Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:
Uporabnik Guinness pravi:
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
gunes kar vsi ljudje so si enaki! verjemi.
Kot rečeno, delam 98% s tujino, prej sem pa delal isto stvar več kot 10 let v Sloveniji in na žalost se s tem ne strinjam. Pa sem zmeraj bil patriot in se strinjal kok smo mravljice in ne vem kaj... NE! večinoma smo lenuhi - žal.
Včeraj sem se po dolgem času vozil ob 15 po LJ. gužva na cesti za pop... kaj je to a pridni Slovenci ne delamo vsaj do 16 oz. minimalno do 18, ali so takrat ravno vsi šli na malico, ker po 6 urah garanja so lačni.
Ko tole preberem, imam občutek, da sedaj ko si šel na svoje, da si padel v drug svet...
Delovni čas je zaenkrat še vedno 8 ur. in če začneš ob 7:00, potem načeloma zaključiš ob 15:00! Ja vem, če je gneča podaljšaš en dan do 16:00, pa cel teden, pa tudi cel mesec, če je treba. Ampak na koncu meseca je potem potrebno potegniti črto. Naredil si 19 ur viška, dobiš tole plačano. In potem boš mogoče z veseljem kdaj oddelal še kakšno naduro več.
Pri nas je pa žal tako (izkušnje iz prve roke) da se pričakuje, da si v službi od 7 do 16 (ali še bolje kakšne pol ure več pa fajn bi bilo, če ne +bi šel na malico). Vmes še kak vikend oddelati, pa doma bi bil seveda dosegljiv in če že imaš prenosnik, ga vzemi domov in še zvečer kakšno malenkost naredi. Na koncu leta pa na mizo izjava " se strinjam, da.... ure sem porabil, .... trenutno stanje je NIČ...." Ga ni bilo junaka, ki nebi podpisal... A ja, porabiti med letom jih načeloma "ne moreš". In so bili vmes takšni s 500 in več nadurami... Obrazložitev? Ja veste nekaj za pripadnost firmi... In to ni bilo podjetje, kjer bi zaposlenim izplačevalo plače v višini kot jih je slaba banka.
No in to se meni ne zdi pošteno in to nima veze s pridnostjo.
Sam nikoli nisem imel težave oddelati nadur, kak vikend, ali karkoli narediti v dobro firme. Samo da pa to pride delodajalcem v navado in bi potem pričakovali, da sem cel dan na razpolago za tisočaka.... eeeeeeee....