Fotografije uradnega fotografa v Beli hiši

PrePro

Pripravnik
1. nov 2007
414
0
16
Priporočam ogled predstavitve fotografij uradnega fotografa v Beli hiši. Tukaj.
Iz tega se da marsikaj naučiti.

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Zanimivo z dokumentarnega stališča, nekaj fotk je res odlično ujetih treuntkov. Velik fotk pa je presvetljenih, visijo, manjka dinamičnega razpona, ... Tko, sm kr mal razočaran nad kvaliteto, glede na to da so to uradne fotke od uradnega fotografa. Snapshoti iz Canonovga markota, neobdelani,... pod nivojem.

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.489
119
63
Pete si je za zgornje slikce sposodil 5DMII od frenda, in je nasploh prvic, da se je uradno fotografiralo z digitalnim fotoaparatom predsednika (do zdaj so z analogcem pa pol sken). Sicer pa je Pete veckrat nagrajene fotke mel v National Geographicu tko da tipo obvlada. Je pa se to, razlika med dobrim in slabim fotografom je predvsem, da dober fotograf samo *dobre* pokaze, medtem ko slab vse. In kle so cist drugi ljudje zbirali kere fotke so jim vsec, ne pa sam fotograf...

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.489
119
63
Pa tud to, ce si ogledamo originalno prvo digi fotko predsednika obame,
http://www.blogcdn.com/www.engadget.com/media/2009/01/obamasportrait.jpg
men npr. zastava ful v oci skace, sam vsake oci majo svojga malarja, nobena fotka nau prepricala slehernega fotografa
smile-1.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
men je pa to bomba portret, ker tud, če si največji kmet in ne veš, kako Obama izgleda, ti mora biti jasno, da je na tej fotki predsednik Amerike.
smile-1.gif

za izbor fotk, nekaj morate vedeti - to so sekunde, in to ujet. zadnjič sem moral ujeti eno samo fotko, in sicer rokovanje predsednika Vlade RS in nekega direktorja - bilo nas je enih 15 fotografov, polno teh direktorjev, Pahor pa zakoraka in nas vse preseneti ... in gre od vsakega do vsakega in da tem direktorjem roke - in si imel dobesedno 1 sekundo - veliko je odvisno od tega, kje stojiš, kako stojiš, kater objektiv imaš gor ... seveda pa je pobožna želja vsakega fotoreporterja - narediti čimveč fotk brez fleša. in tu se žurka šele začne.
grin1.gif

plus, da ko si uradni fotograf Bele hiše imaš še eno zelo težko nalogo - biti neviden ... nekaj, kar našim fotografom ni najbolj znano, lahko pa sam rečem, da so mi po eventu dostikrat rekli, pa madonca, kje ste pa bli, a sploh imate kakšno fotografijo, pa jim samo rečem - dober fotograf je tudi to, da si neviden. in potem dostavim CD oz. DVD s fotografijami, pa samo gledajo, kdaj sem bil tam.
grin1.gif

in ko delaš v stealth modeu, takrat je sploh yeba delat ...

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
To je čist res, ni lahko na hitr delat. Moja kritika gre na to, da se niso niti v PPju dost potrudli, če so sploh kej delal al so pa čist iz aparata jpegi. Pričakovanja so visoka, al pa tut Bela hiša ni več to kar je bla
grin1.gif

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.489
119
63
Ja Dizzy sej men je ta fotka ful dobra. Sam tehnicni detajl je pac tak da kot fotografu, mi zastavca v uc pade, ampak ce povzamemo
samo zgodbo, je temu tudi namen verjetno. Ta fotka je ena redkih pomoje, k je bla slikana v M nacinu (1/125 f10, 105mm objektiv),
ostale dostikrat slikajo kar v P ker dejansko ni cajta nonstop ob premikih stelat. Pa flasha tud ne dovolijo skoraj nikoli oz. bolje receno,
is not preferred
smile-1.gif

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.489
119
63
Jest sm se pa navadu kr samo v RAW. Vsaj vse slikce pol pregledam pa zanc stran kuj pomecem, ostalo pa v JPG dam
smile-1.gif
.
P stela zaslonko pa brzino sam, ostalo (ISO,WB itd.) pa pusti kot imas nastavljeno. S tem da se zmeri lahko zamenjas kukr ti on ponudi,

piXi

Pripravnik
20. avg 2008
244
0
16
primozfidersek.blogspot.com
men so pa zelo dobre fotke iz bele hiše, kot je dizzy rekel če maš sekunde za delo
moram pa priznat da brez PP mi delujejo fotke še bolj realne in me tako bolj pritegnejo,

oni portret pa je enostavno must have z zastavo
smile-1.gif