Fiat Punto 1,9 JTD, 86KM?

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.528
1.129
113
- Med vožnjo se lahko luči same od sebe ugasnejo, razlog za prodajo
grin1.gif

- suh motor najti je znanstvena fantastika
- porabi zelo malo nafte
- crkuje vse po vrsti okoli elektronike, mašina dobro dela
- ima dobro podvozje in zelo dobro gre za svojo konjenico
- domnevno slabi sedeži
- pa še kaj....

Izkušnje mojega prijatelja, kupil novega, naklepal nekaj 10.000km in po hitrem postopku prodal.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.528
1.129
113
Odgovarjal sem ti za 2. generacijo. Poraba pod 5 litrov ni noben problem za to mašino v tem avtu.

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
motor je svetoven.če ga še čipneš te ne bo noben ujel
evil.gif

tisto o suhem motorjuje nakladanje.kadarkoli lahko pogledat pod havbo alfi 156 1.9 jtd z 145k km ki je suha kotpoper.
kar se tiče elektronike je res.ampak če ima avto ženekaj km za sabo ni panike.večinaje imela težave ko so bili novi in je to
že odpravljeno.sicer pa je te težave imelo manj kot 5% fiatov torej ne vsi kot se trobezlja tukaj po forumu.dobil boš pa uvoženega ker se pri nas niso dobro prodajali ker je bil nov kar drag.kar crkne okoli motorja je od boscha(torej švabsko sranje).
malo razmisli da bi dodal kakega tisočaka in kupil stilota.tisto je velik oboljši voz v vseh pogledih

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
probaj kupiti od nekoga ki ti da garancijo na avto(3 mesece) in kilometre.kot sem rekel jih je večina uvoženih.precej jih je tudi bele barve in je velika šansa da so bili rentacari.drugače pa letnik 2003 ma že odpravljene porodne težave in naj bi delal brezvečjih problemov.motor je pa za svoj letnik itak korak pred vsemi.dokler honda ni naredila dizla boljšega4 valjnega trakotrja nisem vozil

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Neee, ka si nor?

Do spodaj že, potem pa peš.

Problem je potem za 10-15 ljudi znost gor hrano in pijačo.

Pa par dreves je podrlo avgusta lani. K sreči ne tistih pri mizi.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
jaz sem kupil pred mesecem dni kot drugi avto pri hiši puntiča letnik 2000, ampak bencinca. vse špila. edino pri tem letniku je lahko električni servo volan problem. ostalo dela. ampak je pa jajc od italijana. malo pušča olje, tu pa tam kaka žarnica, iz sedežev se čuti železne palice v naslonjalu (slaba pena), malo poka zadnja polica. ampak pali pa, pa vozi tudi bp. jaz bi rekel go for it, ampak vzami raje bencinca (porabi med 6 in 7 litrov, samo mestna in primestna drkarija, kar ni tako strašno. pa še če kaj crkne, je napol zastojn). komplet servis me je prišel 400 evrov (jermen, šponar, svečke, olje, filtri zračni, oljni, diski, ploščice, vse sem zamenjal). pred tem so menjali še sklopko, reci piši 135 evrov ... aja, pa placa ma ful. jaz mam 5-vratnega in 2 metra telesne višine in mam spredaj placa več kot dovolj.
tankaj in vozi ...

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.559
1.086
113
Titograd
Prostoren je pa res ja. Dihtunge so take da bi si najraje sam iz kartona izrezal ono za pokrov ventilov
bonk.gif
. 60 konjev je pač 60 konjev, gre ko crkjen konj. Tak da raje JTD-ja ker vsaj gre, pa še boljši motor je.

jakkaa

Pripravnik
19. mar 2009
352
0
16
ljubljana
Mel sm 80 Km JTD, leti k sama svina znorena, žre malo, zamenjal sm pa kr nekaj stvari tudi štrom ga je že neki matral, je preglodal kabl za napajanje ECU-ja in je obstal! Udobnosti nobene, notr placa za 4 ni, za dva komot, podvozje trdo kot pri vozu... Drgač pa čez ovivnke je šlo kr hitr in občutek je bil dobr, zdej ga fura sestra in dela brez problemov, prevoženih ma cca. 160000 km in motor je suh edin okol turbocevi je mal zamastio drgač ok...

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.458
346
83
34
Nevem a samo pri 2002 (poznam dva) je serijska, da škripa zadej na levi strani kot vaški voz po nekaj časa.
crazy1.gif

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Moj bo naslednji teden imel 180k, 2001 letnik, 5 vraten, bele barve in očitno iz uvoza, ampak dela bolj ali manj kot urca. V 4 letih kar ga imam sem moral zamenjat termostat, eno varovalko za ventilator ter še čisto na začetku nekaj ampak sem že pozabil kaj...vse skupaj drobiž. Edina resna pripomba ki jo imam je ročna zavora, ki je zelo švoh, ampak to je le en majhen minus v skupini velikih plusov.

Pa še glede porabe...če ga voziš zares lepo...

podoba262.jpg

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.458
346
83
34
Kje se tle vidi poraba?

Aja, sem mislu, da je sm pr našmu treba zajlo mau zašponat, ker ročna je res v ku.rcu v kšnem hribu. Do neba potegneš pa je.
grin1.gif

Kaj pa tale žarnica sveti? Pozicijske al je šla luč?
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
jaz mam zaenkrat 16,5 km na liter, ampak je res tumasta meritev. je pa bencinc. tudi meni skoz sije rumena lučka ža žarnice. sploh nisem šel gledat kaj bi bilo, saj vse žarnice delajo. fiat pač ...