Fail sistema na celi crti

I

Izbrisan uporabnik #9334

Čisto celo.

Pri nas si mimogrede v težavah, če si malce preveč uslužen v javnosti.

Bom dal dovolj močan primer: le zakaj je v avtošoli obvezen izpit iz prve pomoči? Že od nekdaj. Ker iz tistih parih ur treninga z Julko (ali kako smo ji že rekli), pač ne moreš biti dovolj zverziran, sploh pa ne še kasneje, po nekaj letih, ko se znajdeš v situaciji in bi moral poškodovanega stabilizirati. Stoprocentno dobiš nazaj, da si neprimerno in nestrokovno ravnal, kazenske tožbe pa še marsikaj lahko zraven
crazy1.gif
.

In tako raje pelješ mimo in besno telefoniraš na 112, da naj čim hitreje pridejo reševat.

Na tem sem, dragi moj, na zdravi pameti. Ker - solidarnost smo nekoč imeli in je bilo prav fino živeti takrat z njo. Sedaj je pa ni več - celo nekako prepovedana je.

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Na tem sem, dragi moj, na zdravi pameti. Ker - solidarnost smo nekoč imeli in je bilo prav fino živeti takrat z njo. Sedaj je pa ni več - celo nekako prepovedana je.
Sedaj je solidarnost le še v blokih, ko tisti,ki pokurujo manj plačujejo kurjavo za tiste, ki jo več. (kljub delilnikom).

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
demz, ANČKA ne Julka.. ANČKA je tista plastična punca. ti si mogoče julko pumpal zvečer;)))

na žalost je res lahko hitro obsodba za pedofilstvo.. sploh kakšn pooop tv zna naredi štalo: ŠOKANTNO v okolici Nove Gorice moški srednjih let odpeljal 3 otroke. Ali se je mislil iživljat nad njimi? starši šokirani. kaj porečejo strokovnjaki? se pedofilija širi...

I

Izbrisan uporabnik #9334

Ja,
smile-1.gif

Julke pa ne upam, imam zagamano big fat ženo ki me takoj prebere, kam mi misli bežijo ...
uf-1.gif

erikson

Guru
25. avg 2007
22.695
6.467
113
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Stoprocentno dobiš nazaj, da si neprimerno in nestrokovno ravnal, kazenske tožbe pa še marsikaj lahko zraven
crazy1.gif
.
To so sicer že večkrat rekli, da ni res. Lahko pa kombiniraš - greš pomagat in hkrati kličeš 112.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Poznam dva žalostna primera, ki lepo plačujeta za tisti trenutek dobrote, ko sta štoparja pobrala, potem se je pa zgodilo
tongue-1.gif
.

Tako da ...

erikson

Guru
25. avg 2007
22.695
6.467
113
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Poznam dva žalostna primera, ki lepo plačujeta za tisti trenutek dobrote, ko sta štoparja pobrala, potem se je pa zgodilo
tongue-1.gif
.
Ampak zdaj govoriš o hruškah.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Ne, to niso hruške. Govorim o solidarnosti, ki je pri nas več ni. In to je prav tisto, kar je oni policaj v civilu pri Dornberku izvajal. Za kar bi mu jaz osebno pripel medaljo.

Ker, pri nas je zaradi raznoraznih uradnih služb nevarno kaj takega početi. Si mimogrede lahko v težavah.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Ne, bili sta pravi prometni nesreči
tongue-1.gif
, s posledicami seveda.

Ampak, - hej, ko se že slišiva. A boš šel kaj na prasca? Vzemi me s sabo, bi rad malce probal. Imam flinte in dovoljenje, rabim samo še enega, da me malce porine
tongue-1.gif
.

ps: Da si ne bi morda kdo kaj narobe predstavljal!
10.gif

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
A si me omenjal?pa mamco..kaj pa je bilo?
cool-1.gif

@demz- na spodnjem stajerskem počedite prasce, jih imate več kot dovolj😊 nase mi kar dobro redcimo
cool-1.gif

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
tongue-1.gif
, s posledicami seveda.
A lahko to bolje obrazložiš. Ali ni imel obvezno zavarovanega avta ?

A ni tako, da zavarovalnica krije škodo, ki jo povzročiš drugim?

I

Izbrisan uporabnik #9334

Citat:
Uporabnik Gatto pravi:

@demz- na spodnjem stajerskem počedite prasce, jih imate več kot dovolj😊 nase mi kar dobro redcimo
cool-1.gif

He
smile-1.gif

... grem nazaj na šiht. Delo krepeli ... itd
frown-1.gif
.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Citat:
Uporabnik membrain pravi:
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
tongue-1.gif
, s posledicami seveda.
A lahko to bolje obrazložiš. Ali ni imel obvezno zavarovanega avta ?

A ni tako, da zavarovalnica krije škodo, ki jo povzročiš drugim?

Ni kaj razlagati. Sopotnik te lahko olupi do golih kosti, pa zavarovalnice podolgem ali počez.
rolleyes-1.gif

Takšen svet imamo. In zato tudi solidarnosti ni. Tako da je človeku prav toplo pri srcu, ko prebere tako zgodbo s srečnim koncem.
smirk-1.gif

... Grem še mal nazaj na šiht.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
bizi potniki so zavarovani ponavad.... ni pa nujno da je vse ostalo štimal (alko, izpit itd itd). in ko pride do nesreče lahk fašeš še civilno tožbo če nekdo "pogrunta" da bo neki zaslužu.

gatto ja v eni temi je bilo razbrat da sta zaključla s mamco... če so pa to dezinformacije pa jebat ga... (pa ne demza hehehhe)

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.098
16.269
113
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Moraš imeti zavarovane potnike, kar pa ni obvezno.

V vednost - AO (avtomobilska odgovornost) krije škodo, ki jo z upravljanjem svojega vozila povzročiš na tujih stvareh ali tujih ljudeh. Sopotniki v tvojem avtu pa pač niso tvoja last zgolj zato, ker sedijo v tvojem avtu
grin1.gif
in AO krije tudi morebitne telesne poškodbe tvojih sopotnikov. V kolikor pa imaš sklenjeno še nezgodno zavarovanje potnikov pa dobijo odškodnino iz dveh in ne samo iz enega naslova.

primer: Zavarovalni pogoji avtomobilske odgovornosti Triglava, 1.člen, 2.točka:

Citat:
(2) Poleg lastnika vozila so zavarovane vse osebe, ki imajo po volji
lastnika opravek z vozilom (uporabnik, voznik, sprevodnik, spremlje-
valec in podobno), kot tudi osebe, ki se prevažajo z vozilom po volji
njegovega lastnika oziroma uporabnika - sozavarovane osebe

http://www.triglav.si/wps/wcm/...ea-aa1f7f022305

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
A midva kar zakljucla? na netu pa zadnje case res vsesorte preberes..da ne bo od dans naprej demz moj ljubimec slucajno
redface-1.gif

dost offa..
tongue-1.gif