GA d.d. stečaj

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
pa 10 % bi dal upnikom..carji..carji..

tablo je odkupil en njihovih od avtotehne. avtotehna je že leta v težavah in ji ne sledim, a govorilo se je o stečaju.

edit
berem, da je v prisilki.

to so vse..otroci kapitalizma.

igi

Guru
13. okt 2007
5.638
1.224
113
Celje
Citat:
Uporabnik softi pravi:
pa 10 % bi dal upnikom..carji..carji..

tablo je odkupil en njihovih od avtotehne. avtotehna je že leta v težavah in ji ne sledim, a govorilo se je o stečaju.

edit
berem, da je v prisilki.

to so vse..otroci kapitalizma.

Softi mi2 bova morala en doo odpreti... Ti asfaltiranje jst ostale svaštarije d.o.o.
Potem pa cez 3 leta prisilka, pa potem še stečaj. Vmes pa na karibe...

Poglej si oneda " doktorja" davčnih utaj kako se norca dela iz sistema. Te res mine, da bi še kak cent plačal državi
frown-1.gif

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.091
2.878
113
2 tedna nazaj je novi lastnik Comshopa sedel za mizo z mano in mi gledal v oči medtem, ko mi je razlagal, da bi radi ful sodelovali z mojo firmo in jemali ogromno robe od nas... Gledal sem ga nazaj v oči, mu kimal in si mislil svoje.
Ne mi rečt, da ni vedel, da bo čez 1 teden dal predlog za prisilno poravnavo!
Torej moje prvo vprašanje je, zakaj ta tip in še nekaj drugih ni v zaporu? Drugo vprašanje, kako da takih ljudi noben ne premlati?
Pa še dodatno vprašanje za Jadota, on je dežurni jamrač tukaj gor, kako stvari v SLO ne štimajo, zanima me njegovo mnenje o temi, ki se ga osebno tiče.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Citat:
Uporabnik Mont pravi:

Jerovški so 3 brati iz Lj-Vič. Eden (ki ga poznam), je šel v Švico in poročil bogato domačinko (čeprav mi ni jasno, na katero lastnost).

Njegov brat je imel Jerovšek computers.

Tretji oddaja za gostilno Žabar en kup stanovanj.

A ni bil Jerovšek computers doma nekje iz Pirnič? Njegov foter pa šef RTVja v 80. letih?

Tja sem nekajkrat nesel Spektruma popravljat ...
crazy1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Nekaj je tudi na tebi. Prijavi ga za poskus, naklep poslovne goljufije. Kar to je.

Kdo bo tepel? Slovenci? Raje se obesajo. Se bosanci so pri gradbincih delovali v nasprotju s pricakovanji.

In tip v zaporu..ni tega scenarija. To je osnovna slo gospodarstva. Se ene 10-20 let se bo cistilo, potem pride pa druga generacija, ki bo mogoce postena. Mi, prva, smo nemocni.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.091
2.878
113
Ne morem ga prijaviti, ker nimam nič črno na belem, če grem pa na policijo s tem, kar sva se pogovarjala bo pa kaj? Najbrž se mi bodo smejali.
Nič ne bo v Sloveniji, v podjetju delamo 98% s tujino in to večje posle. Vedno so nas filali s tem kako smo Slovenci pridni, pošteni, delavni,... I call it bullshit! Najhujši balkanci smo, kadarkoli delam kaj s SLO firmami so problemi, Hrvati nas prehitevajo po desni, mogoče so Srbi tam, tam z nami, vse ostalo nas je pa povozilo.
Še vedno pa čakam komentar Jadota na situacijo s Comshopom.

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
Slovenci s(m)o pridni, pošteni in delavni... kadar delamo s tujci za tujce. "Svoje" je pa treba čimbolj nategnit.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.091
2.878
113
Citat:
Uporabnik AndrejK pravi:
Slovenci s(m)o pridni, pošteni in delavni... kadar delamo s tujci za tujce. "Svoje" je pa treba čimbolj nategnit.

