Front assist

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Še boljši je BMW, ki pospeši, tudi če gre v nepregleden ovinek, samo, da dobi spredaj vozečega :)

Lp
To naredi čisto vsak. Ko avto spredaj izgine iz snopa radarja, pač pospeši na hitrost, ki si jo nastaviil.

Če bi pogledal ta linka, bi videl, da Lexus ne pospeši, če sprednji izgine.
Ga je potrebno ponovno vklopit.

Lp
Če med vožnjo sprednji izgine, hitrost je pa naštimana na višjo, kot je v tistem trenutku, vsak sistem pospešuje (mislim, da sem praktično vse sprobal). Če avto ob tem zavija, imajo sistemi različne nastavitve, kaj naredijo oz. do kakšne bočne obremenitve pospešujejo. Eni so tu nastavljeni bolj športno, drugo manj.
Pri tistih, ki se znajo ustavit, je stvar simpl: ko se avto ustavi, ne spelje (tudi če sprednji izgine)dokelr teha ne zaukaže voznik (kratek pritisk na plin ali s tipko tempomata). Potem spet delujejo avtonomno.
Je pa kombinacija aktivnega tempomata in Lane Assista (ne Lane Departure Warninga) praktično samodejna vožnja ... Mirno se da (z manjšim trikom) vozit po AC, ne da bi avtu kakorkoli pomagal ... Lepo se bo držal svojega pasu in zadane hitrosti vožnje oz tempa prometa spredaj.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
nekaj glede parkiranja, tisti ki nima filinga in prostorskega občutka, ga tudi s tem pripomockom ne bo lazje in hitreje parkiral. vsaj pri priusu je tako..VW pa nisem preizkusil, še.
Prisu je počasen in precej prostora rabi - ko se naučiš tisto zastavico, ki označuje vogal avta za katerim bočno parkirat, ročno naštimat, pa zna zlezt v zelo majhne luknje - a počasi.
VWjev sistem sem nazadnje sprobal pred kakim letom, bil je zelo zelo hiter in enostaven, točno tak, kakršnega človek, ki ima težave s parkiranjem, rabi. In to, ali je parkplac dovolj velik, zna zgruntat, preden se ustaviš (oz. med vožnjo ob parkiranih avtih opozori na dovolj velik prostor).

Nazadnje urejeno:

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
SJTV1, kaj pa tisto zadevo si že probal pri lexusih, da se kao drži na svojem voznem pasu, če voznik nič ne naredi, kljub opozorilom avtomobila?
Primer.. Se pelješ po AC 100kmh, gledaš nekam vstran (recimo v joške ene ženske, ki menjava gumo na odstavnem pasu), avtomobil pa leze počasi iz svojega pasu na drug pas in te opozori, če ne reagiraš te pa sam postavi nazaj na svoj pas...
Ali kako je s tem, kako deluje to? A je to ok zadeva, uporabna ali je to bolj tako-tako... ?
smile-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
To je Lane Assist (nekateri proizvajalci ga imenujejo drugače), podoben je v Hondah in VWjih in kot sem zgoraj napisal, deluje odlično. Ne spomnim se za Lexus, a te kaj opozori, v Hondi in VW (tedva sem sprobal nazadnje) nič ne pozori, kar obrne volan. Zapiska le, če ugotovi, da mu me bo zneslo, da mu pomagaš (ker lahko volan sam zaradi varnosti obrne zelo malo), recimo če je ovinek ostrejši ...

majana

Pripravnik
25. maj 2008
162
0
16
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Je pa kombinacija aktivnega tempomata in Lane Assista (ne Lane Departure Warninga) praktično samodejna vožnja ... Mirno se da (z manjšim trikom) vozit po AC, ne da bi avtu kakorkoli pomagal ... Lepo se bo držal svojega pasu in zadane hitrosti vožnje oz tempa prometa spredaj.
kako pa oz. kaksnega trika?
kaj pa v desne ovinke po ac, kjer imas na levi strani po moznosti betonsko ograjo
tongue-1.gif

wv uporablja kar navadne park senzorje (ki so pac bolj na boku) za pomoc pri parkiranju, ce sem prav razumel. je pa bolj ali manj softversko, samo v focusa recimo se vedno ne bo slo.