Fail sistema na celi crti

I

Izbrisan uporabnik #9334

Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
bizi potniki so zavarovani ponavad.... ni pa nujno da je vse ostalo štimal (alko, izpit itd itd). in ko pride do nesreče lahk fašeš še civilno tožbo če nekdo "pogrunta" da bo neki zaslužu.

gatto ja v eni temi je bilo razbrat da sta zaključla s mamco... če so pa to dezinformacije pa jebat ga... (pa ne demza hehehhe)

Kadar se spravijo mene yebat, postanem zelo čudne sorte, tako da ...
10.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.118
6.947
113
pri taščici
Bravo Matej
Prav rad bi videl sodbe po katerih demzovi prijatelji plačujejo stoparjem. Ali ie bil alko, izpit registracija, drige.... Potem se pa že počasi neha zaradi cesar bi izgubil pravice iz zavarovalne police.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.318
7.341
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Bravo Matej
Prav rad bi videl sodbe po katerih demzovi prijatelji plačujejo stoparjem. Ali ie bil alko, izpit registracija, drige.... Potem se pa že počasi neha zaradi cesar bi izgubil pravice iz zavarovalne police.
Ali si je primer izmislil, ali je pa vse skupaj narobe razumel in spet pametuje v prazno.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
gostilniske debate:
a veš da moram zaradi stoparjev zdej placevat.... prokleti kurci so me stozil... jst sm jih pa pobral. nikol vec nobenmu ne pomagam....

pozabi pa omenit da je stoparje pobral z neregistriranim avtom ali brez izpita ali pijan (ali kombinacija) in ga po moznosti samo zavarovalnica regresira... no ceprav obstaja moznost tudi da koga dejansko stopar tozi ker je povzrocil nesreco (recimo da je prehitro pripeljal v ovinek in ga je odneslo) cisto civilna tozba...

I

Izbrisan uporabnik #9334

Sicer so moje zgodbe iz 70. in 80. let - potem pa štoparjev praktično več ni. Ni treba čisto nič ugibati kako ali zakaj, zadostuje da si šofer in prevažaš s seboj sopotnika. Če se karkoli med vožnjo neugodnega zgodi, odgovarja - kdo le?
confused-1.gif
In ko so poškodbe malce hujše, bo tudi zavarovalnica in tisti AO+ naredila limit in - kdo je zopet tisti, ki odgovarja?

Sem zopet za Apolota kontradiktoren ali kako se je izrazil? A ste morda bili sploh kdaj blizu takšnemu primeru, kjer nihče ne ve, kje se dobrota konča in izkoriščanje začne, da smete kontrirati?
Vsaj dva primera vem sam sedaj, pa če grem še malo misliti, jih bo še nekaj zelo sorodnih. Ob mojem zelo močnem poudarku, kako sem se obvezal ali zaprisegel, da bom neomejeno pobiral avtoštoparje, saj sem sam še danes neskončno hvaležen vsakemu, ki me je pobral za cesto. Imel sem namreč okoli 11 km do prve železniške postaje, potem pa pač po voznem redu, kakor je pač bilo, če sem hotel priti do razvitega sveta in v šolo. Skupaj okoli 46 km.

Ne veste, kaj imate.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.318
7.341
113
Seveda spet opletas z izrazi ki s tematiko nimajo veze. AO+ je zavarovanje ki krije skodo ki nastane vozniku. AO pa je obvezno zavarovanje avtomobilske odgovornosti napram ostalim. Torej tudi sopotniku v vozilu.

Zavarovalnica crto potegne ze ob sklenitvi. Ko ti pove kak je obseg zavarovalnega kritja. Ampak da bi ga izcrpal bos moral naenkrat ene 20 stoparjev za invalide narest.

kdo si ze ti da nam ostalim govoris da se ne zavedamo kaj imamo?

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
demz, daj konkretno povej kaj in kako?

verjamem da je bilo težko vsak dan v šolo peš hodit. ne boš verjel marsikdo v šolo sploh mogel ni (smel) eni so pri 9. letih bili namreč že hlapci/dekle! tako da ne veš kaj si imel ti velik privilegij!

I

Izbrisan uporabnik #9334

Jaz sem tisti, ki sem ti državo ustanovil, v kateri živiš. Potem sem jo pa dal nekaterim drugim v upravljanje. Med njimi si menda tudi ti. Vi ste sedaj tisti, ki si sproti izmišljujete razne izrazoslovne finte, kot so AO in AO+ itd. Ker vas je strah odkrito govoriti o teh fintah, jih zapakirate v tako droben tisk, da nobena očala ne nesejo tako drobno.

IN TO spada popolnoma v temo "Fail sistema". Samo svetovna revolucija ga lahko še predre in nihče drug. Žal
tongue-1.gif
.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
ao in ao+ je pa pogruntavščina še iz starega sistema. to pa res ni nič novega! kakšne finte? edina "finta" ki se je zgodila je, da sedaj pa če si pjan alpa brez izpita ne velja zavarovanje.... (oziroma zavarovanje velja vendar zavarovalnica regresira (zahteva dnar nazaj).

