[Formula 1] Novice iz sveta II.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
To je bil ego fajt
grin1.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Takrat je biu še voznik car in ne moštvo, komercialni interesi, politika....

Se ne da primerjat tistega posredovanja, pravtako se je zgodilo v zaključnem delu sezone oz. zadnji dirki...napovedano ipd.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Spremembe kvalifikacij v Bahrainu..

FIA set to tweak qualifying for Bahrain
29 March 2008

The FIA is set to tweak qualifying rules ahead of next weekend's Bahrain Grand Prix, to prevent a repeat of events in Malaysia.

In Malaysia a number of cars completed their final flying laps early and were slowing down to conserve fuel while other cars were still trying to put in their qualifying times. This posed a safety danger because of the speed differentials, and resulted in the two McLaren drivers being penalised five places each on the grid.

The FIA is set to confirm that there will be a maximum time limit in which all drivers will have to return to the pits having completed their flying lap. Rumours suggest this could be 120 per cent of their normal lap time, but has yet to be confirme

-----

Torej, kdo je na in-lapu [je ze opravil hitre kroge in prihaja v boxe], bo sedaj moral narediti to v 120% svojega normalnega casa kroga.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Čeprav bo sedaj še več "blokiranja" morebitnih dirkačev ki bodo ostali v hitrem krogu.

Jaz bi dodal pravilo, da mora biti čas 130% in da morajo voziti izven idealne linije.

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

Jaz bi dodal pravilo, da mora biti čas 130% in da morajo voziti izven idealne linije.

Najbolje da sprejmejo da voznik ki ni v hitrem krogu mora nazaj v bokse pripeljat po travi oziroma pesku
zmaga.gif

Brezveze kompliciranje vse skupaj. 15 let nazaj ni blo 10% tolko pravil pa ni da blo enega problema.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Vse so zajebali z novim modelom kvalifikacij....

...in to že pred več leti, ne letos.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.535
1.235
113
saj... kje so tisti zlati časi: 60 minut, 12 krogov, delaj kaj hočeš

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Drugače bo prihajalo do takšnih in drugačnih "nenamernih" blokiranj...ker sedaj več vozniki ne vozijo na polno zadnji krog, ampak predzadnji...letos je še večji [censored] kot lani se mi zdi...

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Absolutno, samo to po mojem ni rešitev. Eno je, da ne moreš dotočiti 5L bencina, ker si pač tisti krog naletel na nekaj nepredvidenega in ni šlo skozi tistih 120 ali 130 procentov... drugo pa je, da je zaradi tega neka višja kazen.

Kakšna bo potem sploh kazen, če kdo ne bo odvozil v 130% zadnjega kroga? Kako bo to sploh štopali, glede na to, da zapeljejo v bokse ob koncu?

Swich

El Presidente
23. jul 2007
4.835
0
36
41
ja sej se meri hitrost...bojo gledal na podlagi hitrosti v ovinkih iz prejšnjih krogov. Če bo pa kakšna nepredvidljiva situacija bojo pa stevardese pregledale posnetke in se odločle, itak da če bo kerem mašino raznesl in bo zgorel na progi , da na koncu ne bo dobil kazni za prepočasno vožnjo.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Stevardese
hysterical-1.gif
.

Saj konec koncev je bilo v Maleziji ravno obratno... pregledali so posnetke in razsodili, kdo je motil tiste, ki so bili še v hitrem krogu. Meni se zdi, da je bilo to dovolj konkretno opozorilo, da se naslednjič ne bi smelo dogajati podobno. We'll see. Še en teden.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.348
766
113
Bravo fanta, sta se danes spet več naučila, kot pa v osnovni šoli. Zgodovina se na novo piše.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.