G-NER-G, varčuje vaš denar! do 20% nižji račun...

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Logika je čudovita stvar, če bazira na nekih preverjenih predpostavkah. Ti si zmotno predpostavil, da magnetno polje dejansko mehča vodo. Od kje ti to?

Pred leti sem prebiral, da magnetno polje spremeni kristalno strukturo kalcijevega karbonata, da se ta ne odlaga več kot vodni kamen, temveč ga voda odplakne. Videl sem tudi fotografije kristalov kalcijevega karbonata pred in po obdelavi z magnetnim poljem. Na veliko so se prodajali tudi magnetni obročki, ki so se montirali na ceveh od bojlerjev in drugih aparatov, kjer se je odlagal vodni kamen.
Izgleda pa, da to nikoli ni bilo dokončno dokazano. Na hitro sem poguglal in našel tole:

http://www.supermagnete.de/slv/faq/chalk

In moja teorija o kroglah za pranje je šla rakom žvižgat
redface-1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Vidim, da sva torej prišla do podobnih zaključkov. Priznam pa, da na prvi pogled zgleda believable. Ampak saj v končni fazi tako zgledajo vsi nategi.

Zdaj pa samo še počakava uporabnika od zgoraj, da ponovno poudari, da NJEGOVA krogla pa RES deluje.
smirk-1.gif

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.138
355
83
Ti spet seka ven racionalizem?
Fizika gora ali dol, moj pralni stroj s kuglo naredi to kar naredi tvoj s praškom (a bi se zdaj moral posipat s peplom in lagat da moje cunje niso oprane brez praška, zato da se boš ti počutil bolje? in predvsem kao poznavalec fizike?). Zdaj pa bi se jaz vprašal, kdo je za mamo naravo boljši; jaz s svojo neumnostjo, ali ti s svojim -poznavanjem- fizike.

Memgrede pametnjakoviča in poznavalca fizike nad menoj; še danes se vgrajujejo magnetni mehčalci na cevi. Alternativa je to ali kemija; kaj boš vzel? Pozabi, bilo je retorično vprašanje ... Je pa res, da delujejo ti mehčalci na podlagi pulzirajočega polja. Najbrž je nekaj razlike med trajnim magnetom in pulznim elektromagnetom.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Well... kot sem predvideval.
smirk-1.gif

Toplo ti priporočam, da si nababiš še en magnet za v avto. Saj veš, tista zadeva, ki jo nalimaš na dovod goriva in "polarizira" (woo, pazi to, same fancy besede) gorivo in s tem zmanjša porabo za 34,52%. Veš kako je šele to dobro za mati naravo?

Pa seveda ne pozabi tiste magnetne zapestnice, da boš tudi ti bolj "v ravnotežju".

PS: Lahko kak link do tega, da se (tovarniško, predvidevam... glede na to, kakšen ogromen pomen daješ temu) zadeve vgrajujejo v stroje.

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.138
355
83
Jp prjatu, dokaj predvidljiv sem ko gre za provoka... ups, poznavalce fizike tvojega kova. Ne boš verjel; tudi ti si predvidljivv
aplauz.gif

Predpostavljam, da te zanimajo mehčalci vode?! Zdajle grem v horizontalo... Ti bom ustrgel ob času, ampak ne v tejle temi.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:
ups, poznavalce fizike tvojega kova.

V debati o fizikalnih problemih svojega nasprotnika poizkušaš degradirati s tem, da mu rečeš, da se spozna na fiziko. Hmm... selfpwn?

Glej, sproduciraj neke kredibilne linke/dokaze, ki potrjujejo/razlagajo delovanje magnetnih mehčalcev vode. Po možnosti take, ki zapovrh še pojasnijo cel kup dejanskih poizkusov, ki so tovrstne teorije ovrgli.

Do takrat pa so tvoja "opažanja", da se perilo z magično kroglo bolje opere - vredna popolnoma nič.

Sicer pa ja... v Ljubljani je precej trda voda in z veseljem bi se odpovedal vodnemu kamnu. Poleg tega je naravnost čudovito se tuširat z mehko vodo. Ampak obenem se zavedam, da sta opciji samo dve: zeoliti in reverzna osmoza. Prvo je bolj slaba rešitev in vnaša dodaten vir natrija (potem rabiš ločene sisteme za pitno vodo), druga pa je draga in manj primerna za hišno uporabo.

