francija, begunci, zgodba

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:...
Sicer pa zgoraj omenjena drzava nikoli ni tza sebe trdila da je demokracija tako da so paralele debilne.
A sedaj pa smo v odprti debati prišli že do žalitev
sprasujem se.gif

Če pride človek na moje dvorišče, v mojo hišo...mar ni moja pravica, da spoštuje moje običaje in navade? Če lahko z mano moli moja žena mar ni pošteno, da v moji hiši moli skupaj s svojim možem tudi žena muslimana? Če muslimanu dovolim, da si v senci mojega svetišča odpočije in po potrebi zmoli k svojemu bogu, zakaj, jaz tega ne smem storiti v senci njegovega svetišča.
Če lahko musliman, pri meni dela vse kar dela tudi doma, jaz pa pri njem lahko delam le tisto, kar dela sam, sva enakopravna. Bi ti spustil v svojo hišo nekoga, kateri bi delal v nasprotju s tvojim perpričanjim, in postavo? Ne bi!

Povej mi le en razlog, zakaj bi na pragu svoje hiše jaz s tabo ravnal drugače, kot bi ti na pragu svoje hiše z mano
stupid-1.gif

Ne generaliziraj o miljardi na taksen nacin... Ti lahko v senci moje hise delas karkoli zelis... PRi nekemu XYZ pa verjetno ne. Kakor bo tudi mene nekdo v SLO sprejel na en nacin, drugje pa na drug.

Vzemi si cas in poglej:

zelo lepo razlozi te zadeve

I

Izbrisan uporabnik #9334

Kdo je naredil tole, "demokracijo"? Čefurji? Ali kar sami?

In sedaj bi jo ravno čefurji neomejeno uživali, ja, krasno!
aplauz.gif

Da, sam pri sebi opažam, da sem čedalje večji nacionalist.
rolleyes-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
demokracijo smo naredili slovenci, leta 91, če me spomin ne vara... ne vem od kje čefurji v tej temi?

sej bo, sej mogoče te bo minilo.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Sorry, obračaš se po čefursko. Ta izraz JE žaljivka. Pomeni pa, da se nočeš asimilirati in ti niti na kraj pameti ne pade, da bi se asimiliral. Verjetno si v svoji familiji celo PREPOVEDAL asimilacijo, čeprav tako z užitkom izkoriščaš sadove našega dela, za katerega lahko z najmanj 100 procentno gotovostjo trdim, da je do konca in še preveč strpno!
rolleyes-1.gif

Sorry, nimamo smeškota na temo fuckoff, pa bi ti ga pokazal! Država je zveza ljudi, ki držijo skupaj in ne zveza norcev!

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
ksz

Skratka temo ste Softiju čisto spremenili. Je pa zanimivo, kako hitro prebereš 110 postov, če spregledaš eazijeve in odgovore nanje.
Pa tudi msenjurja ne berem več.
Sicer nimam nikogar na ignore, ker znam sam ignorirati debilizme. Na levi strani piše avtor posta, in če je kdo od omenjenih ali ostalih bebčkov, pač scrolam stran dol.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
pa kaj je stabo? kakšna asimilacija? pa jest sem kleni slovenc do vseh generacij nazaj, kolikor jih poznam.

Sej se ne rabimo žalit...

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Ne generaliziraj o miljardi na taksen nacin... Ti lahko v senci moje hise delas karkoli zelis... PRi nekemu XYZ pa verjetno ne. Kakor bo tudi mene nekdo v SLO sprejel na en nacin, drugje pa na drug.
In zakaj ti ali XY pride do moje hiše in zahteva, da delam tisto, kar si vi želite. Si gradnjo džamije želim jaz ali vi? Se boš za enakopravnost boril tako, da v senci Kabe zgradim krščansko cerkev, kot bomo sredi Ljubljane Džamijo?
Drugače pa, omenjal sem verske objekte: cerkev džamija, kjer zmoliš svojo molitev, na hišnem pragu pa spoštovanje gospodarja. Če mi tega niste sposobni zagotoviti vsi, kako naj vem, kateri mi bo oddrobil glavo in kateremu bo vseeno (kot trdiš zase)
stupid-1.gif
Upam,da si sposoben dojeti poanto.