Ni res, lenuhi prve klase je 90% naših sodržavljanov. Žalostno ampak resnično. Pa mi verjemi, sem dal že kar nekaj firm čez in sem sedaj na svojem. Mogoče pretiravam z 90% ampak več kot 50% Slovencev je lenuhov, delomrznežev in samo gledajo kako lahko kaj za svojo rit poskrbijo.
Žalostno ampak resnično.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.091
2.878
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
gunes kar vsi ljudje so si enaki! verjemi.

Kot rečeno, delam 98% s tujino, prej sem pa delal isto stvar več kot 10 let v Sloveniji in na žalost se s tem ne strinjam. Pa sem zmeraj bil patriot in se strinjal kok smo mravljice in ne vem kaj... NE! večinoma smo lenuhi - žal.
Včeraj sem se po dolgem času vozil ob 15 po LJ. gužva na cesti za pop... kaj je to a pridni Slovenci ne delamo vsaj do 16 oz. minimalno do 18, ali so takrat ravno vsi šli na malico, ker po 6 urah garanja so lačni.

igi

Guru
13. okt 2007
5.638
1.224
113
Celje
Citat:
Uporabnik Guinness pravi:
Citat:

Kot rečeno, delam 98% s tujino, prej sem pa delal isto stvar več kot 10 let v Sloveniji in na žalost se s tem ne strinjam. Pa sem zmeraj bil patriot in se strinjal kok smo mravljice in ne vem kaj... NE! večinoma smo lenuhi - žal.
Včeraj sem se po dolgem času vozil ob 15 po LJ. gužva na cesti za pop... kaj je to a pridni Slovenci ne delamo vsaj do 16 oz. minimalno do 18, ali so takrat ravno vsi šli na malico, ker po 6 urah garanja so lačni.

Ko tole preberem, imam občutek, da sedaj ko si šel na svoje, da si padel v drug svet...

Delovni čas je zaenkrat še vedno 8 ur. in če začneš ob 7:00, potem načeloma zaključiš ob 15:00! Ja vem, če je gneča podaljšaš en dan do 16:00, pa cel teden, pa tudi cel mesec, če je treba. Ampak na koncu meseca je potem potrebno potegniti črto. Naredil si 19 ur viška, dobiš tole plačano. In potem boš mogoče z veseljem kdaj oddelal še kakšno naduro več.

Pri nas je pa žal tako (izkušnje iz prve roke) da se pričakuje, da si v službi od 7 do 16 (ali še bolje kakšne pol ure več pa fajn bi bilo, če ne +bi šel na malico). Vmes še kak vikend oddelati, pa doma bi bil seveda dosegljiv in če že imaš prenosnik, ga vzemi domov in še zvečer kakšno malenkost naredi. Na koncu leta pa na mizo izjava " se strinjam, da.... ure sem porabil, .... trenutno stanje je NIČ...." Ga ni bilo junaka, ki nebi podpisal... A ja, porabiti med letom jih načeloma "ne moreš". In so bili vmes takšni s 500 in več nadurami... Obrazložitev? Ja veste nekaj za pripadnost firmi... In to ni bilo podjetje, kjer bi zaposlenim izplačevalo plače v višini kot jih je slaba banka.

No in to se meni ne zdi pošteno in to nima veze s pridnostjo.

Sam nikoli nisem imel težave oddelati nadur, kak vikend, ali karkoli narediti v dobro firme. Samo da pa to pride delodajalcem v navado in bi potem pričakovali, da sem cel dan na razpolago za tisočaka.... eeeeeeee....

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.091
2.878
113
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:
Uporabnik Guinness pravi:
Citat:

Ko tole preberem, imam občutek, da sedaj ko si šel na svoje, da si padel v drug svet...

