Ampak zdaj se vrtimo okoli treh "problemov"
- razlika v merjenju HR med uro in pasom, ker: kosmate roke, korakanje, plahutanje na zapestju ipd. In takozvano podcenjevanje HR zaradi slabega zaznavanje senzorja na zapestju. HR s pasom naj bi bil pravi.
- razlika v HR napram onemu v resnici, ker Garmin prilagaja meritve glede na aktivnost. V tem primeru hribkanje. Pas in ura lahko kazeta enak HR ali ne, oba pa narobnega.
- algoritmi računanja nekega loada, ki seveda ne more biti merodajen za nic, ce meri narobe in ze ce prav meri, so pac to neki luskan gimmicki, ampak ok. Cim ne meri pravilno ali prilagaja meritve, preden jih spusti v formulo, je potem pa sploh vse brez veze. Rubish in, rubish out...
Tretja alineja je seveda garminova fora, ampak prvi dve lahko preveri z uro na roki in s pasom+nek drug app, kot npr omenjeni polar beat na telefonu.
To sem danes jaz hotela, pa mi je polar beat kot zakleto prvic v življenju sral... Ce bi prej doma sprobala, teh tezav seveda ne bi imela. Mogoce jutri.
Se mi pa zdi, da vsaj tu jaz nekih tezav nimam. Mi kar OK meri pulz, pustimo morebiti kaki udarec gor dol.