Ford Kuga Hybrid

luka51

Guru
16. avg 2007
15.680
7.037
113
Pretiravaš ko... Vanja.:cheer:
Vabljen na obisk. Imaš na voljo vso potrebno orodje in dvigalo. Od NiMh hibridov te bo čakal CHR ali Yaris (po želji), škoda da nimam več Aurisa, tam je bilo še bolj zabavno, ko je bila napol v prtlažniku). Tvoja naloga bo redn servis in test baterije, čez 2 uri ko pridem nazaj pričakujem, da bo v avtu tudi menjana slaba celica v bateriji. Si za?

tony

Guru
23. jul 2007
11.341
2.003
113
Izmotavanje. V svoji glavi si si izmislil, da se servis naredi v 2 urah in zdaj tukaj opletaš, da naj najdem enega servisnega mojstra, ki ima 4 pare rok.

Vse to zaradi slepe vere v yoto in mojega prvotnega vprašanja, kaj bo uradni servis naredil z baterijami plug-in hibridov, ki pri drugih znamkah crknejo po ene štirih letih. Kar je vprašanje, ki bi OPja celo zanimalo.

luka51

Guru
16. avg 2007
15.680
7.037
113
Čakaj nisi ti začel o naskrivaj menjanih baterijah v sklopu rednega servisa? Kak se zaj jaz izmotavam?.

In nimam nobene slepe vere v Toyoto.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
51.492
9.069
113
pri taščici
To ja,
Ampak Luki, meni, pa se komu se zfi neverjetno da bi v terminu rednega servisa (ure ali dve) zamenjali se okvarjene celice pri avtu. Tudi ce bi to delala locena ekipa,ni izvedljivo verjetno

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
17.745
4.960
113
še to - Kuga ima tudi možnost 4x4. in to ni nek elektromotorni 4x4 cigumigu. proper 4x4, s kardanom do zadnje osi ... ;) sicer, to sem izvedel šele danes, moram še raziskati, kako je z zanesljivostjo in koliko se pozna pri porabi ... ampak kot terenskemu človeku mi je ta opcija izredno všeč.
Sicer toyota loverjev in ljubiteljev sesalnik menjanikov (CVT, e-CVT, pardon ... nima menjalnika majkemi) ne boš prepričal, ampak dej opcijo potem še Hyundai Tucuson oz. Kia Sportage HEV. Dobiš vsaj spodoben sodoben tubro motor, ki zna delovat normalno in poganjat avto kot vsak ICE, in podpira tako eko režime v atkinsonovem-millerjevem ciklu za puriste, kot otto cikel za dinamike oz. običajne voznike. Ima pa klasičen avtomatski menjalnik, nič čigumi efekta ko se voziš (oz. v pre-facelift verziji ima Kia dual-clutch, tega bi se ogibal). 4x4 je preko kardana in je eden boljših na trgu.

Da ma kuga z dobre 4.4m kaj bistveno9 več placa kot Corolla me pa ne boš prepričal, že pri HB verziji sta tam tam če izameš SUV koncept višine. Karavan ima pa občutno več placa.

... če ti prius porabi 3l potem se da te SUV vozit z okoli 5l, 4x4 kakšne pol litra gor če ga ne uporabljaš (beri: 4x4 je tudi za dinamičnno vožnjo uporaben, samo če voziš v eko režimih z min. porabo potem ti ga ne bo niti vklapljalo in porabo bo taka kot sem napisal).

tony

Guru
23. jul 2007
11.341
2.003
113
To ja,
Ampak Luki, meni, pa se komu se zfi neverjetno da bi v terminu rednega servisa (ure ali dve) zamenjali se okvarjene celice pri avtu. Tudi ce bi to delala locena ekipa,ni izvedljivo verjetno
Potem se naj pa človek pri 50ih nauči komunicirati tako da ga bo težje zamenjati za 12 letnega cyberbullyja. Ker je danes treba ljudem vse prinesti na krožniku: "Ne verjamem, da menjajo celice baterij."

Moja teta še danes trdi, da so ji na dizelski yoti menjali cel motor za čas posla rednega seriva. Menda so menjali samo fuč blok. Kaj je res pa? Kdo ve. Povedali so ji šele za vse skupaj, ko je prišla po fertik avto z rednega servisa.