Evropska komisija in Slovenske vinjete?

bisnen

Pripravnik
9. maj 2008
400
0
16
Si me spodbudil, da sem šel gledat Ur.l.

Moja napaka, sem mislil, da je kje zapisana minimalna širina ceste, ki jo lahko še cestninijo.

(4) Vlada Republike Slovenije lahko kot cestninsko cesto določi državno cesto, ki je kategorizirana in označena kot avtocesta ali hitra cesta in ki izpolnjuje naslednje prometno tehnične pogoje:
– je posebej projektirana in zgrajena za promet motornih vozil,
– ne služi zemljiščem, ki mejijo nanjo,
– ima, razen na posebnih mestih in začasno, dva označena prometna pasova ter odstavni pas ali odstavne niše na vsakem od fizično ločenih smernih vozišč,
– se z drugo cesto ali drugim infrastrukturnim objektom ne križa v istem nivoju.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik bisnen pravi:
Si me spodbudil, da sem šel gledat Ur.l.

No, saj to je bil moj namen.
smile-1.gif

Vsaj nekdo še kaj pogleda v kake zapise, večina še vedno verjame rekla-kazala sistemu.

xaxid

Pripravnik
22. avg 2007
576
0
16
še ena o vinjetah, Cetis, ki je oddal dvakrat dražjo ponudbo, se je pritožil, pa to je noro! ker so nekoč imeli preplačan posel za nepotrebne nalepke za registracijo, mislijo, da so zdaj vsi "nalepkarski" posli njihovi? raje bi bili tiho od sramu, ker se je dokazalo, da imajo dvojne cene, ne pa da se pritožujejo. banda!

http://www.rtvslo.si/modload.p...amp;c_id=174422

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Standard v Sloveniji, pritoževanje.
bonk.gif

Švicarji (mnogo mnogo cenejši od Cetisa) se recimo niso pritožili, pa gotovo znajo delati nalepke, kar za Cetis še ne vemo.

Rezultat: poleti se bomo vozili s papirnatimi potrdili.
cheer.gif

Aja, kolikor vem, tehnične nalepke ni delal Cetis, ampak Mirage.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Verjetno je v zakonu omenjena beseda vinjeta, ki pa je izgleda še ne bo potrdilo pa ni vinjeta? Bi blo treba zakon ki so podlaga za vinjete prebrat težko je na pamet govorit ampak dejstva so pa dejstva!

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik kovcek pravi:
Mene pa zanima nekaj: a npr. v Avstriji tudi plačujejo cestni sklad kakor mi ob regirstraciji vozila ali kako? Ker po tem takem, bomo oz. smo mi že plačevali 2x za ceste!

Cestnina ob registraciji je za navadne ceste, ne za AC.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
11 c člen si preberi uporabljena je beseda vinjeta!
75a drugi odstavek 1 alineja!

Nazadnje urejeno:

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica

[/QUOTE]Cestnina ob registraciji je za navadne ceste, ne za AC.

[/QUOTE]
Tako naj bi bilo, ni pa tako niti priblizno,ta vlada niti 10% cestnih tax ne nameni za obnavljanje navadnih cest ,ki so prakticno v razsulu-ponekod prakticno ze nevozne,vendar inspektorji vemo kako delujejo v banana drzavah....

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Res je ! Če se kdo vozi po koroških cesta mi lahko potrdi da je včasih cesta brez asfalta boljša!

xaxid

Pripravnik
22. avg 2007
576
0
16
četrti odstavek jasno pravi, da lahko v prehodnem obdobju potrdila nadomestijo vinjete!

PREHODNE IN KONČNE DOLOČBE

8. člen

(1) Vlada Republike Slovenije sprejme predpis iz petega odstavka 11.a člena in šestega odstavka 11.c člena zakona v 30 dneh po uveljavitvi tega zakona.
(2) Minister, pristojen za promet sprejme predpis iz petega odstavka 75.b člena zakona v 30 dneh po uveljavitvi tega zakona.

