Fotografija s položnico

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Saj ne trdim, da morebiti omejitev 50km/h ni primerna, ampak saj obstaja okrogel znak za omejitev hitrosti kajne, znak za naselje pa štirioglat.

Če bi nekdo meni, da je na določenem delu izven naselja potrebna omejitev, naj pač postavi okrogel znak za omejitev hitrosti, napačno pa je, da se znak za naselje v ta namen postavlja tam, kjer ni hiš, oziroma jih ni več. Se pa zadnja leta to vse bolj pogosto dogaja, ker so kazni v tem primeru višje (prikrita podražitev).

Če si po cesti MIMO Šenčurja peljal pred 2 letoma 81km/h si plačal 80€, zdej gre pa 1000€ in še izpit. Hiš je pa tam ravno toliko in so še vse še ravno tam kot prej, ko znaka za naselje tam še ni bilo. Fajn kasirajo a ne?

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik predator pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Saj tam so hiše, poglej sliko na 3. strani, kjer sem označil vse kar tam stoji.
Tam je upravičeno 50km/h.
Se sicer slabo vidi in teh krajev ne poznam, ampak se mi zdi da tam kjer je modela ujel radar ni kakih vrst ali skupin stanovanjskih hiš, tako da se meni zdi tabla za naselje. Sej v legendi si napisal " hiša" v ednini.
jest mislim, da je tabla za naselje tam napačno postavljena, tam že zdavnaj ni nobenih stanovanjskih hiš. pa gasilsi dom tudi ni stanovanjska hiša.
Legende so napisane največkrat v ednini. Drugače pa tam res ni hiše je pa zato cesta ena stranska cesta po kateri prihajajo šolarji in je ob enem odcep za v vas. Saj boš začel drugače razmišljat, ko boš imel svoje otroke.
Pred gasilskim domom so vedno vozila poleg je pa še en parking tako, da ko se voziš iz LJ ne vidiš kaj te čaka izza ovinka in lahko lepo poči, če ga goniš 70+ ker ni teorije da se boš ustavil.
Me nihče ne prepriča, da tam omejitev 50km/h ni upravičena.

Itak si pa rekel, da teh krajev ne poznaš, kaj čem ti pol razlagat karkoli. Če bi se dnevno tam vozil bi drugače razmišljal, ker je toliko nekih faktorjev katerih ti na sliki ne morem prikazat.

LP

Pišuka, še vedno nisem prepričan da sva razčistila, kje točno to je.
smile-1.gif
Oznaki za moje vozilo in gasilski dom morata biti bolj proti Ljubljani. Gasilski dom je že čisto na ravnem delu, jaz sem bil še bližje tabli za konec naselja.

Ovinek v levo (proti Ljubljani), kjer je gasilski dom. Ko se zaključi ovinek, je cesta ravna, in na desni strani je res cesta do vasi. Ampak vas je precej daleč, vmes (med glavno cesto in vasjo) pa je samo trava in par dreves. Kar se mene tiče, je nevarno do konca ovinka in do konca zgradbe gasilskega doma. Potem pa je preglednost na obe strani odlična. Če bi slučajno kaj prišlo s tistega dovoza, ga vidiš že precej preden pripelješ do tja.

In edino, kar me zmoti je to, da ko se konča "nevarnost", je še kakih 150 metrov do table za konec naselja. In ko je voznik mimo gasilskega doma, velika večina pritisne na gas. Tako je mali problem s 50 km/h do table imeti 80 ali 90. Mene so slikali kar precej pred tablo, a vseeno sem prepričan da to ni pretirano hitro (glede na značilnosti konkretnega odseka). Kar je, je. Zdaj samo razmišljam, plačal sem itak že. Tisti posnetek, ki si ga pripel, prikaže cesto za moje pojme precej "razvlečeno".
rolleyes-1.gif

Nazadnje urejeno:

sass

Guru
1. sep 2007
5.213
851
113
Citat:

khmm, kolk daleč od zadnje smreke pa še sega gozd? in koliko daleč med smreke še sega polje?

mislim da nek zakon govori o dovoznih poteh iz vrtov, sam ne vem al v tem kontekstu al kako drugače.
ne ne, govora je o naseljih, ne pa gozdovih in smrekah. vsi se strinjamo, da hiša 1m stran od ceste predstavlja naselje ob cesti, 1000m stran pa ne. ampak kje je po tvoje meja za naselje? kako blizu mora biti hiša, da se lahko smatra za naselje? ravno zaradi tega je v zakonu naslednji stavek :
Citat:
Meje naselja morajo biti označene s predpisanim prometnim znakom.
da je vsem jasno, kje so meje naselja. konec koncev, omejitve veljajo od znaka do znaka (oz. križišča), ne pa od prve do zadnje hiše v naselju.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik sass pravi:
Citat:

khmm, kolk daleč od zadnje smreke pa še sega gozd? in koliko daleč med smreke še sega polje?

mislim da nek zakon govori o dovoznih poteh iz vrtov, sam ne vem al v tem kontekstu al kako drugače.
ne ne, govora je o naseljih, ne pa gozdovih in smrekah. vsi se strinjamo, da hiša 1m stran od ceste predstavlja naselje ob cesti, 1000m stran pa ne. ampak kje je po tvoje meja za naselje? kako blizu mora biti hiša, da se lahko smatra za naselje? ravno zaradi tega je v zakonu naslednji stavek :
Citat:
Meje naselja morajo biti označene s predpisanim prometnim znakom.
da je vsem jasno, kje so meje naselja. konec koncev, omejitve veljajo od znaka do znaka (oz. križišča), ne pa od prve do zadnje hiše v naselju.

