Evropska komisija in Slovenske vinjete?

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
samo bolj ko se bliža uvedba vinjete, bolj se meni zdi da smo mariborčani pečeni. Za 20km avtoceste se bo pomoje marsikdo zelo zelo potrudil najti obvoz, ki mimogrede pelje direkt čez center
uf-1.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Bo pa treba imet več policijskih kontrol pa kaznovat po novem zakonu! Pol se bo pa videlo kaj se bolj splača dat za vinjeto al pa plačat kazen!
cheer.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Saj ni rekel "brez vinjete po avtocesti".
Ampak "sploh ne na avtocesto" ... in gužvo v mestu delat.

To bom jaz naredil, ker za par km avtoceste ne bom začel več plačevati. (že iz principa, ne zdaj z "saj ni dosti")

Nazadnje urejeno:

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.115
1.055
113
Me prav zanima, kdo od teh, ki sedaj "iz principa" ne bodo kupili vinjete,
jo bo čez natančno eno leto imel nalepljeno na šipi.

FRooT

Pripravnik
19. avg 2007
507
8
18
Ah ja .. mogl bi lepo ob plačanju cestnega sklada vklakulirat še obvezno letno vinjeto zraven, pa bi bil mir
wink-1.gif
) Plačujemo ko butli, ceste so pa vsakdan slabše ...

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.383
113
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
samo bolj ko se bliža uvedba vinjete, bolj se meni zdi da smo mariborčani pečeni. Za 20km avtoceste se bo pomoje marsikdo zelo zelo potrudil najti obvoz, ki mimogrede pelje direkt čez center
uf-1.gif

Nima smisla iskat obvoza. Se po moje ne splača...

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
ja povej ti to balkanskim nemcem
rolleyes-1.gif

obvoz čez maribor najt je simpl ko pasulj, po stari šentiljski padeš direkt v center, tam na enem semaforju zaviješ levo na titovo, potem pa še levo na ptujsko, kjer se tudi priključiš gor iz hitre ceste in potem naprej proti hr meji. Glede na to da turisti itak stojijo od meje, čez maribor, pa vse do dol, v čem je pol razlika če stojijo na stari cesti in v centru, pa še zastojn
confused-1.gif
pizdarja bo, čutim na urinu

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
pomoje ko bo odprta obvoznica od pesniskega rondoja do ptujske ceste, bodo se z veseljem dali 35€, da se vsaj malo majn nacakajo
evil.gif

kovcek

Pripravnik
21. avg 2007
72
0
6
MS
Mene pa zanima nekaj: a npr. v Avstriji tudi plačujejo cestni sklad kakor mi ob regirstraciji vozila ali kako? Ker po tem takem, bomo oz. smo mi že plačevali 2x za ceste!

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik jurek1973 pravi:
Me prav zanima, kdo od teh, ki sedaj "iz principa" ne bodo kupili vinjete,
jo bo čez natančno eno leto imel nalepljeno na šipi.
Uporabljam dva 5 km odseka avtoceste. Pardon, hitre ceste.
Brez problema se da okol prit. "Izgubil" pa bom 5 minut. Ki se nevtralizirajo s 5 minutnim čakanjem na izhodu iz avtoceste.

(da pa bi do takrat več km "avto"-ceste odprli, pa se tudi ne bojim
wink-1.gif
)

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
En »rahel« problemčič. Nalepke bodo veljale tudi za nekatere (vse?) hitre ceste. Tako, da ji boš kar lepo kupil.
evil.gif

Citat:
...za vožnjo motornih koles, osebnih in kombiniranih vozil, katerih največja dovoljena masa ne presega 3.500 kilogramov, po avtocestah in hitrih cestah v Republiki Sloveniji, ki so v upravljanju in vzdrževanju DARS d.d., določa obvezna uporaba vinjete.

Že kar vidim, kako bodo postavili kontrolo na kakšni taki hitri cesti in v enem dnevu dnevu pokasirali pol milijona €.
evil.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik der_Alte pravi:

Že kar vidim, kako bodo postavili kontrolo na kakšni taki hitri cesti in v enem dnevu dnevu pokasirali pol milijona €.
evil.gif
Koliko pa je hirih cest v Sloveniji?

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
AKA cesta rezervirana za motorni promet.

Celotna ljubljanska obvoznica recimo spada v ta razred (cestninjenja) cest in bo potrebno zanjo kupiti nalepko, čeprav sploh ni vsa kategorizirana kot avtocesta.

Nazadnje urejeno:

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
No ja celotna ...
rolleyes-1.gif

7 kilometrov severne obvoznice je hitra cesta, ostalo so avtoceste. hitre ceste so še mimo Ajdovščine (do Vogrskega), ter mimo Kopra in Izole ter hitra cesta skozi Maribor (brez onega dela s semaforji).

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik der_Alte pravi:
En »rahel« problemčič. Nalepke bodo veljale tudi za nekatere (vse?) hitre ceste. Tako, da ji boš kar lepo kupil.
Nisi prebral vsega, kar sem napisal ? Nič hudega
wink-1.gif

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
tudi pomurska "avtocesta" bo verjetno padla pod hitro cesto, koliko sem videl je omejitev 100km/h, je tudi precej preozka,