ForEx - trgovanje

MAKY_

Fizikalc
10. nov 2007
1.199
2
38
Obišči stran
tako kot je moneymaher ti razložila lote ti še jaz razložim zakaj nikakor ne začeti z 100€.
dealer od tebe zahteva, da imaš vedno dovolj na računu da pokrivaš to "izposojo" njegovega denarja... se pravi določeno vrednost, ki garantira da boš pokril svoje izgube z njo. več kot si izposodiš, več moraš imeti na računu da pokrivaš eventuelno izgubo. to se drugače imenuje tudi margin (neznam prevest v smiseln prevod). se pravi če imaš na računu npr. 500€, tvoj margin je nevem 100000$, si spodiš za 5 mini lotov greš takoj v - 15€/$ (govorim za eur/usd, kjer je ponavadi spread 3 pipe in dealer vzame 3 ). s tem se ti zmanjša skupni margin oz kolikor si sploh še lahko sposodiš. zdej pa si predstavljaj da pade tečaj za hmmm 50 pipov. ti greš dol 250$ oz. ti nekje v tej točki dealer že likvidira pozicijo ker če se ne motim v večini moraš imeti vsaj za 50% minusa kritja.

primer je sicer slab samo ti bo lažje tako razumeti zakaj je bolje imeti več na računu kot manj... z več denarja lažje blažiš velika nihanja v tečaju = lažje držiš long pozicije...
+30€ greš hitro lahko dol... pod 70€ pa se mi zdi da tudi dealer že ne sprejme več posla...

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
ksz... Za začetnike in majhne accounte je v redu broker Oanda, nizki spreadi, hitra eksekucija. Grafi so sicer slabi, a imeti vzporedno odprt še en ali dva MT4 ni nek problem.

Velikost pozicije si lahko sam določiš in nisi omejen s standardnimi in mini loti. Npr. lahko greš v pozicijo z 0.01 mini lota, kar znese 1c/pip. Ko gre za pravi denar je občutek drug, pa četudi so v igri le centki. Za čiste osnove pa vseeno demo in vsaj nekaj mesecev pridnega študija.

Drugače pa priporočam vsaj par 100€ za začetek, po možnosti nad 1k€. Eno od pravil je, da v enem tradeu naj ne bi rizkiral več kot 2-4% accounta, 4% je tukaj že agresivno, sploh za začetnika. Pri 1k€ accountu to znese 20-40€.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Aha, pri Forexu se torej pozicije samo zapro, ko enkrat dovolj izgubis ? Hocem reci, za razliko od futures, kjer lahko izgubis poljubno mnogo (potem te pa raztrescijo uponikui poljubno mnogo ...), dokler mislis, da bo zadeva sla - tudi s tveganjem, ko nimas kritja za pozicijo, ki je v bolj v minusu, kot je ostalo tvojih financ. HHipoteticno tako se vedno lahko "zmagas", ce se razmerje eventuelno obrne. Pri Forexu tega ni ?

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Pri FX se pozicije zapro, pride do t.i. margin calla, še preden si sploh blizu ničle. Tekst enega bolj znanih brokerjev na to temo:

http://www.cmsfx.com/en/forex-trading-services/forex-trading-terms/margin-call-policy/

Moraš pa razumeti tudi, da je FX bolj ali manj nereguliran. Večina brokerjev je "bucket shopov", vsaj kar se tiče majhnih accountov in tvoji tradei niti ne pridejo v interbank trg. Za razliko od futures, kjer mora vse biti by-the-book, a tam po moje niti s par k€ nimaš kaj iskat.

lozica

Pripravnik
9. feb 2008
55
0
6
Notranjska
Obišči stran
Danes so se stvari kar dogajale. Upam, da ste ulovili veliko pipov in s tem cekinov....
Še komentarček na prejšno temo:
- napisal sem, da je za demo bolje da poizkusiš z malo denarja saj ti bo tako lažje ko boš šel na really z večjo vsoto.
Strinjam pa se da je za really min 500 euro, če ne 1000.
Glede ponudnikov pa se boj tistih, ki ti ponujajo bajne zaslužke, pa mogoče se drži slovenskih zastopnikov. Če drugega ne saj pomoč je v slovenščini.

lp

merlinko

Zelenc'
16. feb 2008
2
0
1
Lozica, provokator kot vedno.
smile-1.gif

Potem sva naslednji teden na nasprotnih bregovih. Upam, da si oborožen do zob, kajti bitka bo neusmiljena. Kot vedno na Forexu.
evil.gif

Jaz drugi teden stavim na USD bull.

Temu primerno bom v ponedeljek čakal na padec usd/chf in usd/cad in iskal priložnost za vstop na buy. usd/jpy grem takoj na buy. Aud/usd, eur/usd in gbp/usd čakam dvig potem vejetno že v pobedeljek sell. nzd/usd tko tko, verjetno tudi sell, se mi pa dozdeva da kaj posebnega ne bo pokazal, malo bo nihal gor in dol. Kar se tiče eur/chf, gbp/chf in gbp/jpy pa zame naslednji teden čisti buy.

