Galaxy Nexus

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Meni bo odličen nadomestek tablice in telefona. Prime je že "premajhen"
smile-1.gif
Jah pač vsak ima svoje potrebe, hvala bogu.

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Nihče nič je piše o tem aparatu?

Sem malo gledal youtube opise te dni in zadeva (razn volume buga) izgleda obetavno. Res, da bi kamera lahko bila boljša (npr. rang 4S), velikost se bi bilo treba navadit.. Vse ostalo pa je pomoje kar zmaga.

Ga kdo pričakuje / ima?

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik undefined pravi:
Nihče nič je piše o tem aparatu?

Sem malo gledal youtube opise te dni in zadeva (razn volume buga) izgleda obetavno. Res, da bi kamera lahko bila boljša (npr. rang 4S), velikost se bi bilo treba navadit.. Vse ostalo pa je pomoje kar zmaga.

Ga kdo pričakuje / ima?

Cena v ZDA je 749,99$, torej okrog 530€, kar se mi ne zdi veliko, ampak pri nas bo v prosti prodaji okrog 650€, že vidim.
bonk.gif

Jaz ga čakam, da vidim kaj se bolj splača ali Notea ali Nexusa.
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Ja ebay co.uk je kar 650€ z poštnino v SLO..
frown-1.gif

Jaz ga tudi čakam, pa ne iz razlogov kakor ti.. :p Note mi je občutno prevelik.

SGS2 začne dosti hitro mleti in baterija je porazna. Če je Galaxy Nexus bolj zoptimiziran in baterija zdrži čez dan.. potem je moj (aja, pa malo pod 500€ bo morala bit cena na bolhi)
smile-1.gif
Bomo malo počakal..

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Ja ebay co.uk je kar 650€ z poštnino v SLO..
frown-1.gif

Jaz ga tudi čakam, pa ne iz razlogov kakor ti.. :p Note mi je občutno prevelik.

SGS2 začne dosti hitro mleti in baterija je porazna. Če je Galaxy Nexus bolj zoptimiziran in baterija zdrži čez dan.. potem je moj (aja, pa malo pod 500€ bo morala bit cena na bolhi)
smile-1.gif
Bomo malo počakal..

smile-1.gif
Meni pa Note ni prevelik.
http://www.gsmarena.com/unlocked_samsung_galaxy_nexus_hits_online_us_shelves-news-3419.php
Note da zdrži malce manj kot dva dni, če uporabljaš v povp. na dan 1 uro brskanja po internetu, 1 uro 3G pogovorov, ter eno uro da gledaš kak film/serijo. Imaš test na gsmarena.com
smile-1.gif
Verjamem, da bodo tudi Nexusa preizkusili ko ga dobijo.

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Wow mobisvet!! Jaz sem tudi mislil da bo 650€ +, upam da se cena decembra ne spremeni.

Zna biti tole zelo zelo zanimiva naprava.

Ja ekran, hitrost, baterija,.. vse to engadget kar hvali kar sem na hitro pogledal. Skrbi me pa kamera, kar mi res ni jasno zakaj je google / samsung šel slabšo kamero od tiste v SGS2 notri dajat
frown-1.gif

Če bodo aplikacije hitro posodobljene na ICS (brez problemov) in bodo izkoriščale hardware acceleration potem bomo tisto kamero že preživeli!
smile-1.gif

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Galaxy Nexus je trenutno pri mobitelu na testiranju...tko da ali bo letos ali pa v začetku drugega leta pri mobitelu.

GoUp

Pripravnik
1. feb 2010
162
0
16
Kako pa to, da ima Mobisvet lahko cnej kot operaterji? A je to zanesljiva trgovina?
Drugače pa sem malo gledal in kolebam med Note, Nexus in S2. Prvo sem sicer bil bolj na HTC, pa vidim da je Samsung kar spredaj. Ampak ko so vsi taki velikani - S2 bi še nekak šlo no ... Pa tudi cene so kar zasoljene in blis Iphone-a. A je slednji vreden tiste razlike v ceni, in ali je Nexus res taka špica kot pišete?
Drugače telefon dosti uporabljam v službene namene za e-pošto, koledar, nekaj malega za urejanje dokumentov ... in mi je Wildfire premajhen.

