Ford Kuga Hybrid

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.753
268
83
43
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
tale avto mi je malo padel v oko, razno razni chat gptji ponujajo hvalospeve o tem avtu, tudi na Summitu so mi ga zelo pohvalili (no, ne samo oni, kar par prodajalcev, tudi ko sem malo povpraševal po ostalih hybridih) ... cenovno deluje zelo ugodno, v oči mi je tudi padel plug-in model, ker deluje na principu Toyote, se pravi, ga komot voziš kot normalen hybrid in s tem nafilaš baterijo (npr. z vožnjo po AC, potem pa ob prihodu v mesto samo na elektriko). veliko je govora o tem, da so praktično skopirali Toyotino tehnologijo, kar potem ni slabo. vseeno se o PHEV varianti najdejo zapisi o nekem problemu, ki naj bi bil rešen s Fordovim vpoklicem.

Corolla, ki jo imamo trenutno, mi je sicer super avto, ampak tamala raste in s tem je bilo potrebno nabaviti večji otroški sedež in je naenkrat nastala precej gneča v avtu. drugače sploh ne bi razmišljal o menjavi. RAV4, ki bi ga imel takoj, je izven budgeta, potem sem malo delal research in pod prste mi je prisla Kuga. če ima kdo kakršne koli izkušnje s tem avtom, bom vesel kake uporabniške informacije.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.753
268
83
43
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
Kaj pa Citroen C5 Aircross Hibrid 145 avtomatik?
to je bil drugi avto, ki sem ga gledal, sicer dizel varianta, ker hybridi zaenkrat, sploh rabljen, so varen nakup samo Toyote in Toyotina “kopija”, torej Ford …

skratka, ob ogledu sem se vprasal, zakaj bi to sploh kdo kupil. polozaja za volanom nisem mogel najti. zadnja klop je obupna, se vsedes, in ce ni vrat zaprtih se lahko kar prekucnes, ker je vse tako mehko. kolikor je avto velik, nima prakticno nic prtljaznega prostora. kabina sicer je prostorna in svetla, ampak ja … razocaran …

matej_

Guru
25. okt 2007
2.366
833
113
težko boš našel koga tu gor, ki ima točno tak avto.
žena ma navadno bencinsko kugo 186km z avtomatikom.

glede prostora, mamo 2 najstnika, pa gre kamot vse noter za na morje 14dni. sedeži so ok, za vozit je super, moti me edino klima, je mel touran boljše "naštimano" avtomatiko. gretje volana + gretje sprednje šipe je zakon, ma kar veliko fizičnih gumbov (S/S, line-ass), nima pa ACC tempomata, nima radarja ampak ga ne pogreša/m, luči led so ok (ne rabiš jemat matrike).
overall zadovoljen.

damirj

Guru
9. maj 2012
6.311
2.976
113
Jaz sem vozil Kugo hibrid, prejšnji model kot rentacar. Meni je bil čisto OK avto, pelje se lepo, všeč mi je bilo, da je precej tih, ni mehek in ne trd, ravno prav, prostora veliko in dovolj. Kar se tiče pogona sem opazil, da el. motor kar dobro pomaga, ampak samo do 70 ali mogoče 80kmph in se benc motor tudi zelo hitro vžge, če res ne dobro paziš in res počasi pospešuješ. Nisem poskusil koliko je dometa samo na el motor, ker kot rečeno, se zelo hitro vklopi benc motor.

mukwai

Pripravnik
2. jun 2011
123
18
18
Sodelavec ga ima že kako leto ali dve, do zdaj ni imel nobenih težav, če te zanima kaj konkretnega, lahko povprašam.