9. člen

(1) Plačevanje cestnine z vinjeto za uporabo cestninskih cest za določen čas z motornimi vozili, katerih največja dovoljena masa ne presega 3.500 kg, ne glede na največjo dovoljeno maso priklopnega vozila, se začne 1. julija 2008. Do navedenega datuma se cestninjenje teh vozil izvaja na podlagi Zakona o javnih cestah (Uradni list RS, št. 33/06 – uradno prečiščeno besedilo) in predpisov, izdanih na njegovi podlagi.
(2) S 1. julijem 2008 mora upravljavec cestninskih cest zagotoviti na cestninskih postajah prehod brez ustavljanja motornih vozil, katerih največja dovoljena masa ne presega 3.500 kg, ne glede na največjo dovoljeno maso priklopnega vozila, če imajo veljavno in pravilno uporabljeno vinjeto, razen na cestninskih postajah, kjer prometno tehnični elementi cestninskih postaj tega ne omogočajo.
(3) Upravljavec cestninskih cest mora omogočiti nakup vinjet na dovolj velikem številu mest najkasneje do 15. junija 2008.
(4) Če do roka iz prvega odstavka tega člena upravljavec cestninskih cest ne more omogočiti nakupa vinjet, je dolžan vozniku ob prvem prehodu cestninske postaje in na drugih ustreznih mestih omogočiti plačilo cestnine za uporabo cestninskih cest za določen čas v višini cene ustrezne vinjete ter mu izročiti potrdilo o plačilu te cestnine. Potrdilo velja za veljavno vinjeto v letu 2008, imetnik pa ga lahko potem, ko je omogočen nakup vinjet, brezplačno zamenja za ustrezno vinjeto na prodajnih mestih upravljavca cestninskih cest. Potrdilo se uporablja kot vinjeta, katerega obliko in način uporabe natančneje določi vlada s predpisom iz šestega odstavka 11.c člena zakona.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Pol pol sta mela Mirage in Cetis...

Posel je bil tako dober, da si lahko kupil mašine in zaposlil potrebne delavce in natisnil samo te nalepke skoraj nerabljene stroje pa zavrgel.

Da se o trenutnem razpisu sploh govori je kriva sam tema in nateg iz pred let. Ponudba Rika je đabe in taki posli po 1mio€ se sklenejo večkrat na dan, pa jih noben ne omenja....SCT ma vsak teden en aneks za 5mio€.
hysterical-1.gif

PS. Kolk je že razmerje nalepka za teh. pregled Vs. cena nalepke za vinjeto? 1:100? Še Cetis bi tokrat skor zastonj delu.
hysterical-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Kolk je že razmerje nalepka za teh. pregled Vs. cena nalepke za vinjeto? 1:100? Še Cetis bi tokrat skor zastonj delu.
hysterical-1.gif
Med ceno, ki jo je država plačala Cetisu in zneskom, ki si ga ti plačal je bla tud razlika.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
V Črni gori so uvedli eko taxo pri vstopu vozil v državo, ki se giblje od 10€ do 150€. A bi tujci raje to varjanto poleg normalne cestnine?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Napiši znesek...
Ne vem, ampak najbrž je tud amzs, ki je nalepke prodajala potegnila kake procente. no pa tist, ki jih je lepil. pa dvomim, da je šlo čez državo tole brez provizije. No kot sem rekel točnik številk pa ne poznam.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ni težko...

cena nalepke, ki jo Cetis obračuna pooblaščenim organizacijam za tehnične preglede vozil, pa je 1.105 tolarjev in davek. Skratka, gre za milijardni posel. Trg sta si proizvajalca Cetis in Mirage razdelila na pol, saj gre za skupni izdelek.

To jaz preziram na netu, ker vsak rad piše, informacij pa ni pripravljen poiskat. Malo manjka ali pa celo drži 100 kratnik in o tem je zdaj cela pi*** in pritožbe na razpis.

Še ena sočna...

Sicer pa nove nalepke v delu javnosti še vedno puščajo slab priokus. Podjetji Cetis in Mirage Holography sta bili za posel izbrani brez javnega razpisa.