Fukcionalna vadba aka. Crossfit

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Citat:
Uporabnik gustav pravi:
Uf, jaz pa Ljubljana.. Mogoče ko bom spet kaj servisiral stranko, ki tebi pošilja e-maile (namesto odvetnici
grims-1.gif

Hvala..

tisti odvetnici sem celo rekel da ji uredim mail, če hoče. Je vprašala koliko to stane. Nič! domeno mam itak kupljeno pač sam ene par stvari uredim. Sem po glasu slišal, da ji je vse tolk sumljivo pa čudno, verejtno ni vajena, da ljudje kaj naredijo za drugega zastonj. Po je pa rekla da se bo s sinom o tem pogovorila.
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.840
6.946
113
Goodmornings bo kar pravšnja vaja, deadlift ga lahko še bolj zjebe, ker tam pa so res "prevelike" kilaže v igri in je pravilna drža še kako pomembna
smile-1.gif

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
Tudi pri goodmorningsih ga bo lahko presekalo v križu, če ne bo pazil na držo.
smile-1.gif

Najbolj osnovna vaja za križ je superman.
superman-exercise.png

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
Meni zelo paše kombinacija superman - banana.

(drži 10 sec v vsaki poziciji, ne tako hitro kot na posnetku)

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
Tudi za ljudi, ki delajo deadlifte, olimpijske dvige, goodmorningse ... je to must do.
smile-1.gif

gustav

Pripravnik
17. mar 2011
478
2
18
Zg. Gorenjska
Citat:
Uporabnik jaka6 pravi:
Citat:
Uporabnik gustav pravi:
Uf, jaz pa Ljubljana.. Mogoče ko bom spet kaj servisiral stranko, ki tebi pošilja e-maile (namesto odvetnici
grims-1.gif

Hvala..

tisti odvetnici sem celo rekel da ji uredim mail, če hoče. Je vprašala koliko to stane. Nič! domeno mam itak kupljeno pač sam ene par stvari uredim. Sem po glasu slišal, da ji je vse tolk sumljivo pa čudno, verejtno ni vajena, da ljudje kaj naredijo za drugega zastonj. Po je pa rekla da se bo s sinom o tem pogovorila.
smile-1.gif

Še malo off, jaz sem bil na strani stranke ki me je obtožila da pošiljam njene maile, namenjene odvetnici, tebi. Potem sem malo raziskoval kaj hudiča hoče od mene in bil medtem tudi s tabo na telefonu...
grin1.gif

No ja za moj hrbet se pa mogoče slišva kot sem rekel.. Sumim tudi na povečano težo, odkar ne treniram sem kupil 15 kil.. Prvo mi je verjetno da se spravim nazaj v pogon, potem pa dalje.. Imam pa še eno vprašanje po ogledu videa vašega treninga. Koliko je tehnike v salti nazaj? Ker imam enega mulca pri nogometu, ki naredi zadevo z mesta nazaj kot vi v videu. Ampak mulo je kar malo buckast in ne ravno neki atlet. Potem pa saltira za šalo.. Vedno sem mislil, da je to domena fizično dobro pripravljenih polakrobatov
sprasujem se.gif

@darjan, ne skrbi ti za razdaljo, preživim več kot dovolj časa v avtu. Pri meni je problem čas, ki ni moj zaveznik, in tako mi Ljubljana pač ni spotoma.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.840
6.946
113
Evo od kod izvira tvoj problem. Vožnja je kriva za bolečine v križu, sem skoraj ziher.

Me zanima kaj Mito predlaga, za odpravo težav povezanih s dolgo vožnjo in bolečinami v križu.

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
Citat:
Koliko je tehnike v salti nazaj? Ker imam enega mulca pri nogometu, ki naredi zadevo z mesta nazaj kot vi v videu. Ampak mulo je kar malo buckast in ne ravno neki atlet. Potem pa saltira za šalo..

Večina je v tehniki. Koliko znaš izkoristiti moment in se zavrteti. Nekdo s slabim odrivom bo z dobro tehniko lahko naredil salto nazaj, četudi zasilo, nekdo z dobrim odrivom in slabo tehniko pa bo pristal ravno na glavi.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.840
6.946
113
Evo, tomi, nekaj bližnjih tečajev:

January 18th - 19th
CrossFit Level 1 Course
CrossFit Reebok Nürnberg
Nuernberg, Germany

January 18th - 19th
CrossFit Level 1 Course
Reebok CrossFit Louvre
Paris, France

Me pa zanima...poznaš koga, ki je bil na tem?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.840
6.946
113
Kaj pa oni v LJ niso vredu? Al pa graz recimo.

Madona, kaj so te hrvati tudi bolj napredni na področju crossfita, celo 3 affil boxe imajo, pri nas pa vlada revščina na tem področju...edino kar se odpira so neki bedni fintesi s kvazi osebnimi trenerji/strokovnjaki...kjer niti ene poštene kletke za vadbo ni

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.840
6.946
113
Daj ko bote šli na kaki lvl1 seminar mi javi. Sicer dokler ne spravim fran na ~3min skoraj nima smisla hoditi, ampak delamo trdo na tem
wink-1.gif

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Zakaj pa Fran na 3 minute?? WTF? :O frend je letos naredil lvl1, pa je menda imel Fran okol 6 minut tam, na seminarju
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.840
6.946
113
Ne vem, tko pač, da ne bom spadal pod tiste "kovačeva kobila je vedno bosa". Malce se mi zdi smešno, da bi nekdo bil lvl1 "coach" sam pa ne bi zmogel nekih povprečnih rezultatov. Potem pa res padeš v tisti stereotip "those that cant, coach".

Kaj je komentiral, je blo težko? Koliko priprav, učenja?

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Aja, zato. Ma ja, po mojem je boljše, kot to kolk dobro delaš vaje, da znaš človeku pomagat in ga naučit pravilno gibe, ki se jih izvaja in pa mu pomagat, če ga kaj boli in podobno. Dosti ti ne bo pomagal nekdo, ki naredi vse vaje zelo hitro, potem pa ti ne zna razložit predvaj, pa te popravit in vse kar spada zraven. Vsaj js mam tako mnenje no.
smile-1.gif

Nisem nič spraševal kolk se je učil in pripravljal, lahko pa vprašam.
smile-1.gif
Gradiva je dobil po mejlu kar neki časa prej...pa rezultat je čakal tudi kar precej časa (kak mesec je čakal).

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.840
6.946
113
Ja itak, se razume. Saj zato bi pa naj bil ta seminar, kjer te potem tudi testirajo, če si sposoben za učenje drugih. Kolko sem prebiral brošuro moraš "dokazati" kar nekaj znanja iz različnih področij, tako da ni videt švohno.