fitnes katastrofa

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
To je tko, kot Four Seasons zimski vrtovi: lepo za pogledat, drugače pa neuporabno in z en kup tehnološkimi pomanjkljivostmi, ki jih raznorazni Miki in ASM nimajo (čeprav ne izgledajo tok fensi, pa pol cenejši so).

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik softi pravi:
ne povem...da se kdo ne identificira
A pol praviš, da je Notranjc jamral, ko je dvigal 5 kil...
grims-1.gif

Sem mislil, da je gvautk več dvignit... (sodeč po geštelu).

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Softi, te zastopim.
Pred nekaj časa sem hotel kupiti pet žaklov cementa, plačam na blagajni (se mi je zdelo poceni), nato pa mi tip z viličarjem pripelje k avtu 5x25kg. WTF!?
Ta teden v fabrki pripeljejo na obrat žveplovo kislino. Kot običajno v 60-litrskih balonih. In ponavadi je bilo to tudi dobrih 60 kg. Premečemo tiste balone na mesto za skladiščenje in se nam zdijo malo težki. Pogledam nalepko in piše 100 kg netto.!!!???
Jebiga, otroci tudi ne vejo koliko tehta šina. Primejo pa nesejo.

Je pa to tako nekako kot silikon. Saj zgleda super, samo na deset metrov se opazi, da to ni to.

hipnotik

Pripravnik
22. mar 2009
567
0
16
Citat:
Uporabnik Fe3 pravi:
Softi, te zastopim.
Pred nekaj časa sem hotel kupiti pet žaklov cementa, plačam na blagajni (se mi je zdelo poceni), nato pa mi tip z viličarjem pripelje k avtu 5x25kg. WTF!?
Ta teden v fabrki pripeljejo na obrat žveplovo kislino. Kot običajno v 60-litrskih balonih. In ponavadi je bilo to tudi dobrih 60 kg. Premečemo tiste balone na mesto za skladiščenje in se nam zdijo malo težki. Pogledam nalepko in piše 100 kg netto.!!!???
Jebiga, otroci tudi ne vejo koliko tehta šina. Primejo pa nesejo.

Je pa to tako nekako kot silikon. Saj zgleda super, samo na deset metrov se opazi, da to ni to.

Zgleda da so vam ves čas vozili napačno žveplovo kislino.
evil.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.745
6.743
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Fe3 pravi:
Včasih so kakšne kamn'ške srajce zašle u Th'n.
(Tuhinjsko dolino, vzhodno od Kamnika) In podobno se je dogajalo tudi po drugih okoliških vaseh. Če niso bili čisto pridni, so jih znali zelo hitro fasati. Zanimivo je, da obratnih zgodb ni bilo slišati. (ker sem nekako ravno vmes imam znance z obeh teritorijev) Fasali so jih tudi preveč sitni policaji.
Hmmm...
thinci ste bili strah in trepet mislim da kar vecine SS v lj in okolici. Tudi "cefurje" ste imel pod kontrolo. Nekaj podobnega so tudi kaksni "horjulci" , vrzdenc....
Sicer pa ja. Bil v jubu na premetavanju jupola med pocitnicami. Mame pri 50 letih so ga brez sape zlagale ze 30+ let, pride zabec s fitnessa, bil je samo do malice.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.745
6.743
113
pri taščici
In tiste misice ki jih ima, jih ima zato da jih kaze. Z njimi nit bajte ne more posesat. Ker dobil jih je s "prehrano". Glavni kuhar g.Karner in podoboni.

Nazadnje urejeno:

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik Fe3 pravi:
Včasih so kakšne kamn'ške srajce zašle u Th'n.
(Tuhinjsko dolino, vzhodno od Kamnika) In podobno se je dogajalo tudi po drugih okoliških vaseh. Če niso bili čisto pridni, so jih znali zelo hitro fasati. Zanimivo je, da obratnih zgodb ni bilo slišati. (ker sem nekako ravno vmes imam znance z obeh teritorijev) Fasali so jih tudi preveč sitni policaji.
Hmmm...

