F1 hockenheim

I

Izbrisan uporabnik 474

Včasih so imeli dirkalnike z ravnim dnom in tudi če je prišlo do aquaplaninga, se ga je dalo bolje nadzirat, poleg tega je do tega prišlo zaradi zdrsa gum na luži.

Danes pa imajo dirkalniki kompleksno dno in sedaj pride do plavanja celega avtomobila, ko plošča (tisti "kljun" pod nosom dirkalnika) zaplava in samo odnese avto. In tukaj je problem, ker dirkači ne vedo kje in kdaj bodo "zapeli" v kateri luži...

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Nekaj je dirka, ko vozijo drug ob drugem in je zaradi pršenja res hudo nevarno - nekaj pa je trening.

Ampak se spomnim kar nekaj dirk z začetka 90-ih, ki so potekale še v veliko hujšem dežju. Poglej kakšne posnetke iz Spa-ja

V tistih cajtih, ki jih ti tako famozno opevaš, je kar ene par voznikov (top of the top voznikov) zapeljalo v takih razmerah v boxe. Tudi med dirko. Raje življenje kot pa smrt na razmočenem dirkališču....F1 avtomobili NISO za v dež.

Ampak ne, vas ene par pametnjakovičev bi se za vsako ceno šli jajcat (al pa tiščat) v nemogočih pogojih....

F1 ni camel trophy
rolleyes-1.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Katere top of the top voznike pa imaš v mislih?

Edini usrane, ki se ga spominjam, je bil Prost. Njemu je enkrat v Imoli uspelo zleteti iz proge že v krogu za ogrevanje - vsi ostali so pač vozili, kolikor se je dalo.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Kaj pa rally v plehu med drevami? To je šele nevarno...

Se strinjam, da se ob nemogočih razmerah prekine, ampak to danes je bilo še daleč od tega.

Pa glede na to, da so vsi prišli celi v bokse, noben ni tvegal, ampak so vozli na meji glede na razmere, ne pa na svoji meji+ na razmere, ker bi jih nekaj končalo v gumah.In dandanes praktično ni več takih norcev, da bi tvegali, ker je življenje postalo za njih preveč vredno. Vsi so bogati, potujejo po svetu, spoznavajo manekenke in predvsem uživajo. Mislim, da vozijo vsi, razen maldoda
evil.gif
, po pameti.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Gre se za to, kar je povedal Gargy, saj voznike ne moti to, a ne morejo ovinka odpeljati na polno. Ampak problem je "stoječa" voda ali pa "reka" preko proge, katere se ne da videt, oz ocenit kako hudo je in lahko voznika v momentu odnese. Edino če pač pripelje tja kot na jajcih in potem vsak krog malo bolj hitro...ampak to potem za mene ni dirkanje.

Jutri kaže na suho dirko, kar je malce škoda, lahko pa skupaj držimo pesti, da bi bil kak nalivček
wink-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Kateri njihov kanal prenaša ne bi vedel, jaz bi pa vseeno gledal rajši sky/bbc prenos preko interneta, če imaš to možnost.

Mzi

Pripravnik
2. nov 2010
111
1
18
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Kateri njihov kanal prenaša ne bi vedel, jaz bi pa vseeno gledal rajši sky/bbc prenos preko interneta, če imaš to možnost.

V Poreču js gledam na TV Istra pa še en program je. Je pa res,da najbrš ta program drugje kot v istri ne dela.

DOHC

Majstr
4. sep 2007
1.933
396
83
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

Jutri kaže na suho dirko, kar je malce škoda, lahko pa skupaj držimo pesti, da bi bil kak nalivček
wink-1.gif

Gledam zdle GP2, in nč ne kaže d bi bil dž dons.
frown-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Res je, okoli 13h bi naj prišlo nekaj oblačkov, a brez dežja.

Škoda. Ampak dobra novica je ta, da imajo moštva zelo malo podatkov o obnašanju gum na suhi stezi, tako da zna biti zanimivo.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik INKVIZITOR pravi:
http://f1.rtvslo.si/index.php?id=news&type=novice&item=6325

Ampak ne, ti si bolj pameten in izkušenj, da kaj takega sigurno ne bi govoril. Ker so avtomobili bolj varni, ergo se lahko več zaletavamo....
uf-1.gif

Ne vem, zakaj to jemlješ osebno, ampak jaz sem navajal samo besede Dannerja.

Po drugi strani pa je res, da so včeraj vsi vozili s setupom za suho, saj danes pričakujejo suho dirko in je vožnja po dežju še toliko bolj neugodna. Tukaj bi se morala FIA zamisliti nad pravili.

Kar pa se jokic iz linka tiče: hitrosti v mokrem so precej nižje in je zato "raztresk" toliko manj nevaren kot v suhem. Poleg tega - koliko se jih je raztreščilo? V celem koncu tedna je samo ata malo avto potolkel.

PS: boš kaj naštel vrhunske voznike, ki so v začetku 90-ih v dežju vozili v bokse?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Priznam, da ne vem točno o čem se kregata, ampak a ni enkrat sam Lauda zapeljal v bokse, ker je bilo preveč deževno za njega in je rekel, da ne bo tvegal življenja in odstopil iz dirke?

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Kar sam si poglej, kolikokrat so bile kvalifikacije in treningi v dežju in koliko voznikov ni šlo na stezo. Mal bo trajalo, boš pa najdu...

Sploh pa nisi samo navajal.
wink-1.gif

Noben se ni razbil, lahko pa bi se
rolleyes-1.gif

Sam ti se nebi, k si tak đek.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Vsako dirko se lahko kdo razbije - v morkem ali suhem. F1 ni šah...

In jaz nikjer ne trdim, kaj bi jaz počel v dirkalniku F1, zato mi tega prosim ne podtikaj.

Citat:
Uporabnik INKVIZITOR pravi:
V tistih cajtih, ki jih ti tako famozno opevaš, je kar ene par voznikov (top of the top voznikov) zapeljalo v takih razmerah v boxe. Tudi med dirko. Raje življenje kot pa smrt na razmočenem dirkališču....F1 avtomobili NISO za v dež.

Vsak naj argumentira svojo trditev - ti svoje očitno ne moreš, torej...