evtanazija

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.342
7.413
113
To da on rad kak tablet popapa je povsem neskodljivo v primerjavi s tem da koga spravi na oni svet.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Takega, ki bi tako čez nekaj dni umrl? Pa še bolje, da ga je na oni svet spravil s pomočjo KCl, kot da bi mu odklopil dihalni aparat, kot so menda delali nekateri drugi zdravniki.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Ja pajade, vsi v terminalni fazi. Morda bi pa res kak bodoči svetnik napravil čudež.
cry12bpy.gif

dodaske

Pripravnik
18. apr 2013
928
0
16
No pa bom še jaz povedal svoje mnenje...Načeloma sem za vendar je v tej zadevi kar neki problemov kontrole.
Ni problem ugotoviti ali je bolnik na koncu in v bolečinah ali ne. To je najmanj. Problem vidim v kontroli. Je nemogoča v kolikor pride do dogovora...
Dogovor sorodnik-zdravnik ali pa še huje "država"-zdravnik...V zdravniku je tako problem kot rešitev, ker je skupni imenovalec in TISTI, ki določa tako kriterije, kot tudi izvede(ali pripelje do izvedbe)...razumete?

Verjetno ne...še enkrat...ko imaš moč(v zakonu) se spremeni način igre....Štekate? Ne?

Bolj podomače....Zdravniku ni težko zdraviti tako, da ZDRAVEGA človeka pripelje do terminalne faze brez da bi laik(brez drugega zdravnika) ugotovil ali ob sumu to dokazal. Zdravnik kot strokovnjak je v takih primerih tudi tako sodnik, tožnik in toženi..Torej obstaja samo en način kontrole in to je znotraj INSTITUCIJE, ki je pa avtoritarna in se jo da kontrolirat. Očitno ne razumete njegovega očitanega početja s kalijem ne...V fašističnem sistemu(avtoritarno-hiarhičen-koruptivnem) drugače kot z vpitjem ne dosežeš nič, ker pomembniki znotrej institucije ščitijo sebi enake in delujejo tako, da se jim ne da dokazat nemarnosti.(na koncu je kriva kakšna sestra al pa zdravnik, ki gobec otresa)

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.342
7.413
113
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Takega, ki bi tako čez nekaj dni umrl? Pa še bolje, da ga je na oni svet spravil s pomočjo KCl, kot da bi mu odklopil dihalni aparat, kot so menda delali nekateri drugi zdravniki.
To o drugih zdravnikih je prislo na dan sedaj ko je pri njegovem pocetju dosezen dokazni standard utemeljenega suma. Prej ga to ocitno ni motilo.

Problem je tudi, da do odkritja njegovega predstojnika (tako se jentudi zacel odvijat klopcic) ni javno govoril o tem zakaj je evtanazija pomembna. Zgodba o evtanaziji je prisla na dan ko je ze bilo ugotovljeno da clovek pocne stvari ki naj jih ne bi. Potem je bila faza ko je trdil da je slo za provokacijo in je kalij tekel mimo.

Sedaj pa smo v fazi ko je preiskovalcem v predkazenskem postopku uspelo zbrati dovolj dokazov da so ga utemeljeno osumili 7 ubojev. To da trupel ni pac ni nekaj novega. Izpred let poznamo obsodbo ko je bil morilec v lj obsojen za uboj ceprav trupla nikoli niso nasli.

Osebno menim da je vprasanje evtanazije tu uporabljeno le kot odvracanje pozornosti oz. poskus obrambe. Ali je slo pri vseh sedmih za terninalne faze bolezni pa ne vem. In dvomim da ves ti. Tako da sarkazem ni potreben.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Dejstvo je, da je bilo stanje na tej kliniki pod vsako kritiko. Ni čudno, da so ob izbruhu te afere takoj nagnali vse vodilne. Dvomim, da prej niso vedeli, kako je stanje, pa so vse pometali pod preprogo. Bral sem pa pričevanja sorodnikov ljudi, ki so bili na oddelku, kjer je delal ta dohtar. Ti so pričali, da je bil ta zdravnik eden redkih, ki se je sploh pojavil v bolniških sobah. Večina drugih je ordiniralo po telefonu, pa še napizdevali so sestre, če so jih prevečkrat motile.

Sploh pa:

https://www.alter.si/tabla/show...t=3#Post2229499

Nazadnje urejeno:

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.342
7.413
113
Da so nagnali nadrejene je normalno. ne bi se cudil ce bo na koncu se kdo ovaden zaradi nevestnega dela v sluzbi (opustitev nadzora itd).

Se enkrat pa: Ali je slo pri vseh sedmih za terninalne faze bolezni pa ne vem. In dvomim da ves ti.

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
ksz

Moj občutek pri celotni zadevi je, da je postal ta zdravnik trn v peti nekaterim.
Se ga želijo znebiti. V to me prepričuje tudi pripor, ker naj bi obstajala ponovitvena nevarnost. Kje že?
Povezave (zveze) pa itak vsi vemo, da so.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.342
7.413
113
En tak standard je, da se pri oseba, ki so osumljene uboja ali umora, skoraj vedno starta na ponovitveno nevarnost. Namreč zakon pravi:
če teža, način storitve ali okoliščine, v katerih je bilo kaznivo dejanje storjeno in njene osebne lastnosti, prejšnje življenje, okolje in razmere v katerih živi ali kakšne druge posebne okoliščine kažejo na nevarnost, da bo ponovila kaznivo dejanje, dokončala poskušeno kaznivo dejanje ali storila kaznivo dejanje, s katerim grozi.