Nazadnje urejeno:

GoUp

Pripravnik
1. feb 2010
162
0
16
Zaslon mi je premajhen.
Za Iphone pa sem skeptičen a je vreden recimo € razlike do Nexusa? Pa SAR ni spodbuden pri Iphonu. Če je pa slednji toliko boljši od vseh naštetih, potem pa ni debate.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Moreš sam sprobat na licu mesta oba, pa boš vedel kak pa kaj.
wink-1.gif

Sar vrednost je višja ja, ampak če se nekaj ur na dan pogovarjaš po telefonu je že fajn met BT slušalko, da ti nena roka odpade.
smile-1.gif
To je tut ena izmed slabosti androidov.Redka izjema je motorola atrix.
Se mi pa zdi, da bo apple drugo leto povečal zaslon (prototip s 4 inči in nekaj mm majn višine, kot 4/4s
smile-1.gif
) in bodo pač mogli spisat nove verzije aplikacij.Ni samo x4 resolucija...Pol bi bla čist ena tretja in to bi razdvojilo iOS uporabnike in tega si Jobs ni želel.

GoUp

Pripravnik
1. feb 2010
162
0
16
Hvala badguy za informacije. Bom jutr pr kolegici preveril kako je z Iphoneom.
Kar pa se tiče uporabe slušalk v želji znižati sevanje, so pa na predavanjih o sevanjih (kamor službeno hodim) govorili o tem, da slušalke še povečajo vpliv, zato ker delujejo kot prevodnik.

A že ma kdo Nexusa? Kakšen je ICS? Se ga splača, ali bolje SGS2?

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Galaxy Nexus je zelo zelo zelo mikal tudi mene.

Med tednom sem se dobil s modelom, da mi malo nakaže zadevo..

Ekran je za dol padt, hitrost super (brez live wallpaperja), pisati se da skoraj tako kot na iPhonu (mogoče bi se bilo treba malo navadit).

Malo me je motila velikost (ne pravim da se nebi navadil..), kamera bi v tem rangu tudi lahko bila boljša. Je pa Nexus bolj developerska zadeva in za "beta testerje", ker zadeva nikoli ni izpiljena v 0. Zmeraj nekaj "ne dela tako kot bi moralo".

V kolikor bi se mi dalo stalno ubadati s telefonom in iskati fixe, je Galaxy Nexus sigurno moja prva izbira (to je resnična pohvala telefona).

Mislim, da so googlu "uvalili" slabšo 5mp kamero, ker potem nebi bilo nič za v SGS3. Do takrat bom imel 4S, pa še takrat bom zelo pikolovski pri ogledu SGS3..

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Galaxy Nexus je zelo zelo zelo mikal tudi mene.

Med tednom sem se dobil s modelom, da mi malo nakaže zadevo..

Ekran je za dol padt, hitrost super (brez live wallpaperja), pisati se da skoraj tako kot na iPhonu (mogoče bi se bilo treba malo navadit).

Malo me je motila velikost (ne pravim da se nebi navadil..), kamera bi v tem rangu tudi lahko bila boljša. Je pa Nexus bolj developerska zadeva in za "beta testerje", ker zadeva nikoli ni izpiljena v 0. Zmeraj nekaj "ne dela tako kot bi moralo".

V kolikor bi se mi dalo stalno ubadati s telefonom in iskati fixe, je Galaxy Nexus sigurno moja prva izbira (to je resnična pohvala telefona).

Mislim, da so googlu "uvalili" slabšo 5mp kamero, ker potem nebi bilo nič za v SGS3. Do takrat bom imel 4S, pa še takrat bom zelo pikolovski pri ogledu SGS3..

Galaxy Nexus je naslednik Nexus S, tko da...pač niso povečali števila mpx, bo pa baje imel SGS3 10 ali 12 mpx, tko da...pa itak ni vse v mpx, ampak je veliko bolj pomembna leča.