Musliman lahko pade na tla v senci cerkve in obrnjen k Meki zmoli svojo molitev ob točno predpisanem času, jaz pa ne smem v senci džamije zmoliti Oče naš, takrat, ko bi to nujno potreboval
stupid-1.gif

PS- TV indoktrinacijo v živo in raznih propagandnih pamfletov (pa naj bodo od komunistov, antikomunsitov, verskih blaznežev...) ne gledam že nekaj let. Svojo mnenje ustvarjam izključno ob prebiranju literature, prebiranju raznih spletnih člankov, spremljanju družabnih omrežij in lastnih moralnih načel. Torej tvojega propagandnega videa (pa niti od kakšnega župnika ali Kučana ali Janše ali..) niti pod razno ne bi niti odprl, kaj šele pogledal.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
In zakaj ti ali XY pride do moje hiše in zahteva, da delam tisto, kar si vi želite. Si gradnjo džamije želim jaz ali vi? Se boš za enakopravnost boril tako, da v senci Kabe zgradim krščansko cerkev, kot bomo sredi Ljubljane Džamijo?
Drugače pa, omenjal sem verske objekte: cerkev džamija, kjer zmoliš svojo molitev, na hišnem pragu pa spoštovanje gospodarja. Če mi tega niste sposobni zagotoviti vsi, kako naj vem, kateri mi bo oddrobil glavo in kateremu bo vseeno (kot trdiš zase)
stupid-1.gif
Upam,da si sposoben dojeti poanto.

Musliman lahko pade na tla v senci cerkve in obrnjen k Meki zmoli svojo molitev ob točno predpisanem času, jaz pa ne smem v senci džamije zmoliti Oče naš, takrat, ko bi to nujno potreboval
stupid-1.gif

PS- TV indoktrinacijo v živo in raznih propagandnih pamfletov (pa naj bodo od komunistov, antikomunsitov, verskih blaznežev...) ne gledam že nekaj let. Svojo mnenje ustvarjam izključno ob prebiranju literature, prebiranju raznih spletnih člankov, spremljanju družabnih omrežij in lastnih moralnih načel. Torej tvojega propagandnega videa (pa niti od kakšnega župnika ali Kučana ali Janše ali..) niti pod razno ne bi niti odprl, kaj šele pogledal.

Iz SA hodijo tebi? Res? Hodijo iz Sirije v kateri je delalo tisoce Slovencev. Da ne omenjam turistov. Nikogar niso obrezali ali islamizirali.
Pa tudi cerkve imajo... Ne samo eno btw.

Fasisticno driskanje okoli tega gradnje pa presega ze vse meje dobreg okusa.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Potem se pa še obnašaj temu primerno!
10.gif

lej jest se čist ql obnašam. Pač nisem tok ksenofobičen in ne posplošujem kr neki na približno, islama kot vere ne maram glih tok kot krščanske ali pa katerekoli druge. Zame je to itak ena največjih neumnosti človeštva. Ampak jebat ga, verniki so tukaj, okoli nas in dokler se brigajo zase, me ne motijo. Kaj se nej jest živciram za njih in njihove navade - pa govorim za vse.

To je edina razlika med nami. Drugače se pa kar strinjamo.
zmaga.gif

I

Izbrisan uporabnik #9334

Potem se pa ne oglašaj, kadar ...

Oprosti, ampak v takih primerih sem grob! Če si najstnik in se poizkušaš izražati odraslo, vsaj nakaži namero. Če si odrasel in premehko dojemaš življenje okoli sebe, ... kaj bi solil pamet.

Življenje žal niso samo rožice. Muslimanom je treba krepko pristriči perutničke - je bojazen, če ni že prepozno.
rolleyes-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
kadar kaj?

sem odrasla oseba.

skrajnezem je treba pristrizt perutnicke. pa tud da oni obstajajo je kolektivna krivda. pa ne iz II. sv.