In pri takem dejanju pride do izraza ta teža. Ker ce nekomu ocitajo uboj se vedno pojavi problem - ce ubije se nekoga - kdo bo odgovarjal glede na to, da se je osebo ze prej sumilo uboja (spomni se primera Plut).

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Se strinjam. Samo to velja za morilce, psihiče,...
Katero kaznivo dejanje pa so doktorju dokazali?

Plut je bil nekaj čisto drugega. Psihopat, izmeček. Priznal morijo.

Če je že karkoli res glede tega zdravnika, je moje mnenje, da je potrebna poštena analiza (kar je težko, ker se upepeljenim pokojnim ne more odvzeti tekočin za analizo) in ne linčanje brez kakršnega koli dokaza.
Domneva nedolžnosti je, da se nekdo smatra za nedolžnega, dokler mu ni dokazana krivda.

Saj v Sloveniji se s takšnimi medijskimi linči uničujejo družine brez dokazov.

V USA mislim, da si takšne medijske objave ne bi privoščil nihče. Odškodnina bi bila 100 milionov USD.

Pri nas pa bi dobil v najboljšem primeru 50.000 eur.

Smo pač balkanci zgleda.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Morda bomo pa naposled vendarle lahko malce pogledali znotraj zdravniškega balon(čk)a?
evil.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.342
7.413
113
Citat:
Uporabnik Mont pravi:

Če je že karkoli res glede tega zdravnika, je moje mnenje, da je potrebna poštena analiza (kar je težko, ker se upepeljenim pokojnim ne more odvzeti tekočin za analizo) in ne linčanje brez kakršnega koli dokaza.
Domneva nedolžnosti je, da se nekdo smatra za nedolžnega, dokler mu ni dokazana krivda.

V USA mislim, da si takšne medijske objave ne bi privoščil nihče. Odškodnina bi bila 100 milionov USD.

Smo pač balkanci zgleda.
Dokazali mu niso se nicesar, ker ce mu bodo enkrat nekaj dokazali potem bo takrat obsojen. So pa zbrali dokaze, ki dosegajo standard utemeljenega suma. To pa je standard, ki zadosca za podajo kazenske ovadbe. Ocitno so bili dokazi taki, da je tudi preiskovalni sodnik odredil pripor. Kot pa sem ze napisal - tudi brez trupel so v sloveniji ze padale sodbe za uboj. In realno tudi v tem primeru nicesar ne dokazujejo s trupli ampak z drugimi dokazi. S trupli pac ne morejo ce jih ni.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Ali se ni človek SAMOPRIJAVIL? S to samoprijavo je očitno želel nekaj doseči in pokazati na nepravilnosti Sedaj boste pa z njim ravnali tako kot s tistim, ki vam je razsul Tetro. Namesto da bi ga nagradili, ga ovajate, sami pa skrivate glavo v pesek. Če se ne bi samoprijavil, bi verjetno delal to kar je delal, če je sploh delal do penzije in nikom ništa. Ta o ponovitveni nevarnosti je pa sploh bosa. Ali blesava sodnica misli, da bo z iglo haral po ulicah in pikal mimoidoče?
stupid-1.gif

ne6c

Pripravnik
13. mar 2013
40
0
6
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik Mont pravi:

Smo pač balkanci zgleda.
Dokazali mu niso se nicesar, ker ce mu bodo enkrat nekaj dokazali potem bo takrat obsojen. So pa zbrali dokaze, ki dosegajo standard utemeljenega suma. To pa je standard, ki zadosca za podajo kazenske ovadbe. Ocitno so bili dokazi taki, da je tudi preiskovalni sodnik odredil pripor. Kot pa sem ze napisal - tudi brez trupel so v sloveniji ze padale sodbe za uboj. In realno tudi v tem primeru nicesar ne dokazujejo s trupli ampak z drugimi dokazi. S trupli pac ne morejo ce jih ni.

Padale so tudi tako imenovane sodbe "iza sanka" po sistemu rekla, videla, kazala, pa vsi vemo kako se je koncalo (Kordez, Jansa).

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.342
7.413
113
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Ali se ni človek SAMOPRIJAVIL? S to samoprijavo je očitno želel nekaj doseči in pokazati na nepravilnosti Sedaj boste pa z njim ravnali tako kot s tistim, ki vam je razsul Tetro. Namesto da bi ga nagradili, ga ovajate, sami pa skrivate glavo v pesek. Če se ne bi samoprijavil, bi verjetno delal to kar je delal, če je sploh delal do penzije in nikom ništa. Ta o ponovitveni nevarnosti je pa sploh bosa. Ali blesava sodnica misli, da bo z iglo haral po ulicah in pikal mimoidoče?
stupid-1.gif
Razlago te samoprijave se cakam v sosednji temi...in njemu opravljanje zdravniske ni bilo prepovedano. Lahko se zaposli kjr ane. Jaz bi mu glede na tezo ocitanih mu dejanj zraven priklopil se begosumnost.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.164
6.970
113
pri taščici
Ksz
Zakaj pa pri hudo poškodovanih osebah dajo svojci "soglasje" da poškodovanega odklopijo od aparatov? Vprašanje če ni ravno dihanje v igri?
Sicer takega soglasja se nisem dajal(pa upam da mi ne bo treba odlocati) sem pa slišal že od več različnih ljudi. Je to urbana legenda ali?
Saj je precej zdravstvenega osebja na alterju.