerem je USB sprejemnik GlobalSat BU-353 je 26.
Gps je vredu nameščen, ker z nroutom dela normalno.Med iskanjem pa imam izklopjen GpsGate ?
Še nekaj slikic:

Nazadnje urejeno:

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Mogoče bi moral pritisniti: Use USB GPS (spet samo ugibam).

Je pa res, da sem tudi sam najprej želel pripeljati GPS signal preko Gpsgate in, ker ni šlo sem ga izklopil. Ker mi v MobilePC oknu še vedno ni pokazalo porta, ki si ga je "prilastil" USB ključ (za komunikacijo z BT GPS-jom) sem GpsGate deinštaliral. Potem se je ustrezno COM port "prikazal" in zadeva normalno deluje, nRoute pa sedaj seveda ne!

tomos

Pripravnik
2. maj 2008
57
0
6
Sem uredil, dela sedaj. Ponovno sem namestil driverje za GPS in ponovno sem inštaliral Garmin Mobile PC.
Thnx za pomoč.

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Snečer!

Tudi če popolnoma enako zumiraš je videti enako! (pa mislim celo, da je na slikah enaki zoom!)
Je pa zanimivo, da pa lahko ruto narediš po cesti, ki je ...PC ne "vidi".

Nazadnje urejeno:

knife2006

Zelenc'
4. maj 2008
2
0
1
Naredil sem vse kot je omenjeno v prejšnjih postih. Namestil mobile PC, prepozna mi gps reciver. Potem sem preko mapsource poslal adriaroute na mobilepc in mobile pc mi pod mapami tudi prepozna adriaroute 2.0, lahko iscem ulice in vse kot so najblizje crpalke itd. Problem pa je da ko dam view map ali pa kjerkoli da bi pogledal karto mi samo pise drawing in ni nic ali pa po moznosti program zasteka. Poizkusil sem tako na laptopu kot namiznem racunalnki.
Ima mogoce kdo kaksno resitev?

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Jodlar pravi:
Snečer!

Tudi če popolnoma enako zumiraš je videti enako! (pa mislim celo, da je na slikah enaki zoom!)
Je pa zanimivo, da pa lahko ruto narediš po cesti, ki je ...PC ne "vidi".

Si namestil morda Matkove popravke za AR? Mogoče zaradi tega ne riše. Drugače pa zanimiva anomalija.

knife2006

Zelenc'
4. maj 2008
2
0
1
ce bo slucajno kdo ugotovil v cem je problem naj prosim napise. meni je sedaj na dva racunalnika z windows XP uspelo namestiti vse in dela kot more na 2 racunalnika pa noce(na enem so XP-ji na drugem pa Vista). Noce narisati mape, vse prepozna lahko isces najbljizje crpalke in vse ampak pri mapi pa samo pise drawing in je ne narise.

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Si namestil morda Matkove popravke za AR? Mogoče zaradi tega ne riše. Drugače pa zanimiva anomalija.

Sem tudi na to pomislil. Ker se nisem več znašel katere so stare in katere nove .typ datoteke sem AR in TOPO (SLO) namestil na novo in je enako (tudi potem ko sem typ-e zamenjal z novimi (Matkotovimi) in nazaj s strimi).
Sem pa ugotovil, da se v 3D pogledu teh "skritih" cest vidi malo več (ampak še vedno ne vseh in v celoti)!
Kolikor sem uspel preveriti gre sicer za asfaltirane cesti, kjer pa promet ni dovoljen (na eni je tabla prepovedano za ves promet +(dovoljeno za stanovalce in dostavo), na drugi je znak za "pešcono", na tretji je pa steber na sredi. To je lahko razlog, da ne ruta po njih (razen pešca in, če na njih določiš vmesne točke). Videti bi se pa morale, ker se druge enakovredne v bližini vidijo. Več nisem raziskoval, verjetno pa gre za napako v grafiki (prikazu)!

Nazadnje urejeno:

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Citat:
Uporabnik yanik pravi:
Jaz sem namestil TYP datoteko od Matka, pa mi je potem prikazovalo ceste, prej pa ne.

Daj prilepi prosim področje, ki je prikazano na mojih slikah:

Maribor od starega (Glavnega) mosta malo J (dol) in Z (levo) zoom 50m.

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Citat:
Uporabnik yanik pravi:
Tukaj je slikica.

Pot je vrisana, torej uporabi Matkovo TYP datoteko.

Hvala za sliko!

V "nočnem" pogledu se tudi pri meni vidijo te ceste, pa trenutno nimam nameščenega Matkotovega "dopolnjenega izgleda". Do sedaj sem "navigal" samo podnevi!

izgleda da tudi pri Garminu velja, da ima noč svojo moč! he, he

LP, Jodlar!

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
V dnevnem načinu del poti manjka neodvisno od uporabljene TYP datoteke.