Fotografija s položnico

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Zanimivo. V obdobju 2 mesecev je s službeno pošto prišlo k meni več kot 10 takih obvestil s sliko.
Možno pa je, da je od postaje do postaje odvisno, recesija pa je treba šparat, čeprav PPP Ljubljana-Grič in PPP Postojna sta do sedaj še vedno poslali obvestilo+sliko. Vidim, da je v tvoji prilogi to poslano od SENP-a (Specializirana enota za nadzor prometa), lahko da imajo drugačno politiko kot Policijske uprave.
Aja sem pa pomislil tudi na to, da je firma pač pravna oseba in se mogoče ubere drugačen postopek.

Nazadnje urejeno:

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ne more policija kar tako prilagati dokazov, da bi prvo dali tistega, ki je človek slikan zadaj, potem pa ko bi rekel da ni on, pa drugega.

Saj to ni cirkus. In NE, če se vas lepo ne vidi na sliki je ne rabite plačati, vprašanje edino je, koliko bo stal odvetnik, ki vas bo spravil iz godlje, ker bo verjetno potrebno kar nekaj pravdanja.

Ni edino vprašanje, koliko bo stal odvetnik. Začne se že pri vzgoji. Taki ljudje so že kot otroci full razvajeni in za vsako malenkost hodijo jokcat k mamici. Ko malo odrastejo, pa začnejo jokat po forumih zaradi radarjev (in omejitve 40 pred cestninsko postajo). Potem se začnejo pritoževat in mogoče kdaj pa le uspejo in tako sčasoma dobijo izkušnje, kako se izmikat kaznim. Ampak taki ljudje niso za na cesto. Prej ali slej naredijo neumnost, ko pa se več ne morejo izmaknit. Žal pa so pri tem velikokrat žrtve tudi nedolžni. Tukaj sem imel v mislih konkretno osebo s tega foruma, pa bo on že vedel, kdo je to.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik kihko pravi:
Preberi si še enkrat post od jokavčka in potem tipkaj naprej. Namreč jokavček ve, da je bil to on in sedaj išče le obvoze.
In če nekaj zajebeš, pač prevzameš posledice. Če ti pa hoče policist uturit kazen nepravično, se pa strinjam 100%, da izkoristiš vse možne akcije, da to preprečiš, pa še njemu kakšen zaznamek v spis stisneš.
zmaga.gif

.
Tidi policaj dobro ve, da tam kjer ni stanovanjskih hiš NI NASELJE, pa je jokavčku vseeno nabil kazen za naselje.
To je GOLJUFIJA:

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik SpEkTr pravi:
Če ti uspe dokazat, da v tistem času nisi vozil ti (si bil drugje), potem ok. Drugače moraš pa povedati, kdo je vozil, spet pa po zakonu nisi dolžan ožjih družinskih članov 'izdat'.
Larifari to je teorija, praksa je pa drugačna.

Ti lahko predložiš dokaze, da nisi vozil, vendar te dokaze nekdo presoja in tem tvojim dokazom lahko verjamejo ali pa ne.
Moja kolegica se je pritožila, predložila dokaze da ni vozila in takrat tudi NI vozila in tudi ne zna vozit in nima izpita, ni pa navedla da je vozil sin. Pa so ji pritožbo odbili, tako da je plačala dvojno (brez polovičke). Tko to poteka v praksi.

Saj, če bi jo policaji vprašali, kdo je vozil bi povedala, (čeprav ji ni treba), vendar bi v tem primeru policaji pokasirali pol manj, pa jim je bolj donosno, če dokazom ne verjamejo. Al je kaznovan tisti, ki je prekršek storil ali ne, jih pa prav malo briga, važno da kasa štima.

Gojufija ali ne, pa presodi sam.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Je že plačano.
Prav da si plačal, ker bi sicer plačal dvojno, čeprav nisi nič kriv.
V zakonu točno piše, da je naselje tam, kjer je tabla IN stanovanjske hiše, torej morata bit izpolnjena oba pogoja.
Policaj te je nategnil, ti se pa nimaš kam pritožit, če bi se pritožil bi plačal samo še več.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Saj tam so hiše, poglej sliko na 3. strani, kjer sem označil vse kar tam stoji.
Tam je upravičeno 50km/h.

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Res je.