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.141
316
83
Ko sem zaključeval študij, je imela študentska organizacija neko akcijo za šoferje - nek papir, kjer se je (naj bi se) študent štopar podpisal. S tem naj bi bil zavarovan, poleg tega je bil šofer zaščiten pred tožbo štoparja v primeru nesreče. Vendar mislim, da se zadeva ni prijela.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Ja, drži. Drži pa tudi, ko bi šel uveljavljat tisto AO kakršnokoli zavarovanje, da te zavarovalnica pošlje direkt na pravdo. Nobenih dogovorov, poravnav, ... ampak k odvetniku in naprej. Epilog je, da se splača biti odvetnik.

Zavarovalnica je svet zase in to legaliziran. Prijatelj je z avtom bežal pred kamikazo in zletel v jarek. Na zavarovalnici ni nič opravil, ker ni bilo policijskega zapisnika, čeprav je povzročitelj dal kupon. Ker tudi ni imel kaskega, je popušil vse sam. Seveda so danes rahlo drugačna pravila, v 80 letih je bilo pa tako. Pa še marsikaj.

Kar se avtoštopa tiče, pa kar verjemite. Dokler so vsi zdravi in dobre volje, je vse v redu. Ko se pa kaj zgodi ...
tongue-1.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
hmm pravda je zadnja možnost, če nisi zadovoln s poravnavo. načeloma pa zavarovalnica nič ne pošilje na pravdo.... mora pa krivec seveda podpisati priznanje o krivdi. če tega ne naredi pa je pravda ja... ampak tukaj zavarovalnica nima nič zrav.n...

ko se kaj zgodi:
- če si kriv ti potem gre iz tvojega zavarovanja
- če je kriv nekdo drug potem gre iz njegovega

pogoj je da imaš veljavno zavarovanje (in da ne voziš pod vplivom drog, alkohola...)

vedno pa obstaja možnost da te nekdo toži. ampak toži te lahko tudi nekdo, ki ga podereš na cest, ali pa nekdo ki mu popraskaš avto...

tudi sedaj če ti krivec potem ne prizna krivde (samo kuponček ni dovolj/nič, no sedaj še kupončkov več ni...) se lahko pod nosom obriseš. pa ti drugega kot tožba ne preostane... samo mislim da teh primerov ravno ni dovolj

I

Izbrisan uporabnik #9334

Pravdo je zahtevala Triglav! Povzročitelj sem bil pa jaz. Žrtev je bila pa moja mama, za katero se mesec in pol ni vedelo, kaj bo
tongue-1.gif
.

Eno leto po končanem zdravljenju sem (oz. je mama) vložil za odškodnino na zavarovalnico. Torej dve leti zdravljenja in potem še eno naslednje. Ampak to ni bolelo. Bolelo je, ko je agent iz Triglava čisto enostavno rekel: "Tožite nas!" Na zavarovalni polici sem imel pa čisto vse rubrike zajete in plačane, vključno z AO+. Iz te rubrike je bila naposled odškodnina tudi poplačana, po tožbi.

To je moja zgodba, zadaj imam vsaj dve zgodbi z avtoštoparji, kjer sta sedaj zgolj in samo še zgodbi, iz 70 let - pa vendar sta šoferja krepko slabo potegnila, ... pa še se jih najde. Fail sistema na celi črti, že od nekdaj. Le da se nihče s tem noče ukvarjati, niti prav in kritično komentirati. Samo Apolota poglej. Pametnega in mladega kot tristohudičev!

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
no demz, torej je bil fail sistema v jugi v 80. (ko je bil triglav državen in je lahko delal ravno čisto vse kar si je zamislil)...sedaj je sistem (lahko) že veliko boljši

je pa tako, da tudi sedaj lahko odklonijo izplačilo v kakšnih sumljivih okoliščinah.in poraš ti dokazat da je vse čisto...

ali pa dajva takole: imam kamion, kasko zavarovan, kipam material in kamion zvrnem. kaj misliš dobim povrnjeno škodo ali ne?

I

Izbrisan uporabnik #9334

Upam da dobiš, vem pa ne. Ker so še vedno bila presenečenja.
Nič bati, Triglav je še vedno trdno država v državi.

Nisem več tam, saj nisem več prenesel očitnega norčevanja. No ja, kristalno jasno mi je, da me tudi tu čakajo mine, čeprav v ravno konkretnih primerih je pa Mariborska bila malce bolj in fleksibilna in poštena.

Imamo namreč težavo z meteornimi vodami. Cel mestni trg. Triglavovemu agentu smo naročili, naj razširi polico tudi za ta primer, ko smo doživeli čez nekaj let pa poplavo in uničenje skladišča z zalogo vred, so pa prišli ven, da smo zavarovani samo za izliv iz pokvarjene pipe ali tako nekako
crazy1.gif
. Kljub 30 let dolgemu staležu redne stranke se ni dalo nič narediti, - torej se naj lepo in belo yebejo!