Ampak ne, niti za trenutek ne bom pomislil, da bodo neki čira-čara magneti rešili problem.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:
Fizika gora ali dol, moj pralni stroj s kuglo naredi to kar naredi tvoj s praškom (a bi se zdaj moral posipat s peplom in lagat da moje cunje niso oprane brez praška, zato da se boš ti počutil bolje?

Daj notri vrecko malo vecjih frnikul ali pa (cist) kamen velikosti otroske pesti in primerjaj s kuglo.

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.138
355
83
Ne poskušam degradirat sploh; samo vračam uslugo ...

Mi pokažeš kje sem zapisal da kugla opere bolje kot prašek? Veliko sreče pri iskanju. Meni je dovolj da opere vsaj približno tako dobro. Na ta način se znebim kupa težav. Občutljivost na ostanke praška je še najmanj ...

Sem ti že obljubil; mašine in opise dobiš ob priliki. Zdaj se relaksiram
nahrung002.gif

Citat:
Ampak ne, niti za trenutek ne bom pomislil, da bodo neki čira-čara magneti rešili problem.

Hudo pomenljiva trditev. In hudo predvidljiva, ko gre zate. Torej ti lahko dejstvo skače v fris, pa ga ti ne boš priznal?! (se samo delam, da sem presenečen) Bravo
aplauz.gif

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.138
355
83
Bom, ob priliki. Je že Jest (če se prav spomnim, al je bil Utiševalec?!) rekel isto. Pošteno povedano to meni ni potegnilo. Bom probal tudi brez vsega. Ampak vse ob svojem času. Pravzares nisem razpoložen delat poskuse na ukaz. Me pa dovolj firbec, da bom probal
cheer.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:
Pravzares nisem razpoložen delat poskuse na ukaz. Me pa dovolj firbec, da bom probal
cheer.gif

Eh, saj ni na ukaz, gre za to, da poves iz prve roke ali to tudi enako deluje ali ne, cepras prakticno nihce drug od nas ne more (ker nimamo tiste tvoje kugle). Za obojim namrec stoji enaka fizikalna razlaga
wink-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Foter je včeraj od sorodnika kupil eno od teh magičnih krogel. Pač sorodnik jih prodaja in je foter vzel eno, da je mir. Mati je danes oprala z njo perilo, zanalašč je izbrala fejst umazano perilo s otroškim drekom. Perilo je bilo na koncu oprano enako dobro kot s praškom. Ostal je rahel flek ampak kot pravi, bi bilo pri praških enako.

Ko bo oprala še par rund vam bom sporočil kak bo rezultat.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Foter je včeraj od sorodnika kupil eno od teh magičnih krogel. Pač sorodnik jih prodaja in je foter vzel eno, da je mir. Mati je danes oprala z njo perilo, zanalašč je izbrala fejst umazano perilo s otroškim drekom. Perilo je bilo na koncu oprano enako dobro kot s praškom. Ostal je rahel flek ampak kot pravi, bi bilo pri praških enako.

In?
Raja je žejna informacij!
wink-1.gif

Marburg

Fizikalc
18. avg 2007
978
63
28
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:

In?
Raja je žejna informacij!
wink-1.gif

Izgleda, da je crknil pralni stroj. :)
Lp

jgfd

Pripravnik
7. sep 2007
348
0
16
varč. el. energije
eno taksno napravo smo sprobali (porabnik priklopili na merilnik porabe) ni ni dala razultatov kvečjemu je pokazalo kaksen procent več..... je pa možak ki jo je prodajal imel neko luč in zraven števec kjer pa je prikazalo manjso porabo
verjatno iz ze prej omenjenih razlogov glede obračunavanja jalove moči

čudežna krogla
no saj je negdo prej fizikalno razločil da tudi navadni kamni pomagajo pri pranju, kar povečajo drgnjenje in mečkanje potem to ni nobena čira čara

magnetni mehčalci vode
ne mehčajo vode ampak naj bi preprečili nalaganje vodnega kamna v ceveh in verjetno imate to vgrajeno skeptiki