Jaz sicer nisme kamničan, sem pa bil enkrat v tuhinjski dolini...sem imel občutek, da sem čisto priden, sem pač stal na neki avtobusni postaji al kaj in gledal ograjen pašnik, pa zravn je bila ena gostilna...pa grem notr na kavico, lepo sedim za mizo in pojem pesem Ljubljanski zvon (sme bil tedaj ful zaljuben v eno hudo bistričanko)...pa pride en mulec pa mi reče, če lahko pridem na dvorišče...nisem sicer vedel, v čem je fora, ampak okej...

pa me tam pričaka skupina očitno domačinov pa neki težijo če se gremo premetavat al kaj...pa jim rečem, da sem prišel mal pogledat lepote tuhinjske doline, ne pa se premetavat. Sem pa malo razočaran, ker nekih lepot ne vidim, same grde ženske, še najlepše je cikasto govedo...pa največji neki zarjove, naj dam dol mestni plašč, da mi bo še pokazu 'unga'...pojma nima, o čem je govoril, malo sem se ustrašil, da gre za kakšnega ekshibicionista, ampka po pravic povedano, vse to teženje me je res že malo pogrelo, pa sem dol vrhu vetrovko pa pulover...

ko je tuhinjæan videl moje prsne mišice, je pobledel in stopil korak nazaj, iz gruče njegovih sledilcev pa se je slišalo prestrašeno mrmranje...pol sem stopil naprej in je modelu ušel pogled na moja stegna se je pa zašvical ful in mu je bilo jasno, da so mu štete sekunde, pa je padel na kolena pred menoj in prosil za milost...pol seveda nisme imel srca, da mu demonstriram nekaj müvov južnokorejskih specialnih enot, pa sem mu reku, da okej, sam da se ni poberejo vsi izpred oči in zahteval, naj pride do mene najlepša v tuhinjski dolini...

in res, tko čez ene 20 minut pripelje nek terenec pajero al kaj, in ven stopi ena ženska...no tukaj sem se pa jaz zelo ustrašil, skočil v alfo in sam gasaaaa...priznam, ne upam si več v tuhinj...

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
In tiste misice ki jih ima, jih ima zato da jih kaze. Z njimi nit bajte ne more posesat. Ker dobil jih je s "prehrano". Glavni kuhar g.Karner in podoboni.

daj, ne nabijajte preveč...jasno je, da če delaš specifične zadeve, kot je ne vem recimo bench press v fitnesu, se temu mišice in živčni sistem prilagodijo do določene mere in jasno, da boš na ta način dvignil več, kot če boš delal nek drugačen dvig, ki ga delaš prvič v življenju in ga tvoje telo ni vajeno...brez skrbi, povprečen fitneser je generalno močnejši od povprečnega nefitneserja...

je pa tako, kot že ime samo pove, fitnesiranje ni namenjeno podiranju rekordov v dvigovanju niti ne pripravi na delo v gozdu, ne drži pa, da je tip s 50 centi bicepsi tako švohoten, da ne more dvignit niti paketa mleka...sicer pa, veliko folka hodi na fitnes, da se malo premigajo, razvedrijo, gredo od doma, teža, ki jo dvigajo, jim je zadnja briga...

pa še malo za hec, serija 2x 90 kil ročke, pa da vidimo kater 'asfalter', 'gradbinec','tuhinjec' ali pa babica v proizvodnji to zmore...

spanspan

Fizikalc
9. nov 2007
3.111
28
48
softi
467716-post_slo.gif
, hehe, najbolj dobra pa je tista, ko je študenteka vrglo z lopato v mešalec, haha, čeprav je seveda to žalostno, ob tem se spomnim , kako je babica pripovedovala, ko so bili izseljeni med vojno in so jih namestili na podeželju in kako so trpeli tisti razvajeni mestni ljudje, ki so nato vedno govorili, da če bi se še enkrat rodili, bi se hoteli naučiti vsa praktična dela. Pa še malo off topic, vsi tisti ljudje v izgnanstvu so tudi vedno govorili, da bi bili pripravljeni samo enkrat na dan jesti, če bo konec vojne. zato čuvajmo mir, ki je največ vreden, od vsega na svetu

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
štibla..kukrkol obrneš sem bil po cca 10 letih prvič na vseh napravah. edin kolo mi je znan iz domače kleti. pa sem vseen bil presenečen nad žabci.

ps
danes ne boli nič in nikjer.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.548
2.936
113
v lokalni ostariji
stibr dej ne klamfej, ti thincov še vidu nis
smile-1.gif
tarpravi thninci te neb nč vabl vn bi te sam zvlekl pa v alfi bi kakšna skera čakala:)

drugače pa softi: jah takih je dosti... je pa bolj kot fizična moč važna kondicija. ker tudi bosanci, če ne delajo vsak dan jih potem malo jebe da "uhvatijo ritam". pa na gradbišču se vedno dela po pameti po malem ampak skozi cel dan... in potem še naslednji dan itd... so pa tile nabildanci polni sami sebe...

