Danes pa ni slišati dosti tistih, ki ste tako pljuvali po Lakoviču še včeraj. Pa ne, da bi ga zagovarjal, ampak rad bi videl vse vas, ki imate toliko čez njega, kako bi igrali v povprečju 34 minut na tekmo in sicer 9 tekem v 13 dneh. Pojma nimate, koliko kondicije je potrebno imeti, da človek iga tako, kot je Jaka na tem prvenstvu odigral. Prevečkrat smo bili razočarani in tudi tokrat je bilo tako, vendar pa, če pogledamo realno, tudi če bi premagali Grke, mislite, da bi nam uspelo proti Špancem v polfinalu in nato proti Litvi za 3.mesto ? Mislim, da ne, kar pomeni, da bi bili še vedno 4 in na istem, kar se OI turnirja tiče. Meni se zdi veliko bolj pomembno to, da je (kot je že nekdo prej napisal), Litva zmagala in se bomo proti Grkom lažje borili, kot proti Litvi, pa tudi Nemcev ne gre pozabiti. Mnogo lažje jih bo premagati, kot pa današnje Francoze, ki so me popolnoma razočarali. Redko katera evropska ekipa ima take atlete (nigerje
), na obeh tekkmah proti nam so jim še sodniki stali ob strani, pa so vseeno obakrat pušnili in s tem so izločeni iz OI turnirja. Našim kapo dol za obe predstavi proti petelinom.
Bi pa rad omenil še malo sojenje na tem prvenstvu. Zelo mi je bilo všeč, ker so sodniki puščali moško igro (kot v NBA), vendar kaj vse so piskali proti našim fantom, o tem bi se dalo narediti pravo kompilacijo. Res ne vem, a en Nowitzki al pa Parker res lahko delata vse, pa ni prekrška, na njih pa je bilo polno ´ženskih´ prekrškov, sojenih našim fantom, tega res ne razumem, zakaj je tako. Slovenska košarkarska imena so zelo uveljavljena v svetu in tega si sodniki ne bi smeli privoščiti. Kakorkoli že, jaz sem zelo vesel, da je našim uspelo doseči 7 mesto in s temi fanti bi računal tudi v bodoče. Tiste pichke, ki vedno najdejo kakšne izgovore za neigranje v naši reprezentanci, pa naj kar ostanejo doma še v bodoče. Lahko jih je krepko sram. Še moje ocene naših igralcev na tem prvenstvu: Nesterovič 5, Lakovič+Smodiš+Dragič+E.Lorbek 4 (slednji me je zelo pozitivno presenetil), Slokar+Jagodnik 3, D.Lorbek 2, ostali so premalo igrali, da bi jih lahko ocenil.
Za zaključek: fantje so pokazali veliko več, kot je bilo realno pričakovati, kljub porazu proti Grkom (tipično slovensko so se fantje pokakali) in posledično proti Nemcem, so pa danes pokazali svoj pravi obraz proti Frančekom.
Živela Slovenija