Bomo videli.

lozica

Pripravnik
9. feb 2008
55
0
6
Notranjska
Obišči stran
Ojla merlinko
cheer.gif

Po tvojem postu sodeč nimava tako različnih strategij.
Jaz sem pač napisal, da držim pozicije še kakšen dan ali teden če bo tako kazalo.
priden.gif

Upam in mislim da bo eur/usd prišel na 1.48, vsaj dozdeva se mi tako.

lp

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
lozica, lahko bi rekel da bo dolar šel dol in tako pokril večino parov.

Sicer pa lahko pravilno uganeš smer, pa vseeno pušiš, zato so takšni posti brez neke vrednosti. Bolj je uporabno *zakaj* misliš da bo nekaj nekam šlo. Tehnični ali fundamentalni razlogi.

lozica

Pripravnik
9. feb 2008
55
0
6
Notranjska
Obišči stran
Hello!
Kakorkoli že, danes sem zaklučil pozitivno. Ja, se posipam s pepelom
uf-1.gif
v glavnem imeli ste prav. Danes sem v službi praznoval sodelavčev rojstni dan in nisem imel časa kaj preveč gledat na forex.
Saj veste kako je to.....
Stopi so mi ustavli zadeve, a vndarle 84,... pip plusa....
Merlinko, kapo dol
grims-1.gif

Hm, kako pa vi pridete do tako skrivnih podatkov....a naj prvi jaz razkrijem strategijo?
Kot začetnik (nekaj mesecev) lahko...

lp

lozica

Pripravnik
9. feb 2008
55
0
6
Notranjska
Obišči stran
OK!
Pa poglejmo eur/usd

Indikator mi kaže buy, a vndarle preboj rdeče črte (resistanece) mi govori drugače...
confused-1.gif

Katere karte pa vi uporabljate?
Po neki logiki"praksi" bi moral eur jutri sell
cool-1.gif

Na ekonom. kolendarju pa ni čutiti pretesljivih dogodkov.
No, pa da vas slišim.
redface-1.gif

lozica

Pripravnik
9. feb 2008
55
0
6
Notranjska
Obišči stran
Lol. Danes je pa bilo lepo vreme, kot nalašč za smučanje in trgovalni pari so samevali
frown-1.gif

Kot rečeno so se mi pozicije včeraj zaprle a eur bo le prišel na 1.48 mar ne?
Torej, če upoštevate moje mnenje vedno izberite nasprotno pozicijo
13.gif
in to je to.

lp

gonzaless11

Zelenc'
9. jan 2008
2
0
1
lozica

Vidim da ti to obvladaš kaj lahko daš kaki namig kje točno zbiraš informacije. Trenutno sem še na demo verziji in se še učim kje točno spremljat informacije - slej kot prej bom šal na pravi račun.

Hvala!

lozica

Pripravnik
9. feb 2008
55
0
6
Notranjska
Obišči stran
Ojla gonzaless11

Naj ti povem, da jaz nisem neki guru v forexu, ampak se tudi jaz še učim.
Menim, da je najboljši način za uspešno trgovanje na forexu kilometrina.
stupid-1.gif

Za uspešno trgovanje pa moraš imeti nos za denar, ter upoštevati pravila pri trgovanju
(disciplina, učenje, spremljanje...)
Nekako bi ločil informacije na dva dela:
- najava dogodkov (fundament)
- tehnična analiza
Le poznavanje obojega obrodi sadove in s tem tudi zaslužek.
nahrung002.gif

No nekaj linkov bom posredoval, upam, da jih ne bo moderator izbrisal,
saj niso konkurenca...
- http://www.forexpeacearmy.com/forex_news_calendar/
- http://www.forexfactory.com/
- http://forums.babypips.com/
- http://www.forexnews.com/other/newchart/chart.asp
ter branje forumov....
Tudi ta forum je zelo dobra točka za info...
aplauz.gif

Moje mnenje je;
- ne zaleti se prehitro, počasi se daleč pride (10 pip + 10 pip....)
- na demo poizkušaj z enako vsoto denarja kot boš potem na pravem računu
- denar, ki ga boš vložil v forex lahko izgubiš
- kar delajo veliki delaj tudi ti
- z pozicijo, katera gre globoko v minus nisi poročen in za vsako ceno vztrajat...

Če te še kaj zanima, tu smo da si pomagamo, mar ne?
13.gif

lozica

Pripravnik
9. feb 2008
55
0
6
Notranjska
Obišči stran
Kako kaže ta teden....
Mislim da bo EUR/USD prišel na 1.50 saj tako kaže
sreda in četrtek..
- PPI m/m
- Core Durable Goods Orders m/m
AUD/USD bo po moje tudi nadaljeval pot gor.
Ostalo pa bomo sproti komentirali.

lp