Garmin 3790T

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Moram pohvalit Geoset... Danes sem prizgal svojega Nuvija 3790... pa mi je obvisel pri "Loading Maps" ... Sem probal vse zivo in se ga ni dalo premaknit iz te tocke ... niti nisem mogel priti v meni, kjer bi lahko naredil factory reset (ob vklopu drzati prst v spdonejm desnem kotu ekrana) ... Sem najprej klical, kaj lahko naredim... pa sva s serviserjem sla samo skozi in to sem v bistvu ze vse probal... Ga nesem v Sencur, pocakam ene 10 minut... in mi gospodicna prinese novega Nuvija 3790 ... Sicer moram sedaj spet vse posodobit... in to kar traja... imam pa menda novo garancijo, ki velja z danasnjim dnem (stari Nuvi je bil kupljen decembra lani) ... Moram edino se pocakati, da mi prenesejo linceno za AdriaRoute in AdriaTopo na novo serisjko stevilko ... Nuvi LifeTime pa naj bi ze prenesli in naj bi cez par ur bil ze na novem Nuviju... Sedaj itak posodabljam preko tiste brezplacne nadgradnje v 90 dneh od prvega vklopa
smile-1.gif
...

Pa se brezplačen zemljevid CityXplorer si lahko sedaj namestim (eno mesto
smile-1.gif
) ...

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Lepo in pohvalno za Garmin Šenčur. Se da z njimi sodelovati , če si prijazna stranka ANE . Pa še ti si zadovoljen .

Nazadnje urejeno:

lagunec

Pripravnik
29. jan 2008
422
5
18
Ljubljana
Sem nov uporabnik Garmina 3790 LMT. Instaliral sem zadnjo verzijo zemljevidov in se jih je pojavilo kar nekaj (3D verzija, navadna, CityXplorer - instaliran naknadno,....). Zanima me katere moram imeti vklopljene, da zadeva deluje (ali samo 3D verzijo, ali navadno in 3D verzijo istočasno). Prav tako imam težavo z AdriaRoutom 3.30 (imam licenčno verzijo na SD kartici). Nikakor mi jo ne prikaže v zemljevidih, kljub zahtevanemu odklepanju pri vklopu naprave. Zanima me tudi kako je kaj z vzdržljivostjo baterije v napravi in ali se lahko naprava polni z ustreznim Nokia polnilcem. Nekaj sem sicer prebral na tem forumu, da je možno.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Na SD kartici preveri če se ar imenuje gmapsupp.img in če je v mapi garmin.
V internem pomnilniku nuvij preveri,če se CN imenuje gmapprom.img.
Če sta CN in AR oba poimenovana gmapsupp.img ti avtomatsko ne prikaže tiste mape,ki je na SD.
V internem spremeni CN v gmapprom.img in boš imel obe karti prikazani v meniju nuvija.

lagunec

Pripravnik
29. jan 2008
422
5
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Na SD kartici preveri če se ar imenuje gmapsupp.img in če je v mapi garmin.
V internem pomnilniku nuvij preveri,če se CN imenuje gmapprom.img.
Če sta CN in AR oba poimenovana gmapsupp.img ti avtomatsko ne prikaže tiste mape,ki je na SD.
V internem spremeni CN v gmapprom.img in boš imel obe karti prikazani v meniju nuvija.

Na SD kartici preveri če se ar imenuje gmapsupp.img in če je v mapi garmin - TO IMAM.

V internem pomnilniku nuvij preveri,če se CN imenuje gmapprom.img - TUDI TO IMAM IN SICER V MAPI SYSTEM.

PA VSEENO NE DELUJE AR 3.30

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Kaj si mislil z tem (Nikakor mi jo ne prikaže v zemljevidih, kljub zahtevanemu odklepanju pri vklopu naprave?)
Ob vsakem zagonu ti piše,da je zaklenjeno?
Če ti,potem nimaš pravilno odklenjene in ti je zato ne prikaže.

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Če imaš AR na SD imaš file gmapsupp.img gor poglej če imaš unlock code tudi gor na SD kje ,mislim da so se odstranile ko si posodabljal AR na SD kartici .

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Imej mape - karte samo CNENT 2012.20 imenuj na garminu gmapprom.img ,ker imaš tudi SD ki je AR 3.30 in imenuj gmapsupp.img . Si vse kar je na updejtu za tvoj model updejtal . Kaj pa : ASR , G2S , JCV , SQLITE ,si tudi posodobil vse ,gmap3d .

lagunec

Pripravnik
29. jan 2008
422
5
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik TUPLI pravi:
Če imaš AR na SD imaš file gmapsupp.img gor poglej če imaš unlock code tudi gor na SD kje ,mislim da so se odstranile ko si posodabljal AR na SD kartici .