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.301
33
48
40
Nekje v naši ljubi kokoški
Dober si v tem kaj redno delaš. Velikost mišic ni direktni pokazatelj moči, glej razliko Powerlifting in Bodybuilding, podobna, prekrivajoča, ampak vseeno popolnoma drugačna sveta.

Bodybuilding: ne briga me moč, briga me samo kako izgledam. Delam vaje mnogih ponovitev in veliko serij da iztrošim mišico. Nisem tako močen kot izgledam ker zapravim preveč časa za neke specifične vaje ki merijo na specifične mišice ki za praktično uporabo ne rabijo biti tako močne, ampak lepo izgleda. Mogoče me malo skrbi za srce in delam še kardio pa še to bolj zaradi izgube maščobe.

Powerlifting: briga me samo moč moč in še enkrat moč, samo številka koliko kg dvignem je pomembna, pojem vse kar vidim in delam samo velike vaje z celim telesom, npr. glavna je počep. Sem v bistvu debel ampak spodaj je ogromno mišic, če bi shujšal bi spominjal na bodybuilderja. Če tečem 100 m se počutim kot da sem doživel manjši srčni infarkt.

Moč in vzdržljivost sta nasprotujoča si pojma, zgoraj so opisani ekstremi. Npr. neko splošno laično prepričanje je, da vojska rabi velike mišičaste tipe, ravno obratno, zahtevajo vzdržljivost. Ne rabiš dvignit 300 kil, moraš pa 30 kil nest 10 km. Na fitnesu sem enkrat bil s tipom, ki še 10 kilske ročke ni mogel pravilno dvignit, meni je smešno lahko, tako kot je njemu tek na 42 km, jaz umrem. Ekstremi so pa potem ljudje ki dvigujejo 300 kil, ampak so zadihani ko hodijo do avta.

Nekdo ki ima lepo definirane mišice je v bistvu hodeča iluzija. Nekdo ki ima okrogle roke ima večje mišice pod maščobo.

Kot zanimivost standardi moči:
http://www.exrx.net/Testing/WeightLifting/

retLa

Pripravnik
24. jul 2011
187
0
16
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
recimo martini krpani so primer powerlifitinga, a ne?

To so strongman tekmovanja. Ko prenašajo one "kugle, dvigujejo avte, vlečejo tovornjake, nosijo sode itd" Verjetno, jih lahko imenujemo powerlifterji. Potem pa imaš še posebaj tekmovanja za powerlifting, kjer tekmujejo, kdo več dvigne v počepu, dead liftu, bench pressu itd.

Bilderji, pa je kot "miss" samo pač da nastopajo z mišicami. Ocenjuje se masa, simetrija, poze itd..

Potem imaš hobi program, malo oblike, malo moči, malo lahko tekajo, včasih gredo igrat košarko, nogomet itd, al pa manj resen hobi program, ko gredo 3x na teden na fitnes, malo se pogovarjajo, malo kardio, malo nekaj dvignejo.

Pa še je tega.. pač vsakomur svoje. Boljše malo migat, kot doma na kavču ležat.

Nekdo je omenil vojsko.. Imam prijatelja, ki je šel v Tujsko Legijo. Je rekel, da je mislil, da mu bo ostalo kaj "mase" pa je shujšal. Vsi so podobne postave. Vzdržljivi, pa močni za svojo težo..

Nazadnje urejeno:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik zmerni_radikalec pravi:
Npr. neko splošno laično prepričanje je, da vojska rabi velike mišičaste tipe, ravno obratno, zahtevajo vzdržljivost. Ne rabiš dvignit 300 kil, moraš pa 30 kil nest 10 km.

Se strinjam, grem vsako leto s dvema kolegoma vojakoma na morje, pa izgledata na plaži toliko atletsko kot pijanci za šankom. Ampak seveda samo izgledata. Imam pa še tretjega znanca v vojski ki ga to moti in zraven tega še na fitnes hodi, da se mu še ''vidi'', da je vojak
bonk.gif