men je pa to bomba portret, ker tud, če si največji kmet in ne veš, kako Obama izgleda, ti mora biti jasno, da je na tej fotki predsednik Amerike.
za izbor fotk, nekaj morate vedeti - to so sekunde, in to ujet. zadnjič sem moral ujeti eno samo fotko, in sicer rokovanje predsednika Vlade RS in nekega direktorja - bilo nas je enih 15 fotografov, polno teh direktorjev, Pahor pa zakoraka in nas vse preseneti ... in gre od vsakega do vsakega in da tem direktorjem roke - in si imel dobesedno 1 sekundo - veliko je odvisno od tega, kje stojiš, kako stojiš, kater objektiv imaš gor ... seveda pa je pobožna želja vsakega fotoreporterja - narediti čimveč fotk brez fleša. in tu se žurka šele začne.
plus, da ko si uradni fotograf Bele hiše imaš še eno zelo težko nalogo - biti neviden ... nekaj, kar našim fotografom ni najbolj znano, lahko pa sam rečem, da so mi po eventu dostikrat rekli, pa madonca, kje ste pa bli, a sploh imate kakšno fotografijo, pa jim samo rečem - dober fotograf je tudi to, da si neviden. in potem dostavim CD oz. DVD s fotografijami, pa samo gledajo, kdaj sem bil tam.
in ko delaš v stealth modeu, takrat je sploh yeba delat ...