Če je 1m od ceste ena hiša, to pomoje ne predstavlja naselje, za naselje mora bit vrsta ali skupina STANOVANJSKIH hiš, torej jih mora bit več. In morajo bit stanovanjske, sicer bi tud na avtocesti mimo počivališča, pumpe in gostilne lahko postavili znak za naselje in omejitev 50km/h.
Koliko točno metrov od zadnje hiše v zakonu ne piše, pa tud razmere niso povsod iste, se pa to lahko uporablja smiselno. jest bi rekel da je naselje tam, kjer se neposredno na cesto iz vrtov vključujejo kolesarji, pešci, ki hodijo v trgovino, šolo, k sosedu...... vse to se pa pri zadnji bajti neha, al pa recimo še 10 al 20m dlje če hodiš okrog vrta. ne more pa bit, da nekdo postavi tablo sredi polja in to opravičuje s tem, da zakon pravi da meje naselje označuje tabla. Zakon jasno pravi, da morata za naselje bit dva pogoja, hiše in znak, če bi bilo po tvoje, bi lahko samo pisalo, da je naselje tam kjer je znak, brez omenjanja stanovanjskih hiš.
Zanimivo bi bilo pogledat, če je zemljišče poleg znaka zazidljivo.
V konkretnem primeru je pomoje znak napačno postavljen, kar izničiuje njegov pomen in kršitelja oprošča kazni - že zato, ker nista bila izpolnjena oba pogoja, stanovanjske hiše in tabla.
Policaj pa bi moral kaznovati tistega, ki je tablo napačno postavil. (hehe, najbrž prav na zahtevo policije). da bi več pokasirali, no tu kasirajo zavestno goljufivo, v nasprotju z že tako preveč rigoroznim zakonom.

A zna kdo razložit, zakaj se je tabla za začetek naselja v eni vasi (veliko je takih) lani premaknila za 100m na polje, pa nobena nova hiša ni zrasla, pa tud zakon se ni spreminjal. Kdo lahko kar tako po svoji presoji prestavlja table?
Pa zakaj so policaji že pred leti sami rekli, da je na gorenjskem preko 40 tabel za naselje napačno postavljenih - pa do danes niso nobene premaknili - kvečjemu jih je dane še več napačno postavljenih.
Zakaj v zakonu piše, da je naselje tam, kjer je znak in še hiše, zakaj ne piše samo, da je naselje samo tam kjer je znak? če se že policaji obnašajo po slednjem?

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
@Chao, če te je slikal ko si bil že mimo ceste za v vas se opravičujem. Ker tam potem, do table za konec naselja ni nobene nevarnosti več, razen kakšne srne
evil.gif

Bi bilo bolj smiselno postaviti radar v smeri proti Litiji, če že morajo kasirat.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
@Chao, če te je slikal ko si bil že mimo ceste za v vas se opravičujem. Ker tam potem, do table za konec naselja ni nobene nevarnosti več, razen kakšne srne
evil.gif

Bi bilo bolj smiselno postaviti radar v smeri proti Litiji, če že morajo kasirat.

Predstavljaj si, da avto (radar) stoji ob gasilskem domu (če si pred vhodom v dom ob glavni cesti in gledaš proti Vačam, ga imaš desno zadaj) in je obrnjen proti Ljubljani. Danes in včeraj je tam stal en bel avto, a ne policijski. Nisem prepričan kje je tisti dovoz, a sigurno je že konec ovinka in bi "oviro" na stranski cesti opazil že prej. Sigurno pa velja tisto kar si rekel - slikati bi morali prihajajoče avtomobile. Super je za merit, ravno ob ali pred avtobusno postajo bi se lahko postavili.
evil.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Res je in to je živa svinjarija, da potem šele to sodišče prizna prav nekomu, kateremu krivda sploh ni bila dokazana, ampak je pač naletel na glup zakon; ti si lastnik vozila, ti si kriv.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.690
6.714
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
KSZ: radar na južni obvoznici, pred začetkom del, v smeri proti lj-center
wink-1.gif

omejitev naj bi bla 60
smile-1.gif

Kje točno... sem v sredo prišel s Tržaške in šel proti rudniku. vozni pas prazen, prehitevalni je šel med 70 in 80... kant "za v smeti" nisem opazil... upam da nsiem spregledal...

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.332
301
83
39
Ljubljana
Pa čak, ti si se vključeval na obvoznico na Lj-Vič?

Radar je pred izvozom za Lj Vič, takoj ko se zapre prehitevalni pas, na levi strani z ketno okol ovit
smile-1.gif

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Samo še vedno....kako pa ti dajo lahko točke ,če si samo lastnik vozila in ga nisi vozil?Za kazen ok...jo plačaš...ma točke pa niso fer.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.690
6.714
113
pri taščici
Se pravi ko se pelješ od Brezovice proti Rudniku je pametno biti "previden" pred izvozom vič.
Sicer ga itak vedno manj "serjem " po teh zaporah, samo kdaj pa si kaj hitro lahko prehiter... (nihče ne dela, nobenega prometa, omejitev pa 60?)

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
to je to. Torej, moraš dokazati kdo je vozil, sicer si kriv ti.
Ali si popolnoma funkcionalno nepismen ali pa ti resno kaj manjka v glavi ...

233. člen

(1) Če je prekršek zoper varnost cestnega prometa storjen z vozilom, pa ni mogoče ugotoviti, kdo je storilec, se za prekršek kaznuje lastnik oziroma imetnik pravice uporabe vozila, razen če dokaže, da tega prekrška ni storil.

[/QUOTE]

Samo dokazat je treba na sodišču, čisto nič drugega . Če pa ne moreš dokaza, je pa seveda druga zgodba. AMpak edina zahteva, ki jo postavlja zakon, da ti ni treba plačat je da dokažeš, da nisi vozil - in čisto nič drugege.