Unlock code za AR imam v datoteki s končnico UNL in je prava poleg datoteke gmapsupp.img.

lagunec

Pripravnik
29. jan 2008
422
5
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik TUPLI pravi:
Imej mape - karte samo CNENT 2012.20 imenuj na garminu gmapprom.img ,ker imaš tudi SD ki je AR 3.30 in imenuj gmapsupp.img . Si vse kar je na updejtu za tvoj model updejtal . Kaj pa : ASR , G2S , JCV , SQLITE ,si tudi posodobil vse ,gmap3d .

To imam narejeno in vse updatano.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.581
2.628
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik lagunec pravi:
Citat:
Uporabnik TUPLI pravi:

Unlock code za AR imam v datoteki s končnico UNL in je prava poleg datoteke gmapsupp.img.

A imaš ADRIAROUTE licenčni za SD?

Ali si mogoče prenesel licenčni AR iz druge naprave na ta SD?

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.807
388
83
Vipavska dolina
ksz
Še enkrat posodobi AR na kartici. Se je meni tudi že enkrat tako zgodiklo, da je bila "kao zaklenjena". Nov update je zadevo rešil, mogoče bo tudi pri tebi.
Najprej (če še nisi) pa si naredi backup te datoteke s kodo, da se ti slučajno kdaj ne zgodi kakšna nevšečnost.

lagunec

Pripravnik
29. jan 2008
422
5
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Citat:
Uporabnik lagunec pravi:
Citat:
Uporabnik TUPLI pravi:

A imaš ADRIAROUTE licenčni za SD?

Ali si mogoče prenesel licenčni AR iz druge naprave na ta SD?

AR je licenčni ki sem ga kupil zraven prejšnjega GArmina in je na SD kartici, katero sem vstavil v nov Garmin.

kocka430

Pripravnik
8. jun 2008
46
0
6
no pritem garminu imam tudi jaz problem glede nalagnja kart.iz garmina sem preko total commanderja pobrisal vse karte ,ki so bile na njem.vse te karte so bile v mapi system ,katera je skrita.v mapsorcu si sestavim novo kombinacijo kart v velikosti 2,5 gb (prostora na garminu je dovolj).vse to naložim a garmin mi napiše , da prisotnosti zemljevidov ni mogoče preveriti.ampak mapsource mi te karte naloži v mapo "map" na garminu.probal se jo že tudi prestaviti v mapo system pa uspeha ni ,pa tudi preimenoval sem jo iz gmapsupp v gmapprom ampak mi je napisalo isto.mogoče kdo ve v čem je tukaj težava?

lp

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Pa si ga kupil na SD kartici? Ali si kupil CD verzijo in jo potem samo namestil na SD kartico? Ce je prva varianta, potem ni problema... Ce pa je druga (CD verzija), potem je pa licencirana na prejsnjo napravo... In jo bos sam tezko prenael... Naceloma je vezana na napravo.... Vprasaj na Geosetu, kako je s tem...ce ti lahko prenesejo... oz. deaktivirajo, da lahko se enkrat aktiviras na novi napravi...

lagunec

Pripravnik
29. jan 2008
422
5
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Pa si ga kupil na SD kartici? Ali si kupil CD verzijo in jo potem samo namestil na SD kartico? Ce je prva varianta, potem ni problema... Ce pa je druga (CD verzija), potem je pa licencirana na prejsnjo napravo... In jo bos sam tezko prenael... Naceloma je vezana na napravo.... Vprasaj na Geosetu, kako je s tem...ce ti lahko prenesejo... oz. deaktivirajo, da lahko se enkrat aktiviras na novi napravi...

Kupil sem jo na SD kartici skupaj z Garminom pri licenčnem prodajalcu.

kocka430

Pripravnik
8. jun 2008
46
0
6
sem probal naložiti že odklenjene karte ,pa nikakor ne prepozna.zaznal mi je samo kombinacijo ar 3,20 skupaj z cn 2011,40.ta kombinacija dela,da bi pa vsako posebej odklenjeno naložil in preimenoval pa nikakor ne gre.

s_samotar

Fizikalc
5. feb 2010
556
91
28
Če maš legalno kupljeno karto, potem ne vidim razloga zakaj si je ne potegneš iz pašnika odkleneš in daš na kartico. Druga varijanta serviser itd..