Kot prvo disclaimer - nikakor nočem Garmina zagovarjati ali koga prepričevati, da je oh in sploh, kakor ga tudi nočem popljuvati.
Garmin se je IMHO pri F6 zaplezal podobno kot se je Huawei z agresivnim battery managementom in s tem podaljševanju časa med polnjenji.
Tako furajo izven aktivnostih en model merjenja pulza, ki (najverjetneje) delujeje z zmanjšano frekvenco utripov WHR senzorja. To sprejemljivo deluje za merjenje 24/7 - seveda pa “zmanjkajo” kakšni “peaki”, kjer pulz nenadoma skoči.
Ampak jim je očitno nekaj tega “algoritma” ušlo tudi med določene aktivnosti - recimo hoja, pohodništvo,“fitnes” ... - dočim recimo “tek” teh težav nima (torej ni težava senzor!).
Kar boli je, da ali res ne najdejo napake - ali je celo nočejo najti - in ne vem kaj je huje.
Mene sicer malo moti, da ima to težavo - a ker sem začel s F3 in od takrat nosim prsni pas ob aktivnostih in sem to navado tudi obdržal po prehodu na F5 in sedaj F6, a vsseno ostaja grenak priokus.
Sicer so z zadnjim FW se malo premaknili v smer teh popravkov, a vseeno dvomim, da bodo pred F7 rešili, če sploh.