Delovni čas je zaenkrat še vedno 8 ur. in če začneš ob 7:00, potem načeloma zaključiš ob 15:00! Ja vem, če je gneča podaljšaš en dan do 16:00, pa cel teden, pa tudi cel mesec, če je treba. Ampak na koncu meseca je potem potrebno potegniti črto. Naredil si 19 ur viška, dobiš tole plačano. In potem boš mogoče z veseljem kdaj oddelal še kakšno naduro več.

Pri nas je pa žal tako (izkušnje iz prve roke) da se pričakuje, da si v službi od 7 do 16 (ali še bolje kakšne pol ure več pa fajn bi bilo, če ne +bi šel na malico). Vmes še kak vikend oddelati, pa doma bi bil seveda dosegljiv in če že imaš prenosnik, ga vzemi domov in še zvečer kakšno malenkost naredi. Na koncu leta pa na mizo izjava " se strinjam, da.... ure sem porabil, .... trenutno stanje je NIČ...." Ga ni bilo junaka, ki nebi podpisal... A ja, porabiti med letom jih načeloma "ne moreš". In so bili vmes takšni s 500 in več nadurami... Obrazložitev? Ja veste nekaj za pripadnost firmi... In to ni bilo podjetje, kjer bi zaposlenim izplačevalo plače v višini kot jih je slaba banka.

No in to se meni ne zdi pošteno in to nima veze s pridnostjo.

Sam nikoli nisem imel težave oddelati nadur, kak vikend, ali karkoli narediti v dobro firme. Samo da pa to pride delodajalcem v navado in bi potem pričakovali, da sem cel dan na razpolago za tisočaka.... eeeeeeee....

Ne razumi me narobe, načeloma se strinjam s teboj. Tudi meni ni bil nikoli problem ostati dlje na firmi (nikoli nisem šel iz firme ob določeni uri ampak ko je bilo delo narejeno) in pohvalno, da tako delaš in razmišljaš. Verjetno se pa strinjaš z mano, da je takih malo in še vedno manj nas bo.

P.S. še vedno sem zainteresiran za montažo klime
cheer.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Poglej stanje duha tule na Alterju... Reprezentativni vzorec...
Non stop teme kako nategniti:
a: državo
b: sistem
c:sodržavljana
Kako se izogniti odgovornosti, kako zajebati zaposlenega, kako...

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.091
2.878
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Poglej stanje duha tule na Alterju... Reprezentativni vzorec...
Non stop teme kako nategniti:
a: državo
b: sistem
c:sodržavljana
Kako se izogniti odgovornosti, kako zajebati zaposlenega, kako...

in večinoma v dopoldanskem času
evil.gif

Pozabil si še na evergreen, kdo je zmagal leta 45
cheer.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
guiness tudi jaz delam z tujino. pa je velikokrat problem naklad po določeni uri, traja da se kaj naredi... jebat ga...

to, da nekdo ostaja dlje v službi je pa itak nesmisel...

a ni zanimivo, da švedi ugotavljajo da je 6 urni delovnik zakon...

če si pa privatnik pa pač če se ne uspeš organizirat da narediš v 8 rah vsega potem ne jamraj... in ne pričakuj da bo tvoj delavce delal po 12 ur samo zato ker se tebi fajn zdi;)

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.091
2.878
113
To da nekdo ostaja dlje v službi ni nesmisel. Je, če ni zadosti sposoben dela opraviti prej, je nesmisel, če to počne zato, da izgleda priden. Problem je v tem, da v večini firm 15:45 vsi začnejo pospravljat in gledajo na uro, kdaj lahko vstanejo in grejo domov. Taisti večinoma jamrajo zakaj nimajo višje plače in ne pokažejo nobene samoiniciative popraviti karkoli v svojem okolju.
V moji trenutni situaciji priznam, da delam efektivno morda 3-4 ure na dan. Pač taka narava dela, je pa res da sem dosegljiv na Skypeu od 8 zjutraj pa do 21 zvečer, ampak mi to ustreza in vem zakaj delam in kaj imam od tega.