Ampak če se že gremo pravno državo, se naj rešuje zadeve tako kot se mora, z dokazi..in z členi, ki so sami po sebi krišitev ustave in logike.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Zanimiv tekst imaš napisan na tejle obtožnici:

Citat:
se za prekršek kaznuje lastnik oziroma imetnik pravice uporabe vozila, razn, če dokaže, da tega prekrška ni storil

Tole se lahko brez problema izpodbija z raznimi dokazi o tem, da tega NI storil on, ker nikjer ne piše, da mora povedato kdo je storil, le dokazati mora da on ni tega storil.

Torej, če imam dokaz, da sem bil recimo takrat pri dohtarju, tega prekrška nisem mogel storiti, s čim sem dokazal slednje.

Kje pa ste vi videli, da piše, da mora lastnik vozila povedati kdo je vozil?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Torej, če imam dokaz, da sem bil recimo takrat pri dohtarju, tega prekrška nisem mogel storiti, s čim sem dokazal slednje.
Če boš napisal, da si bil pri dohtarju, pa če bo še dohtar to potrdil, se bo še vedno našel nekdo na policiji, ki bo pregledal in pretehtal dokaze in lahko dokazom ne bo verjel in ti pritožbo zavrnil. (in državni proračun obogatil za precej €€€€) . Kaj se pa zamudi da tako naredi? kdo mu pa kaj more?

Tisti moje kolegici ki NI vozila so pritožbo zavrnili. in je morala plačat polno kazen brez polovičke.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Potem se pa gre na višje sodišče...ne more se kar tako nek dokaz zavrečti, to je šalabajzerstvo.

sass

Guru
1. sep 2007
5.213
851
113
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
..V zakonu točno piše, da je naselje tam, kjer je tabla IN stanovanjske hiše, torej morata bit izpolnjena oba pogoja.
...
kje v zakonu pa piše, kako blizu ceste morajo biti stanovanjske hiše, da se to šteje kot naselje?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik sass pravi:
Citat:
..V zakonu točno piše, da je naselje tam, kjer je tabla IN stanovanjske hiše, torej morata bit izpolnjena oba pogoja.
...
kje v zakonu pa piše, kako blizu ceste morajo biti stanovanjske hiše, da se to šteje kot naselje?
khmm, kolk daleč od zadnje smreke pa še sega gozd? in koliko daleč med smreke še sega polje?

mislim da nek zakon govori o dovoznih poteh iz vrtov, sam ne vem al v tem kontekstu al kako drugače.

zakon o javnih cestah pa pravi takole
Citat:
naselje skozi katero poteka javna cesta je prostor, na katerem so z ene ali obeh strani ceste vrste ali skupine stavb in so njegove meje dolocene s prometnimi znaki za oznacevanje naselij;

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik predator pravi:
Se sicer slabo vidi in teh krajev ne poznam, ampak se mi zdi da tam kjer je modela ujel radar ni kakih vrst ali skupin stanovanjskih hiš, tako da se meni zdi tabla za naselje. Sej v legendi si napisal " hiša" v ednini.
jest mislim, da je tabla za naselje tam napačno postavljena, tam že zdavnaj ni nobenih stanovanjskih hiš. pa gasilsi dom tudi ni stanovanjska hiša.

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:

V zakonu točno piše, da je naselje tam, kjer je tabla IN stanovanjske hiše, ...

Zanimivo, kako je postal synthamn kar naenkrat zagovornik tega, kar piše v zakonu.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Citat:
Uporabnik predator pravi:
Se sicer slabo vidi in teh krajev ne poznam, ampak se mi zdi da tam kjer je modela ujel radar ni kakih vrst ali skupin stanovanjskih hiš, tako da se meni zdi tabla za naselje. Sej v legendi si napisal " hiša" v ednini.
jest mislim, da je tabla za naselje tam napačno postavljena, tam že zdavnaj ni nobenih stanovanjskih hiš. pa gasilsi dom tudi ni stanovanjska hiša.
Legende so napisane največkrat v ednini. Drugače pa tam res ni hiše je pa zato cesta ena stranska cesta po kateri prihajajo šolarji in je ob enem odcep za v vas. Saj boš začel drugače razmišljat, ko boš imel svoje otroke.
Pred gasilskim domom so vedno vozila poleg je pa še en parking tako, da ko se voziš iz LJ ne vidiš kaj te čaka izza ovinka in lahko lepo poči, če ga goniš 70+ ker ni teorije da se boš ustavil.
Me nihče ne prepriča, da tam omejitev 50km/h ni upravičena.

Itak si pa rekel, da teh krajev ne poznaš, kaj čem ti pol razlagat karkoli. Če bi se dnevno tam vozil bi drugače razmišljal, ker je toliko nekih faktorjev katerih ti na sliki ne morem prikazat.

LP