lej si mogoce mas vec izkusenj v zivljenju, vendar kar jest trenutno vidim, je mascevanje skranjezev za drekanje po vzhodu. in nekako si mormo priznat, da je bilo vse to za pricakovat. Zavezniki bi se samo sli ene posredovanja, ko pa njih poslata je pa stala. Ne mores se it vojne na tujih tleh in hkrati doma pricakovati mir. Ce je vojna je vojna tudi doma. A se je kdo vprasal kam z begunci, ko so sli v irak, afganistan, sirijo? Zdele so vsi roke dvignili za Francoze. Tud en dan niso debatirali kaj in kako. Putin je sele vceraj 1. izrekel magicne besede glede financiranja. A se je kdo kej zamislil?

in se enkrat. ne posplošujmo. Poznam nekaj muslimanov, pa so cist ok ljudje. Tud odpustili so ze kej v zivljenju.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik kdosemjaz pravi:
Meni je najbolj fascinantno, da ravno tisti, ki so največji zagovorniki muslimanskih pribežnikov in ne dovolijo netolerance, v isti sapi bentijo nad večinsko veroizpovedjo v državi in jim gre na živce celo zvonjenje v cerkvah. Džamija je pa ok in ne bit nestrpni. Dvoličnost na kubik.

in ne vidis vso ... v svojem postu....

Predvidevam da bi MORALI vsi pdopirati netoleranco. Celo spodbujati! Mogoce celo nagrajevati?!
bonk.gif
Zvonovi so, dzamij ni. Delati neke paralele na ta nacin je malce moteno.

Malo moteno je tudi, da smo strpni do tistih, nam nikoli ne bi nudili enakih pravic, kot jih mi nudimo njim.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:

in ne vidis vso ... v svojem postu....

Predvidevam da bi MORALI vsi pdopirati netoleranco. Celo spodbujati! Mogoce celo nagrajevati?!
bonk.gif
Zvonovi so, dzamij ni. Delati neke paralele na ta nacin je malce moteno.
Poglej, v Islamskih državah tudi ni prašičjih farm v EU pa so. Da ne boš netoleranten se boš zavzemal, da jih začno graditi v tudi tam???

Kje sploh zaceti...
crazy1.gif

Recimo z gradnjo kakšen prašičje farme tam nekje sredi arabskega polotoka, če sem prav razumel avtorja?
confused-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik kdosemjaz pravi:
Stari, ti si na ignore pri meni, tako da mi je vseeno, kaj klobasaš.

Samo da nekaj pises, ceprav bedarije... Kajnede
roza.gif

Kako je lahko nekdo netoleranten do ksenofobije. Kaj bom se slisal v 2015
bonk.gif

Glej, evropa ima počasi dovolj. Počasi, res počasi, ampak ja. Mislim, da se bodo določene zadeve v evropi kmalu zelo radikalno spremenile.

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Citat:
Uporabnik Mont pravi:
ksz

Skratka temo ste Softiju čisto spremenili.

Zgodba nenadoma več ne poteka o treh bratih, trenutno imamo v Parizu zgodbo o še okoli treh ljudeh, od tega ena ženska ki se je razstrelila. Torej a se lahko pogleda izven okvirjev in se neha govorit o posameznih skrajnežih in začnemo govoriti o muslimanskem gibanju?

Počasi se Evropa spreminja v Izrael. Kmalu bomo imeli take dogodke na vsakodnevnem redu. Vse to sranje samo zato, ker smo arabske in afriške muslimane spustili preveč blizu.

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.130
5.073
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
verniki so tukaj, okoli nas in dokler se brigajo zase, me ne motijo.

Ravno v temle je problem. Trenutno te ne motijo, ko pa se bodo kot kuga razširili povsod, pa bo prepozno. Njihov vpliv pa se pozna tudi že pri nas - v kranjski Savi so si izborili čas in prostor za molitve (molitev jim je več vredna kot delovna obveznost), po nekaterih vrtcih ni več svinjine, jedilniki po firmah se prilagajajo,... torej namesto da bi se prišleki prilagodili naši kulturi, se moramo mi prilagajati njim. Pa je Slovenija tu še dobro, pred kakšnim letom je recimo prodajalka v Londonu zavrnila prodajo alkoholne pijače, ker ji to prepoveduje vera. A ti je to v redu? Prideš v trgovino, kjer prodajajo alkohol, pa ti ena posr.ana prodajalka zaradi svoje vere in svojemu delodajalcu navkljub noče prodati produkta? Te zadeve se širijo po Evropi kot kuga v srednjem veku!