prej so ščitili drug drugega... ostali so vedeli da radan rad akšn tabletk "popapa"... on pa da se dogajajo packarije... vsi skupaj so bili pa tiho...
To o drugih zdravnikih je prislo na dan sedaj ko je pri njegovem pocetju dosezen dokazni standard utemeljenega suma. Prej ga to ocitno ni motilo.Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Takega, ki bi tako čez nekaj dni umrl? Pa še bolje, da ga je na oni svet spravil s pomočjo KCl, kot da bi mu odklopil dihalni aparat, kot so menda delali nekateri drugi zdravniki.
Dokazali mu niso se nicesar, ker ce mu bodo enkrat nekaj dokazali potem bo takrat obsojen. So pa zbrali dokaze, ki dosegajo standard utemeljenega suma. To pa je standard, ki zadosca za podajo kazenske ovadbe. Ocitno so bili dokazi taki, da je tudi preiskovalni sodnik odredil pripor. Kot pa sem ze napisal - tudi brez trupel so v sloveniji ze padale sodbe za uboj. In realno tudi v tem primeru nicesar ne dokazujejo s trupli ampak z drugimi dokazi. S trupli pac ne morejo ce jih ni.Citat:
Uporabnik Mont pravi:
Se strinjam. Samo to velja za morilce, psihiče,...
Katero kaznivo dejanje pa so doktorju dokazali?
Plut je bil nekaj čisto drugega. Psihopat, izmeček. Priznal morijo.
Če je že karkoli res glede tega zdravnika, je moje mnenje, da je potrebna poštena analiza (kar je težko, ker se upepeljenim pokojnim ne more odvzeti tekočin za analizo) in ne linčanje brez kakršnega koli dokaza.
Domneva nedolžnosti je, da se nekdo smatra za nedolžnega, dokler mu ni dokazana krivda.
Saj v Sloveniji se s takšnimi medijskimi linči uničujejo družine brez dokazov.
V USA mislim, da si takšne medijske objave ne bi privoščil nihče. Odškodnina bi bila 100 milionov USD.
Pri nas pa bi dobil v najboljšem primeru 50.000 eur.
Smo pač balkanci zgleda.
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Dokazali mu niso se nicesar, ker ce mu bodo enkrat nekaj dokazali potem bo takrat obsojen. So pa zbrali dokaze, ki dosegajo standard utemeljenega suma. To pa je standard, ki zadosca za podajo kazenske ovadbe. Ocitno so bili dokazi taki, da je tudi preiskovalni sodnik odredil pripor. Kot pa sem ze napisal - tudi brez trupel so v sloveniji ze padale sodbe za uboj. In realno tudi v tem primeru nicesar ne dokazujejo s trupli ampak z drugimi dokazi. S trupli pac ne morejo ce jih ni.Citat:
Uporabnik Mont pravi:
Se strinjam. Samo to velja za morilce, psihiče,...
Katero kaznivo dejanje pa so doktorju dokazali?
Plut je bil nekaj čisto drugega. Psihopat, izmeček. Priznal morijo.
Če je že karkoli res glede tega zdravnika, je moje mnenje, da je potrebna poštena analiza (kar je težko, ker se upepeljenim pokojnim ne more odvzeti tekočin za analizo) in ne linčanje brez kakršnega koli dokaza.
Domneva nedolžnosti je, da se nekdo smatra za nedolžnega, dokler mu ni dokazana krivda.
Saj v Sloveniji se s takšnimi medijskimi linči uničujejo družine brez dokazov.
V USA mislim, da si takšne medijske objave ne bi privoščil nihče. Odškodnina bi bila 100 milionov USD.
Pri nas pa bi dobil v najboljšem primeru 50.000 eur.
Smo pač balkanci zgleda.
Razlago te samoprijave se cakam v sosednji temi...in njemu opravljanje zdravniske ni bilo prepovedano. Lahko se zaposli kjr ane. Jaz bi mu glede na tezo ocitanih mu dejanj zraven priklopil se begosumnost.Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Ali se ni človek SAMOPRIJAVIL? S to samoprijavo je očitno želel nekaj doseči in pokazati na nepravilnosti Sedaj boste pa z njim ravnali tako kot s tistim, ki vam je razsul Tetro. Namesto da bi ga nagradili, ga ovajate, sami pa skrivate glavo v pesek. Če se ne bi samoprijavil, bi verjetno delal to kar je delal, če je sploh delal do penzije in nikom ništa. Ta o ponovitveni nevarnosti je pa sploh bosa. Ali blesava sodnica misli, da bo z iglo haral po ulicah in pikal mimoidoče?