Da, precej zgodb imam na voljo in bi mimogrede lahko takole bil za starega deca
uf-1.gif
.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
no ti povem da ne dobiš NIČ. pri nobene zavarovalnici. ker pač kasko krije poškodbe v prometu (pa kombinacije ki krijejo parkirišče, divjad....) za te primere moraš imeti spet dodatno zavarovanje.

demz, kriv je tvoj agent. ker te ni opozoril na to (oziroma je zavaroval izlitje vode ne pa poplave je razlika) ali pa ko se zavaruje za čimmanjšo vrednost potem se pa joka da se dobi malo... ja normalno če minimalno plačaš... povsod so pogoji (v vseh državah da ne boš mislil da je to samo slovenska posebnost!!! imaš celo v določenih državah zdravstveno zavarovanje pogojeno... da recimo ne zdravi raka da ne zdravi debelih, da ne zdravi takih in onakih... to je pač KAPITALIZEM )

ampoak to nima veze z tem, da štopar nebi dobil svojega poplačanega. če je vse po ps-u (to pomeni da je veljavna polica, izpraven avto in ti nisi pod vplivom alkohola). se pa zna nekaj zgodit: ti kupiš NOV avto. delaš 100.000km/leto in na hitro zližeš gume. ker tehničnega nimaš vsako leto se voziš z zlaizanimi gumami (slabim končnikom...) in avto kot tak je NEIZPRAVEN. in če se zgodi nesreča boš kriv ti (pa čeprav ni bilo tehničnega vmes... ) saj nekaj podobnega se je zgodilo tebi. imel si neizpraven avto (napačne gume) in so ti zavrnili izplačilo. potem si s odvetnikom dosegel da so ti plačal kar ti gre (no tvoji mami)...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.318
7.341
113
Citat:
Uporabnik Demz pravi:

Imamo namreč težavo z meteornimi vodami. Cel mestni trg. Triglavovemu agentu smo naročili, naj razširi polico tudi za ta primer, ko smo doživeli čez nekaj let pa poplavo in uničenje skladišča z zalogo vred, so pa prišli ven, da smo zavarovani samo za izliv iz pokvarjene pipe ali tako nekako
crazy1.gif
. Kljub 30 let dolgemu staležu redne stranke se ni dalo nič narediti, - torej se naj lepo in belo yebejo!

Aja ti nisi prebral kaj ti krije zavarovanje preden si podpisal? A beres za sabo? Polico in obseg kritja si podpisal sam.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.318
7.341
113
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Jaz sem tisti, ki sem ti državo ustanovil, v kateri živiš.
Clovek, ti mas prov grandiozno motnjo. In bi bil neeticen ce bi to sploh komentiral.

Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Potem sem jo pa dal nekaterim drugim v upravljanje. Med njimi si menda tudi ti. Vi ste sedaj tisti, ki si sproti izmišljujete razne izrazoslovne finte, kot so AO in AO+ itd. Ker vas je strah odkrito govoriti o teh fintah, jih zapakirate v tako droben tisk, da nobena očala ne nesejo tako drobno.
Torej ti si prvo drzavo ustanovil in jo nato dal drugim v upravljanje, med njimi naj bi bil jaz. Naj te pomirim, ne zasedam nobenega funkcionarskega mesta v izvrsilnih organih RS.

Je pa zabavno da ne locis med izvrsno oblastjo in osebani zasebnega prava (kar so zavarovalnice).

Citat:
Uporabnik Demz pravi:
IN TO spada popolnoma v temo "Fail sistema". Samo svetovna revolucija ga lahko še predre in nihče drug. Žal
tongue-1.gif
.

Ne, v fail sistema spada to, da ti trdis da si nek delodajalec in da smo ti v zadnjih 14 dneh dokazali, da nimas pojma kako deluje pokojninski sistem v RS, da si ocitno narobe izracunaval place zadnjih 20 let, ter da ne le, da ne locis med AO in AO+, celo podpisal si zavarovalno polico, ki ti ni krila poplav, nato pa si za to lastno neumnost okrivil zavarovalnico.

No to je fail sistema. Ker ce si ti res delodajalec z 20 zaposlenimi (to sem enkrat nekje zasledil - lahko pa popolnoma mimo sekam) potem je nas sistem resnicno v PM, da te v 20 letih nihce se ni pozdravju vprasal (vsaj glede izracuna plac) in da sploh uspesno poslujete.

Glede prepricanja da si ti to drzavo ustanovil bi blo pa smiselno pomoc poiskat.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Apolo, pojdi ti raje ... tja v sneg, ko bo zapadel, črke risati.
Kaj ste mi dokazali? Moj izračun plač da je napačen? Glede na to, da sem imel v zadnjih 15 letih okoli 5 raznih inšpekcij in samo prva se je obregnila v obračunan kalo, drugega pa nikoli nihče našel ni nepravilnega?

Pojdi, Apolo. Še malo pa boš samo še apolo, tadrugega l-ja že nekaj časa ne pišem več.

@Alko, seveda je njihov agent kriv, kdo pa!
rolleyes-1.gif
.

Brezveze, se umikam.

Nazadnje uredil moderator: