V Kočevju politika spet delila in potvarjala

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Zakaj so potem Slovence rekrutirali v nemško vojsko?

Gorenjska in Štajerska sta postali del Nemčije in normalno, da so bili moški vojaški obvezniki.

Se pravi, da so prebivalci postali državljani Nemčije in niso bili predvideni za sužnje, ali kako?

Njihova "domovnica" je bila drugačne barve, takoj se je videli da gre za tretjerazredne državljane rajha.
priden.gif

Prej drugorazredni...imaš pa prav, naciji so bili obsedeni s klasificiranjem, so imeli psoebne komisije, ki so preverjale 'arijskost' prebivalstva, o konkretnih izsledkih teh komisij (zadeva je itak bila totalno neznanstvena in s tem vsaj bedasta, če ne kaj drugega) pa je imel do sedaj jajca napisat samo en zgodovinar v delu mislm da je bilo objavljeno tako mimogrede v nekem drugem kontekstu, potem pa je vse tiho bilo...ampak okej, zdaj se že oddaljujemo od teme...

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik stieber pravi:

In vsi vemo, kako se je končalo zdravljenje 'maršala'.
evil.gif
okej, resnici na ljubo, sam si je kriv, se je predolgo oklepal noge...

Maršal je živel skoraj 90 let. Tako da so za njegovo zdravje lepo skrbeli.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik stieber pravi:

Saj ti kar gre...čeprav striček stalin niti ni toliko zelo pokazal, kot nekateri danes mislijo, mu je kar zahod krepko pomagal držati fronto, predvsem je pa panično zahteval drugo fronto...potem je pa šla pri dieppu v smrt kanadska divizija...drži pa, da so rusi sicer zadali kar poštene izgube nemcem

Zahvaljujoc Tovarisu Stalinu slovani zivimo od slovenije pa vse do vladivostoka. Pa se mnogim srednjeazijskim narodom je dvignil zavest in dal identiteto. Neglede nato kaj posrane protikomunisticne/protivzhodne propagande zelijo natvezit.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
iii, kaj ste pri pouku zgodovine izpustili holokavst? tam bi vam povedali, kaj so nacistični zločinci počeli s plinskimi celicami in krematoriji...

tebi pa resnicno nic ne kapne.....
crazy1.gif

To ni bil del holokavsta, prav zaradi tega je bilo stevilo zrtev tako "majhno". Tudi struktura zrtev je temu primerna. To je bilo delovno taborisce oziroma sistem delovnih taborisc. Funkcija komore&peci je bila tukaj postranska dejavnost oziroma nacin upokojevanja "delavcev" in ne primarna kot v unicevalnih taboriscih.

No, pa si le dojel...ni bilo del holokavsta...slovanokavsta pa ni bilo...evo, končno, sem že skoraj obupal nad teboj.
wink-1.gif

Da stieber, ni bilo slovanokavsta. Mathausen je bil pocitnski dom za Slovane in ostale
crazy1.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:pa če sem še malo zloben...top L7 (okej v izraelski licenčni verziji) na M-55S oz obnovljenih starih T-55 uniči M-84 na razdalji, ki je izven učinkovitega dometa njegovega topa 2A46 al kakšna je že oznaka

ce smo ze pri zlobi.....

razen ce top "obnovljen" oziroma pobarvan v Izraelu ne eksplodira in pri tem ubije 1 clan in poskoduje 3 clana posadke slovenske vojske
priden.gif

Če člani posadke ne priprejo smodniške polnitve z zaklepom, se to najverjetneje ne zgodi...pa cinizem na stran...sodobni tankovski izstrelki so itak spojeni s tulcem, nekako težko pripreš vrečko...iz JNA služenja so sicer kar serijsko slovenski pa še kakšni drugi fantje prihajali domov v krstah

pa da te še dodatno razžalostim, topovi so bili čisto novi, za kacin havbice so pa itak jih delali v slo osnovo, nato pa so v izrealu dokončali...ve ša se kdo je kupoval orožje v izraelu sicer in to ni bila desnica.
smile-1.gif

Bi lahko postregel kak dokaz glede krivde posadke? Dogodek so preiskovale stevilne komisije in nobena tega ni ugotovila/dokazala. So pa ugotovil da :
Zgodilo se je v obdobju, ko so se razvnele polemike o dvomljivih nakupih izraelskega orožja, vrhunec pa je bilo nedvomno priznanje, da so na Počku streljali s štirinajst let starim strelivom, čeprav sploh ne bi smeli kupovati starejšega od dveh let.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Kakro se jaz spomnim zadeve, je posadka priprla z zaklepom del smodniške polnitve, ki je bila v vrečkah. Ko so ustrelili, je prišlo do eksplozije

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Kakro se jaz spomnim zadeve, je posadka priprla z zaklepom del smodniške polnitve, ki je bila v vrečkah. Ko so ustrelili, je prišlo do eksplozije

Ti se lahko "spomnis" karkoli zelis ampak uradno (stevilne) komisije ,ki so zadeve preiskovale to nisu ugotovile.

Načelnik generalštaba SV brigadir Ladislav Lipič je predstavil predhodno poročilo posebne komisije, ki pa še vedno pušča odprte kar tri možnosti nesreče - človeški dejavnik, tehnično napako ali kaj "tretjega". Kljub temu se strokovnjaki najbolj nagibajo k mnenju, da je za nesrečo krivo strelivo, najverjetneje pa je šlo za napako na detonatorju. Glede na to, da je mina še jugoslovanske izdelave iz leta 1984 (gre za strelivo iz skladišč nekdanje JNA), je bilo slišati tudi razlago, da je bil tako imenovani rotor (del prožilnega mehanizma) narejen "šlampasto" in se je obrnil še pred izstrelitvijo mine, tako sklenil "iniciacijski krog" in sprožil osnovno polnjenje. Kot poudarjajo strokovnjaki - med njimi tudi major Slavko Vozel - minomet ni narejen tako, da bi zdržal eksplozijo mine, pač pa le tako, da zdrži sedem- do desetkratno eksplozijo smodniškega polnjenja, ki mino požene iz minometa.

priden.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Aha, sedaj mi je jasno...pomotoma sem mislil, da govoriš o nesreči havbice...minomet ima namreč s topom kaj malo zveze

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Aha, sedaj mi je jasno...pomotoma sem mislil, da govoriš o nesreči havbice...minomet ima namreč s topom kaj malo zveze

vedno dlakocepis ,ko se ujet v lazi?
crazy1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:

vedno dlakocepis ,ko se ujet v lazi?
crazy1.gif

Kakšni laži pa????
bonk.gif
Mislim, da smo krepko off topic...predlagam, da odpreš temo z naslovom ''izraelsko in jugoslovansko orožje - primerjava v luči nesreč in smrtnih žrtev oseb slovenskega porekla...

sem pa nekaj ugotovil - z blackjackom sta si zelo podobna, pojma nimata o tematatiki, o kateri razpravljata in sogovognike neprestano obtožujeta da lažejo...
wink-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Sem malo pogledal po netu...kot kaže, si ti pastal tekst iz dveh različnih zadev - nesreče s havbico in pa minometa...slednje ne poznam, če je verjeti tekstu, ki si ga pastal, je najverjetneje krivo jugo strelivo, torej...nov topic