Fail sistema na celi crti

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.499
7.012
113
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
ja, ampak psihično nasilje se zakonsko ne preganja.

seveda se, samo dokazati to je misija nemogoče. otrok idealizira in brani svoje starše, v njegovih očeh ne delata nič narobe. vsaj en križ rabi na grbi, da se začne zavedati, da mogoče nekaj doma ni tako kot je treba. če je kaj narobe prej opazijo drugi (modrice, se pogovarjaš z otrokom pa razloži kako in kaj stvari potekajo doma - čisto tako matter of factly, ko bi moj razlagal, da zvečer pred spanjem pravljico preberem, bi on rekel, da dobi dve okoli kepe, kot da ni nič narobe...). take stvari lahko prepoznajo drugi odrasli vpleteni v njegovo življenje - širša družina, sosedje, vzgojetlji, učitelji, zdravniki... zdaj pa povej, kako naj neki 4 ali 5 letnik razloži psihično nasilje. reče, da če ni priden, sta mami pa oči huda. in nihče nič ne opazi... je pa ravno tako kaznivo kot fizično nasilje ali pa spolno nasilja, samo slednja dva pač več očitnih in vidnih sledi za sabo pustita.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.025
11.148
113
pišem za prakso. nikjer nisem zasledil, da bi kdo šel v čuzo oz. odgovarjal zaradi psihičnega maltretiranja. Posledično je to zagotovo huje kot pa dve okol kepe.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.125
7.692
113
Citat:
Uporabnik Matej pravi:
Otrok je mrtu in ti bi tko?

Ker kmet

Kmet si ti in to brez zemlje. S tetoviranjem je pa naredil kaj že...? Naj počaka da Šipac pride iz aresta in pok, pa mirna Bosna. Ali pa naj Šipcu na faco istetovira otrokovo ime.
Pa nauči se obnašanja, kmet.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.695
6.467
113
Policisti enako uradniki???

Med naseljema Steske in Dornberk, malo naprej od nekdanjega plesišča Zeleni gaj, kolona pred mano prične zavirati in vidim, kako vozniki nekaj obvozijo in mirno nadaljujejo pot. Sam pri sebi sem mislil, da je kakšna povožena žival ali kakšen kamen na cesti. Ko še zadnji avto pred menoj naredi "obvoz", pred svojim avtom opazim 3 otroke, vse objokane, ki tavajo ob in po tej zelo nevarni cesti. Seveda mi človeška zdrava pamet takoj ukaže, da vklopim vse štiri utripalke in zapeljem desno na bankino ter stečem do otrok in jih peljem na travnato površino ob cesti. 

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.499
7.012
113
Bravo! Žal mi je sploh da moram to reči. Men se zdi, da če vidiš tri take ob cesti, same in vidno pretresene, da se ustaviš, tako samoumevno, kot da greš v stacuno po kruh, ko ga zmanjka... Zato rečem žal. Ker pa očitno temu ni tako, bravo, da ni šel ko ovca za vsemi ostalimi in jih obvozil. Tik tak pa takile z nerazumljivo hitrostjo zgine pred očmi. In potem, da veš, da živiš v svetu, kjer nek naključni mimoidoči odrasel ne bo pomagal takim nebogljenckom pred nevarnostjo, se toliko hujša nočna mora.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Leta 1990 se je z našo kulturo nekaj zgodilo. Do takrat smo bili izključno vsi popolnoma solidarni. Od takrat naprej - kot da bi naredil črto, je solidarnost postala pri nas sramotna!
shocked-1.gif
Vsak sam zase, kdo si bo čim več nagrabil, žrtve gor ali dol!

Sorry, jaz nisem bil tako vzgojen. Namreč, nadaljuje se z današnjo zakonodajo, kjer si globoko obsojen, če pobereš avtoštoparja da bi mu prišparal nekaj časa in kilometrov (konec koncev je sam prosil s palcem za pomoč) - pa če se kaj vmes med "dobrodelno akcijo" zgodi, si kriv. Pa obsojen tudi. Pa plačeval boš posledice tudi
uf-1.gif

Solidarnosti in človečnosti v Slo že vsaj 25 let ni več. Tamladi, nabildani z zdravjem in vitamini, se tega sploh ne zavedate. Mi, malce starejši, smo pa te čase doživljali in nam je bilo marsikaj lažje takrat. Ko bodo pa tudi vas začela dohitevati leta, boste pa dojeli, o čem govorim.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
tamladi so nabildani z mobilnimi telefoni in preveč pravicami v osnovni in srednji šoli.

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Policisti enako uradniki???

Med naseljema Steske in Dornberk, malo naprej od nekdanjega plesišča Zeleni gaj, kolona pred mano prične zavirati in vidim, kako vozniki nekaj obvozijo in mirno nadaljujejo pot. Sam pri sebi sem mislil, da je kakšna povožena žival ali kakšen kamen na cesti. Ko še zadnji avto pred menoj naredi "obvoz", pred svojim avtom opazim 3 otroke, vse objokane, ki tavajo ob in po tej zelo nevarni cesti. Seveda mi človeška zdrava pamet takoj ukaže, da vklopim vse štiri utripalke in zapeljem desno na bankino ter stečem do otrok in jih peljem na travnato površino ob cesti. 
Še dobro, da si jih samo peljal na travnik, in jih nisi odpeljal do prve vasi, (itak so šli nazaj na cesto, ko si odpeljal), tako da nismo brali o neznanem pedofilu, ki je vabil otroke v avto......

I

Izbrisan uporabnik #9334

Ja, saj! O čem sem pa zgoraj pisal !

Če bi naložil otroka v avto in ga peljal kakih 500 m daleč proti domov, lahko mirno pričakujem ovadbo za pedofilijo
uf-1.gif
.